امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: مطالبه ملت از مدیران کشور، فهم درست سیاستهای کلی ابلاغی رهبری و برنامهریزی برای تبدیل آن به قانون و مقررات و عزم و اراده برای اجرای آن است.
به گزارش جماران؛ امام جمعه موقت تهران با انتقاد از رویکرد مجلس و دولت به سیاستهای کلی ابلاغی رهبری، گفت که در مقام عمل زاویه جدی قوانین و مقررات با این سیاستها مشاهده میشود.
حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدحسن ابوترابیفرد در اولین خطبههای خود در نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت: نخستین و مهمترین این حرکت عظیم، تداوم رحمت و عنایت خدا به ملت بزرگوار ایران است. این رحمت خدا بود که در بیش از هزار شهر و پنج هزار روستا تجلی یافت. باید این نعمت گرانبها را با ایمان، تقوا و عمل صالح پاس بداریم.
وی افزود: پیام دیگر این راهپیمایی افتخارآفرین، تحکیم پیوند استوار امت با امام خویش است که این مهم در پرتو شناخت رهبر صالح و فهم درست رهنمود و پیام او و التزام عملی به رهنمودهای معظمله تحقق یافته است که این نعمت گرانبها رمز اقتدار ملت است. کدام ملتی توانسته بدون رهبری صالح قلههای رفیع قدرت را فتح کند و کدام ملتی بدون شناخت و اطاعت از رهبری صالح به چنین وحدت و انسجامی دست یافته است؟ کدام ملت بدون فرماندهی مقتدر به جبهه واحد متحد در برابر همه دنیای استکبار تبدیل شده است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: پیام ۲۲ بهمن در واقع پیام تحکیم پیوند امت با امام، رهبری و مقتدای خویش است.
خطیب جمعه تهران اضافه کرد: پیام سوم راهپیمایی عظیم مردم برای مسئولین و مدیران ارشد و میانی کشور است. چرا مردم در صف مقدم قرار دارند؟ چرا مردم در فهم وظیفه و انجام شایسته آن گوی سبقت را از مسئولین یا جمع قابل توجهی از آنها ربودهاند؟ پاسخ این است که ملت در سایه اطاعت از رهبری به این پیروزی دست یافته و اگر مسئولین میخواهند در این مسیر قلههای موفقیت را فتح کنند باید نقشه راه ارائه شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی را نقشه راه خود قرار دهند.
ابوترابیفرد ادامه داد: در عرصه مدیریت کشور سیاستهای کلی ابلاغی راه حرکت را تعریف میکند. این سیاستها بعد از ساعتها، روزها و ماهها بررسی و بحث با نظر صاحبنظران دانشگاهی و حوزوی و مدیران باتجربه و کارآزموده کشور مبدل به سیاستهای کلی میشود که رهبر معظم و عالیقدر بر آن مهر تایید زده و آن را به عنوان برنامه مدیریت کشور اعلام میکند اما در عمل زاویه جدی قوانین و مقررات در مجلس و دولت و دستگاههای دیگر با سیاستهای کلی ابلاغی مشاهده میشود. این امر به اختلاف نظر سیاسی و گرایش جناحی بر نمیگردد بلکه ویژگی تمام نهادها و قوا در فراز و نشیبهای کشور است.
وی همچنین یادآور شد: سکاندار کشتی انقلاب رهبری معظم برای اقتدار ملی و خلق قدرت اقتصادی و سیاسی برای ملت چشمانداز ۲۰ ساله را تدوین کردند که نگاه بلندمدت است و سیاستهای کلی با نگاه به دستیابی به چشمانداز تدوین و ارائه میشود که آن هم نگاه بلندمدتی دارد و آینده را میبیند اما مثلا بنده در تدوین لایحه بودجه سال ۹۷ نگاهم به سال ۹۷ است و در مجلس با نگاه به سال ۹۷ بودجه را بررسی و تصویب میکنم که بین این دو نگاه زاویه جدی وجود دارد. در واقع نگاه روزمره و کوتاه مدت روز به روز به مشکلات خواهد افزود.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: مطالبه ملت از مدیران کشور، فهم درست سیاستهای کلی ابلاغی رهبری و برنامهریزی برای تبدیل آن به قانون و مقررات و عزم و اراده برای اجرای آن است. ملتی که هشت سال در برابر همه دنیای استکبار مبارزه کرد و ایستاد تا امروز ایران را در قدرت امنیت و اقتدار دفاعی ببیند آماده است تا در سایه تصمیمات صحیح و بلندمدت مبتنی بر سیاستهای کلی، مشکلات امروز را برای رسیدن به قدرت فردا تحمل کند.
