دلار آمریکا در هفته ای که گذشت فراز و فرود زیادی داشت و نرخ آن به تعادل نرسید. شاید بتوان گفت دلار در این مقطع زمانی غیر قابل پیشبینیترین دوران خود را در سال جاری تجربه می کند.
به گزارش جماران؛ بررسی قیمتها در بازار نشان میدهد که دلار هفته پر نوسانی را پشت سرگذاشت و نرخ آن به تعادل نرسید و بازار سکه نیز در مسیر صعودی قرار گرفت و سکه تمام ۱۶ هزار تومان گران شد.
دلار آمریکا در هفته ای که گذشت فراز و فرود زیادی داشت و نرخ آن به تعادل نرسید. شاید بتوان گفت دلار در این مقطع زمانی غیر قابل پیشبینیترین دوران خود را در سال جاری تجربه می کند و موضوعی که مورد انتقاد بسیاری از فعالان اقتصادی و تجار است. چرا که عملا امکان هر گونه برنامهریزی را از آنها گرفته است.
دلار در ابتدای هفته با قیمت ۴۷۰۴ تومان روند خود را شروع کرد، در روز بعد با افزایش قیمت مواجه شد و به ۴۷۴۴ تومان رسید. به یکباره در روز بعد قیمت دلار حدود ۱۰۰ تومان افتاد و به ۴۶۵۰ تومان رسید. در اوسط هفته هم تقریبا بر روی همین نرخ باقی ماند و در آخرین روز هفته یعنی روز گذشته بر روی ۴۶۹۵ تومان ایستاد.
بررسی نرخ دلار در هفته گذشته نشان میدهد که همچنان قیمت به تثبیت نرسیده است، نمی توان گفت سمت و سوی دلار در روزهای آینده افزایشی یا کاهشی خواهد بود. اما قیمت سکه در هفته گذشته در مجموع به سمت افزایش حرکت کرد. در شروع هفته قیمت سکه تمام یک میلیون و ۵۰۹ هزار تومان عرضه میشود و در انتهای هفته به یک میلیون و ۵۲۵ هزار تومان رسید تا ۱۶ هزار تومان در این مدت افزایش قیمت پیدا کرده باشد.
پیش فروش سکه از سهشنبه هفته ای که گذشت از طرف بانک مرکزی آغاز شد که یکی از اهداف این اقدام تنظیم و تعادل رسیدن بازار سکه است. بازاری که طی چند ماه اخیر حباب بی سابقه ای را تجربه کرده است حبابی که هنوز هم بر روی سکه مشاهده می شود.
طلای داخلی نیز در هفته گذشته با ثبات نسبی همراه شده است هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت ۱۴۷ هزار تومان شروع کرد و در آخرین روز هفته نیز با همین نرخ به روند خود پایان داد.
قیمت نفت برای ششمین روز کاهش یافت
قیمت نفت روز جمعه به دنبال اعلام تصمیم ایران برای افزایش تولید و صعود تولید آمریکا به رکورد بالای جدید که به نگرانیها نسبت به اشباع عرضه در بازار جهانی دامن زد، برای ششمین روز کاهش یافت.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۴۴ سنت یا ۰.۷ کاهش، به ۶۴.۳۷ دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت روز پنجشنبه ۱.۱ درصد سقوط کرده و به پایینترین قیمت از ۲۰ دسامبر رسیده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۲ سنت یا یک درصد کاهش، به ۶۰.۵۳ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت آمریکا روز گذشته با بیش از یک درصد کاهش بسته شد و به پایینترین قیمت از دوم ژانویه رسیده بود.
هر دو قیمت پایه از بالاترین رکورد خود در سال میلادی جاری، بیش از ۹ درصد سقوط کردهاند. کاهش قیمتهای نفت در بحبوحه ریزش بازارهای سهام جهانی روی داد که ناشی از هراس سرمایهگذاران از رشد تورم بود.
به گفته کارمن منکه، تحلیلگر تحقیقات کالا در بانک سوئیسی "جولیوس بائر"، انتظارات برای افزایش بیشتر قیمت طلا و فلزات از سوی صندوقهای سرمایهگذاری، به سطح فوق العاده بالایی رسیده است و ما شاهد سقوط قیمتهای نفت به سوی مرز ۶۰ دلار و پایین آن هستیم.
ایران روز پنجشنبه اعلام کرد قصد دارد تولید نفت خود را در چهار سال آینده حداقل ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
در این بین اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد تولید نفت این کشور هفته گذشته به رکورد ۱۰.۲۵ میلیون بشکه در روز صعود کرد. در چنین سطحی، تولید نفت آمریکا از تولید کنونی عربستان سعودی که بزرگترین تولید کننده عضو اوپک است، فراتر میرود.
بر اساس گزارش رویترز، اوپک و سایر تولیدکنندگان شامل روسیه تولید خود را از ژانویه سال ۲۰۱۷ با هدف پایین بردن سطح ذخایر جهانی و تقویت قیمتها محدود کردهاند اما تاثیر کاهش تولید آنها با افزایش تولید نفت آمریکا تا حدودی تضعیف شده است.