به گزارش جماران؛ روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت:
هفته آینده خورشید انقلاب در اوج ورود به چهل سالگی طلوع خود قرار خواهد گرفت و مردم ایران به پاسداشت این انقلاب و خون شهیدان والامقامی که در مسیر روشن ساختن افق معرفتی ملتها و جوامع حق طلب جهان نثار شد، حضور هوشمندانه خود را در راهپیمائی سراسری 22 بهمن به نمایش میگذارند تا بار دیگر جهانیان را به عظمت این حادثه بزرگ قرن و وفاداری ملت ایران را به آن به اثبات برسانند.
آنچه باید در این ایام مورد توجه جدی قرار گیرد، آسیب شناسی انقلاب و بررسی موانع و مشکلات پیش روی این پدیده بزرگ قرن است. این حرکت پرشتاب و معجزهوار هر چند توانست با کمترین هزینه، به طومار 2500 سال حکومت پادشاهی در ایران خاتمه داده و حاکمیت مردم را بر این سرزمین تثبیت کند ولی به لحاظ طیف وسیع دشمنان، همواره با توطئههایی در قلمرو نیل به اهداف مواجه بوده و هست؛ لذا مدیران نظام باید برای مقابله با آسیبها و تهدیدات برنامهریزیهای بلند مدت ارائه کنند و از گذشته به عنوان چراغ راه آینده استفاده نمایند و این را مدنظر قرار دهند که گرانیگاه این نظام اسلامی، مردم هستند که نقش آینده باید در تاروپودی از «اسلام» و «جمهوریت»، بدون اندکی خدشه تنیده شود.
در این هفته نفس تهران و بسیاری از کلان شهرهای بزرگ کشور به شماره افتاد و آلودگی هوا در این شهرها از مرز هشدار گذشت. تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ صنعتی کشور سالیان متمادی است که با این معضل درگیر هستند و این مشکل در فصلهای پائیز و زمستان بیش از پیش احساس میشود و سلامت شهروندان را با خطرهای جدی روبرو میسازد. متاسفانه در این سالها تنها راهکار مسئولان برای مقابله با آلودگی هوا، تعطیلی مدارس و برقراری طرحهای زوج و فرد است که با استمرار آن باید عملاً مدارس را در این دو فصل تعطیل نمود و شاهد به خطر افتادن زندگی مردم بود. این رویه نشان میدهد که مسئولان، فاقد راه حلهای اساسی در برابر این پدیده دردناک هستند و حاضر نیستند برای جان مردم و نسلهای آینده چاره اندیشی کنند.
در صحنه بین المللی، تحولات فلسطین، سوریه و عراق، اهم رویدادهای خارجی را تشکیل میدادند. در فلسطین اشغالی، رژیم صهیونیستی در عملیاتی تروریستی «احمد جرار» مبارز فلسطینی عضو گردانهای عزالدین قسام را به شهادت رساند. ارتش صهیونیستی از دو هفته قبل بخش وسیعی از تجهیزات نظامی و نیروهایش را برای کشتن این مبارز بسیج کرده بود و روز سه شنبه وی را پس از محاصره منزلش به شهادت رساند. احمد جرار مبارز فلسطینی، ماه گذشته یک خاخام شهرک نشین افراطی و صهیونیست را که به دشمنی با فلسطینیها مشهور بود در جریان یک عملیات ضد صهیونیستی به هلاکت رسانده بود. حزبالله لبنان روز گذشته ضمن تقدیر از مبارزات این شهید، اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
این هفته همچنین یک جوان فلسطینی که دارای تابعیت اسرائیلی بود در جریان عملیات شهادت طلبانه یک نظامی صهیونیست را با سلاح سرد به هلاکت رساند و توانست از چنگ صهیونیستها بگریزد. تحلیل گران صهیونیست اذعان کردند که این یک عملیات بیسابقه بود چرا که علاوه بر تابعیت اسرائیلی وی، مادر این فلسطینی نیز یهودی و اهل حیفا بود.
تحولات اخیر، بیانگر تداوم انتفاضه مردم فلسطین است که دست رد به سینه سران سازش طلب جهان عرب میزنند و راه پیروزی در مقابله با صهیونیستها را در میدان مبارزه جستجو میکنند.
این هفته تجاوز نظامی ترکیه به خاک سوریه درحالی ادامه یافت که دولت سوریه رسماً به آن اعتراض کرد. دمشق در نامهای به سازمان ملل عملیات ترکیه در منطقه «عفرین» را تجاوز آشکار و اشغالگری دانست و تاکید کرد با نیروهای متجاوز ترکیه برخورد خواهد کرد.
دولت ترکیه از ماه گذشته به بهانه مقابله با کردها، صدها نظامی خود را وارد خاک ترکیه کرد. نکته قابل تامل این است که مجامع بینالمللی در قبال این تجاوز آشکار همچنان سکوت کردهاند. از سوی دیگر آمریکا با نشان دادن چراغ سبز به ترکیه در این توطئه علیه دولت سوریه همدست آنکاراست. انگیزه آمریکائیها این است که با پذیرش نیروهای متجاوز ترکیه در خاک سوریه، توجیهی برای تجاوز خود و حضور اشغالگرانه در خاک سوریه داشته باشد. هزاران نیروی اشغالگر آمریکایی در شمال سوریه حضور دارند و همچنانکه رسماً اعلام کردهاند به شورشیانی که علیه حکومت سوریه میجنگند امکانات آموزشی و تجهیزات نظامی ارائه میدهند.
این هفته درحالی که برخی مقامات عراقی اعلام کردند نیروهای آمریکایی خروج خود را از عراق آغاز کردهاند، بلافاصله پنتاگون این خبر را تکذیب کرد و تاکید نمود آمریکاییها همچنان در عراق خواهند ماند. در پی این موضع گیری گستاخانه و مداخله جویانه جریانهای سیاسی عراق واکنش نشان دادند. در این باره دو گروه اصلی تشکیل دهنده جنبش «حشدالشعبی» خواستار خروج فوری نیروهای آمریکایی شدند. جنبش«نجبای» عراق نیز هشدار داد اگر نیروهای آمریکایی با زبان گفتگو خارج نشوند باید منتظر اقدام مسلحانه عراقیها باشند. بسیاری از جریانها و گروههای عراقی حضور نیروهای آمریکایی در عراق را عامل ادامه بحران در این کشور میدانند و معتقدند این حضور ناخواسته با تداوم اقدامات تروریستها در عراق مرتبط است.