ابوترابیفرد همچنین تصریح کرد: شعار برآمده از شعور و شعار بر آمده از دانش و عقلانیت، تاریخ انقلاب اسلامی و اقتدار سیاسی را برای ملت رقم زده و شعار برآمده از اندیشه و ایمان جبهه مقاومت اسلامی را در برابر همه دنیای کفر به قدرت بالنده و افتخارآفرین و پیروز مبدل کرده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی رهبری بر این اصل استوار است که سیاستها دانشبنیان باشد و ناظر به واقعیتها و چالشهای اساسی و راهکارهای برونرفت از آن باشد بنابراین باید علم و دانش مسیر حرکت انسان و سیر حرکت جامعه را تدوین کند و هر گام و سخنی بدون پشتوانه علمی و کارشناسی گناه بزرگی است. مرحوم آیتالله بهجت هم میفرمود آنچه را علم دارید عمل کنید و آنچه را علم ندارید توقف کنید.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران گفت: چرا سخنانی بگوییم که دارای محملهای مختلفی است تا افراد آن را نقد کنند و بعد به نقدهای آنان اعتراض کنیم. از یک مقام مسئول در نظام جمهوری اسلامی انتظار میرود سخنانش متقن، مستحکم، مستدل و مبتنی بر اصول باشد تا دلها را نزدیک کند.
وی در ادامه اظهار کرد: اینکه فرد در جبهه داخلی صابر و استوار، در زندگی فردی و خانوادگی صبور و در برابر دشمن مقاوم و با اقتدار باشد ویژگی یک جامعه اسلامی است. جامعه در نگاه اسلام از جایگاه ویژه و استثنایی برخوردار است و به تعبیر علامه طباطیایی اسلام تنها دینی است که اساس آیین خود را بر پایه اجتماع قرار داده و نسبت به اجتماع بیاعتنا نیست. در واقع اسلام مردم را از هرگونه پراکندگی به دور داشته است.
ابوترابیفرد یادآور شد: یکی از اساسیترین ویژگیها و ارکان جامعه اسلامی وحدت است و اقتدار امروز ما دستاورد وحدت ماست. تاریخ ایران هیچگاه این اندازه از وحدت را تجربه نکرده و این دستاورد گرانبهای انقلاب اسلامی است. ما باید به صفوف امت اسلام بیفزاییم و وحدت کلمه را ارتقا ببخشیم و در چارچوب اصول و مبانی دینی و انقلابی در کنار هم در صف واحد در خدمت به آرمانهای انقلاب و رهنمودهای رهبری معظم حرکت کنیم تا امت اسلام طمع پیروزی را آنگونه که شایسته است احساس کند و جبهه اسلامی در برابر دشمن منسجم، مقتدر، یکپارچه و به پا ایستاده باشد.
وی در ابتدای خطبهها با اشاره به انتصاب خود به عنوان امام جمعه تهران، اظهار کرد: خواهم کوشید با زبان حوزه و دانشگاه با شما سخن بگویم، زبانی که از آنان آموختهام زبان علم، برهان، استدلال و ادب است و امیدوارم در این چارچوب ایفای وظیفه کنم. البته در کنار پیشکسوتان و استادان عزیز خویش و ائمه محترم جمعه که از محضر آنان در همین میعادگاه درس آموخته به عنوان کوچکترین عضو درس خواهم آموخت.
ابوترابیفرد همچنین با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، خاطرنشان کرد: مردم در جشن ۴۰ سالگی انقلاب، ایران را با عزم پولادین خود به لرزه در آوردند و اراده خود را در پاسداری از آرمانها و ارزشهای والای انقلاب اسلامی در برابر دوست و دشمن به نمایش گذاشتند.