شهردار تهران خاطرنشان کرد: همه ما در قبال شهرها و شهروندان خود مسئول هستیم و این مسئولیت را میتوانیم در چهارچوب فعالیتهای حزبی و گروههای مردمی، به نحو بهتر و موثرتری به انجام برسانیم.
به گزارش جماران؛ شهردار تهران گفت: مسئلهی مشارکت برای اداره کلانشهر بزرگی مثل تهران از اهمیت ویژهای در برنامههای ما برخوردار است. ما اصرار داریم مردم هم در تصمیمسازیها و هم تصمیمگیریهای شهری که متعلق به خود آنهاست، مشارکت داشته باشند و این شهر را بهطور واقعی از آن خود بدانند.
محمدعلی نجفی در بیستونهمین نشست کمیته دائمی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس بینالمللی راه ابریشم، ضمن ابراز خوشحالی از ملاقات با جمعی از چهرههای سیاسی و حزبی از کشورهای مختلف آسیایی، عنوان کرد: حضور شما در شهر تاریخی و فرهنگی تهران را از طرف مردم تهران خوشآمد میگویم و خوشحال هستیم در ایامی که مردم ما چهلمین سال پیروزی انقلاب را جشن میگیرند، میزبان شما هستیم.
وی با اشاره به ظرفیت و زیباییهای تهران، ابراز امیدواری کرد که میهمانان این کنفرانس در مدت زمان حضور خود امکان بازدید از جاذبههای شهر تهران را پیدا کنند.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: من و همکارانم در شهرداری تهران با چالشها و مشکلاتی هم مواجه هستیم و برنامههایی را نیز برای عبور از این چالشها در سالهای آینده تدارک دیدهایم.
نجفی به شعار «تهران، شهر امید، مشارکت و شکوفایی» اشاره و تصریح کرد: مسئله مشارکت برای اداره کلانشهر بزرگی مثل تهران از اهمیت ویژهای در برنامههای ما برخوردار است. ما اصرار داریم مردم هم در تصمیمسازیها و هم تصمیمگیریهای شهری که متعلق به خود آنها است مشارکت داشته باشند و این شهر را بهطور واقعی از آن خود بدانند.
وی، نقش احزاب سیاسی و گروههای مردمی در موضوع مشارکت را بسیار دارای اهمیت دانست و گفت: احزاب به عنوان بخش مهمی از جامعه مدنی، حلقه واسط بین مردم و حکومتها و مدیریتهای ملی و محلی هستند. ما برای احزاب، نهادهای مدنی و گروههای مردمنهاد اهمیت زیادی قائل هستیم و این اجلاس نیز برای ما بااهمیت خواهد بود؛ چراکه با کمک احزاب و سازمانهای مردمنهاد است که میتوان مسایلی مثل مسایل محیط زیست، آلودگیها، حملونقل و ترافیک و ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی و فقر و حاشیهنشینی را به نحو بهتری حل کرد.
نجفی خاطرنشان کرد: همه ما در قبال شهرها و شهروندان خود مسئول هستیم و این مسئولیت را میتوانیم در چهارچوب فعالیتهای حزبی و گروههای مردمی، به نحو بهتر و موثرتری به انجام برسانیم.
شهردار تهران تاکید کرد: همه متعلق به قاره کهنی هستیم که پیشبرندهی صلح و توسعه در دنیا بوده و همواره از یک فرهنگ غنی و پرپتانسیل برخوردار بوده است؛ بنابر این باید بر این تاریخ و فرهنگ مشترک آسیایی تکیه کرده و با همکاری و مساعدت یکدیگر به توسعه کشورها و به خصوص توسعه شهرها کمک کنیم تا راه پیشرفت را هر چه بیشتر برای شهروندان خود باز کنیم.
وی افزود: تهران همواره از فعالیتها و همکاریهای بین المللی استقبال کرده و در حال حاضر نیز دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی در تهران تشکیل شده است.
شهردار تهران عنوان کرد: امیدوارم به یمن این اجلاسی که طی روزهای اخیر در تهران برگزار شده و ادامه خواهد داشت، روابط گستردهتری بین شهر تهران و کلیه شهرهای آسیایی در جهت توسعه همهجانبه و معاضدت و همکاری بیشتر بین ما برقرار شود. همچنین امید میرود پیام صلح، دوستی و همکاری شهروندان تهرانی را به مردم کشور خود و سلام من را به شهرداران شهرهای خودتان برسانید.
