هدف از این کار این است که با بازآرایی ساختارهای مالی از روش‌هایی استفاده شود که چه از طریق ارزی و چه از طرق دیگر ارتباطی با ایالات متحده نداشته باشد، تا از این طریق از مداخله تحریم‌های آمریکا با اثرات فرامرزی در معاملات با ایران، جلوگیری شود.

مدیر اجرایی یکی از بانک‌های دولتی فرانسه می‌گوید این بانک به زودی برای صادرات کالا و خدمات به ایران خطوط اعتباری یوروپایه ارائه می‌کند که با تحریم‌های آمریکا تداخلی ندارند.

به گزارش جماران، مدیر اجرایی بانک دولتی «بی‌پی‌آی فرنس» می‌گوید این بانک برای تسهیل مراوده تجاری با ایران در عین خودداری از نقض تحریم‌های آمریکا، به مشتریان ایرانی کالاهای فرانسوی خطوط اعتباری یورو پایه اعطا خواهد کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، هدف از این طرح ارائه تضمین‌های صادراتی اختصاصی و یورو پایه به خریداران ایرانی محصولات و خدمات فرانسوی است. هدف از این کار این است که با بازآرایی ساختارهای مالی از روش‌هایی استفاده شود که چه از طریق ارزی و چه از طرق دیگر ارتباطی با ایالات متحده نداشته باشد، تا از این طریق از مداخله تحریم‌های آمریکا با اثرات فرامرزی در معاملات با ایران، جلوگیری شود.

«نیکلا دوفورک» مدیر اجرایی بی‌پی‌آی فرانس روز چهارشنبه درباره این نوع جدید وام‌ها، گفت: «ما در سال ۲۰۱۷ مقدمات زیادی را برای این کار فراهم کردیم و الان هم داریم روی آن کار می‌کنیم، هر روز، روی شرایط ورودمان به ایران.»

وی افزود: «این یک جریان کاملا مجزا [پول] است. هیچ دلاری در این طرح وجود ندارد... هیچ‌کس [در این طرح] روادید ایالات متحده ندارد.»

آنطور که دوفورک به نمایندگان پارلمان فرانسه گفته، این خط اعتباری به صورت بالقوه ارزشی بالغ بر ۱.۵ میلیارد یورو خواهد داشت.

به نوشته رویترز، فرانسه در تلاش برای ورود به بازار ایران تنها نیست. یک منبع فرانسوی به این خبرگزاری گفته است که ایتالیا، آلمان، اتریش و بلژیک هم در حال کار بر روی ساز و کارهایی هستند که تجارتشان با ایران را از گزند تحریم‌های آمریکا دور می‌کند. هنوز مشخص نیست که آیا این ساز و کارها بین کشورهای اروپایی هماهنگ‌شده هستند یا نه.

اوایل ماه جاری میلادی هم ایتالیا و ایران بر سر چارچوبی توافقنامه اعتباری‌ای به توافق رسیدند که سرمایه‌گذاری تا سقف ۵ میلیارد یورو در ایران را پشتیبانی می‌کند. این توافق بین بانک صنعت و معدن، بانک خاورمیانه و بازوی سرمایه‌گذاری هلدینگ دولتی «اینویتالیا» ایتالیا به امضا رسید. این هلدینگ ایتالیایی بر خلاف «ساسا دیپوزیتی اند پرستیتی» ایتالیا هیچ سرمایه‌گذاری و ارتباطی با ایالات متحده ندارد، به همین دلیل تحریم‌های یکجانبه آمریکا اثری بر آن نخواهد داشت.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ماه اکتبر برخی از اعضای گروه ۱+۵ را به تلاش برای کسب سود از بازار ایران متهم کرد، اما بعدا گفت به «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه گفته است که این کشورها می‌توانند به «پول درآوردن» در ایران ادامه دهند.

بانک‌های فرانسوی پیش از این به دلیل رابطه با ایران از سوی آمریکا به پرداخت جریمه‌های سنگین محکوم شده‌اند. در سال ۲۰۱۴ بانک «بی‌ان‌پی پاریبا» ۹ میلیارد دلار جریمه شد. همین امر موجب شده تا بسیاری از بانک‌های اروپایی از کار کردن با ایران خودداری کنند. شرکت هواپیمایی «ایرباس» از اینکه بانک‌های این کشور از حمایت از قرارداد این کشور با ایران خودداری کرده‌اند، گلایه کرده است.

به گفته دوفورک، انتظار می‌رود خطوط اعتباری یوروپایه از ماه می یا ژوئن (اردیبهشت-خرداد) به بعد اعطا شوند. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.