نجفی: با وجود برفوسرما یک گزارش هم درباره یخزدگی افراد نداشتیم/ آنچه در توان داشتیم انجام دادیم
شهردار تهران گفت: تهران از نظر امکانات، خیلی ضعیفتر از شهری است که برای حدود ۱۰ میلیون ساکن آماده شده باشد؛ این مشکلات وجود دارد، از اینرو همه باید تلاش کنیم تا به تدریج امکانات، قدرت، مدیریت و آمادگی خودمان را بالا ببریم.
محمدعلی نجفی در حاشیه بیستونهمین نشست کمیته دائمی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس بینالمللی ویژهی راه ابریشم، در جمع خبرنگاران تصریح کرد: من هم اکنون عضو هیچ حزبی نیستم و چند سال است که از حزب کارگزاران استعفاء دادهام؛ گاهی تنها برای مشورت در جلسات شورایعالی شرکت میکنم که آن هم به ندرت است.
وی درباره برخی انتقادات صورتگرفته درباره بودجه شهرداری تهران، گفت: افراد نظرات مختلفی دارند و آقای کرباسچی هم چون متخصص و کارشناس بودجه هستند، درباره بودجه صحبت کردهاند.
شهردار تهران اظهاراتی مبنیبر اینکه بودجه شهرداری تهران بر اساس نیاز مردم بسته نشده است را رد کرد و گفت: در این زمینه شورای شهر که مرجع تصویب بودجه است، باید نظر دهد و ملاک ما نیز مصوبه شورای شهر است.
نجفی در پاسخ به سوال دیگری درباره زمزمههای موجود درباره استعفاء از شهرداری، گفت: الان این زمزمه را درست کردید؟
وی دربارهی عملکرد شهرداری تهران در بارش برف و جمع آوری زبالههای پایتخت، عنوان کرد: صبح روز یکشنبه که روز بعد از برف بود، تمامی خیابانهای اصلی تهران باز بودند؛ جای این سوال است که شهرداری بیشتر از این چه کاری باید میکرد؟ باید توجه کنیم این برف شرایط ویژهای داشت چرا که حدود ۲۷ ساعت به صورت مداوم بارید که در طول سالهای اخیر بیسابقه بوده است. علاوه بر این حجم و سرعت بارش نیز بیسابقه بوده و بلافاصله بعد از برف به خاطر برودت هوا تبدیل به یخبندان شد.
وی با تاکید بر اینکه «شهرداری آنچه در توان داشت را انجام داد»، گفت: حتی در مواردی به وزارت راه و شهرسازی درباره فرودگاه امام خمینی (ره) و بخشی از اتوبانهای تهران - قم و تهران - کرج کمک کردیم. باید توجه داشته باشیم که این مسایل خارج از اداره شهرداری و هر دستگاهی بود. وقتی جاده به سمت کهریزک بسته میشود، کامیونهای حمل زباله نمیتوانند زبالههای شهر را خالی کنند.
نجفی عنوان کرد: تهران از نظر امکانات، خیلی ضعیفتر از شهری است که برای حدود ۱۰ میلیون ساکن آماده شده باشد ؛ این مشکلات وجود دارد از این رو همه باید تلاش کنیم تا به تدریج امکانات، قدرت، مدیریت و آمادگی خودمان را بالا ببریم.
شهردار تهران تاکید کرد: مردم در بخش قابل قبولی همکاری داشتند اما در مواردی مثل برفهای سنگین باید تلاش کنیم تا از مردم کمک بیشتری بخواهیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تدبیر شهرداری پیرامون مدیریت بحران، اظهار کرد: درباره بارش برف اخیر هیچ تداخل کاری وجود نداشت و پلیس راهور و شهرداری کار خودشان را انجام دادند؛ در این راستا شهرداری تهران در زمینه برفروبی، آماده کردن معابر، جمعآوری زباله و جمعآوری افرادی که محلی برای اسکان نداشتند، اقدام کرد.
نجفی گفت: در شب اول حدود هفت هزار نفر را اسکان دادیم که این از افتخارات شهر تهران به شمار میرود؛ به این ترتیب علیرغم سرمای هوا و برف سنگین، حتی یک گزارش درباره یخزدگی افراد نداشتیم.
شهردار تهران تاکید کرد: در عین حال که مشکلات را مطرح میکنیم، باید نکات قوت عملکرد مسئولان و دستگاههای مختلف را نیز مدنظر قرار دهیم.