به گزارش جماران ، محمود صادقی روز گذشته در حساب توییتری خود با لحنی انتقادی از تبرئه سعید طوسی خبر داد. دیری نپایید که این خبر واکنش شدید کاربران فضای مجازی را رقم زد.
سعید طوسی که یکی از عجیب ترین و جنحالی ترین پرونده های سال های اخیر را از آن خود کرده است با تایید این خبر گفت: صادقی اگر مشکلی دارد برود با وکیلم صحبت کند.
اما امروز نیز شاهد واکنش هایی در میان چهره های سیاسی بودیم.
توکلی: یکه خوردم
احمد توکلی، نماینده اصولگرای
مجلس نهم و رئیس هیات مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت در واکنش به خبر تبرئه سعید طوسی گفت: این خبر را که شنیدم یکه خوردم.
او در پاسخ به این سوال که آیا دیدهبان شفافیت و عدالت به این موضوع ورود می کند گفت: «مسائل اخلاقی و فسادهایی که در این زمینه وجود دارد یک وادی گسترده است که اگر دیدهبان شفافیت بخواهد به آن ورود کند حریف آن نمی شود.»
توکلی اظهار کرد: «من به اتفاقی که افتاده احاطه ندارم، ابتدا باید نسبت به آن احاطه پیدا کنم و سپس به موضعگیری درباره آن بپردازم.»
نوروزی: آبروی آقای طوسی باید حفظ شود/ این مسئله ارزش پیگیری ندارد
حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در گفتوگو با اعتمادآنلاین هر گونه تلاش برای پیگیری این پرونده را تکذیب میکند.
آیا کمیسیون حقوقی نامهای را که درباره پرونده آقای طوسی به قوه قضاییه فرستاد، پیگیری کرد؟
من به عنوان سخنگو در جریان چنین چیزی نیستم. در واقع به من گفته نشده که این موضوع در دستور کار قرار دارد. اگر چنین موضوعی بود حتماً آقای ملکشاهی (رئیس کمیسیون) من را در جریان قرار میدادند.
حالا که خبر تبرئه شدن آقای طوسی رسیده، برنامهای برای پیگیری ماجرا دارید؟
ابداً این مسئله ارزش پیگیری ندارد. حرف زدن درباره این پرونده اشاعه فحشا است. در واقع این یکی از مصادیق اشاعه فحشا است که بیاییم مسائل منکراتی و فحشایی را به صورت عمومی منتشر کنیم. این موضوعات باید باید بین متهم، شاکی و قاضی بماند و نباید علنی شود.
وقتی یکی از طرفین احساس کند که در حقش ظلم شده و به پروندهاش چنان که باید و شاید رسیدگی نمیشود، باز هم موضوع باید محرمانه بماند؟
نه الان کسی معترض نیست. ما خودمان قاضی بودهایم و میدانیم که در این شرایط باید جوانب مختلف موضوع را
مد نظر قرار داد. خداوند ستارالعیوب است. باید در این موارد خیلی محتاط بود مثلاً در موردی مانند زنا، میگوییم که باید چهار نفر با شرایط خاص شهادت بدهند. شرایط این کار به قدری سخت در نظر گرفته شده که تقریباً غیر ممکن است. بنابراین اصل در چنین مواردی بر علنی نکردن است و ما نباید به هر بهانهای باب مطرح شدن چنین پروندههایی را در سطح
جامعه باز کنیم.
در این پرونده بحث ظالم و مظلوم است و به نظر میرسد که وقتی به کسی ظلم میشود او حق دارد که موضوع را علنی کند.
آیا این دلیل میشود که ما هم دائم آن را مطرح کنیم؟ همانطور که شاکی انسان است و حقوقی دارد متهم هم انسان است و باید به حقوق او هم احترام گذاشت. ما نباید برای مطرح کردن خودمان و خودنمایی هر مسئلهای را عنوان کنیم و موجب تقویت رادیوهای بیگانه شویم. در موارد بسیاری ما خیال میکنیم که طرف مظلوم را گرفتهایم در حالی که ممکن است اینچنین نباشد. چند نفر یک موضوعی را مطرح میکنند و ما بلافاصله یک طرف ماجرا را مظلوم فرض میکنیم و به طرف دیگر حمله میکنیم در حالی که باید
حقوق هر دو طرف را محترم بدانیم. الآن خیلیها خیال میکنند متهم آدم نیست و شخصیت و ارزش ندارد در حالی که در پیشگاه اسلام و خدا همه محترم هستند. اگر یک فرد در دادگاه عادل متهم باشد یا مجازات میشود یا تبرئه، در هر دو حالت محترم است و نباید با آبرویش
بازی کرد. این کارها ضربه بهنظام و اشاعه فحشا است. همین ناآرامیهای اخیر هم برای همین اتفاق افتاد که ما قبح همه مسائل را ریختهایم و همه چیز را در جامعه مطرح میکنیم، از کاه، کوه میسازیم. به مسائلی که در
انتخابات مطرح شد نگاه کنید که چطور در مردم ایجاد بیاعتمادی کرد. متأسفانه مدتی است که افراد برای اینکه خودشان را مطرح کنند و وجاهتی برای خودشان دست و پا کنند رو به علنی کردن این مسائل میآورند و کاری میکنند که وجهه نظام خراب شود در حالی که مملکت اینهمه دادگاه دارد، آیین دادرسی کیفری دارد و نهادهای زیادی هستند که موضوع را پیگیری میکنند.
به هر حال این موضوع افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داده، شما نمیخواهید به عنوان نماینده مردم بدون اینکه ماجرا را علنی کنید به این پرونده ورود کنید؟
مردم ما را برای قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین انتخاب کردهاند. ما باید کار مردم را پیگیری کنیم اینکه ما هر روز دنبال یک پرونده باشم باعث میشود که کار مردم زمین بماند. اگر ما بخواهیم همه کارها را پیگیری کنیم پس کار قاضی و دادگستری و قوه قضاییه چیست؟ اگر قرار بر پیگیری ما باشد و وقتمان را برای این امور بگذاریم کارهای اصلی ما و وظیفهای که مردم روی دوش ما گذاشتهاند
زمین میماند. من فکر میکنم که بهتر است همه کار خودشان را انجام بدهند. خوشبختانه در کشور دادگاه تجدیدنظر داریم و راههای زیادی برای احقاق حق وجود دارد و اگر در نهایت کسی احساس کرد که با وجود طی کردن همه مسیرها، باز هم در حقش اجحاف شده میتواند به کمیسیون مراجعه کند و ما کارش را پیگیری میکنیم.
در حال حاضر شاکیان پرونده میگویند که در حقشان اجحاف شده و خواستار پیگیری هستند.
نه به ما چیزی ارجاع داده نشده است و کسی شکایتی نکرده. متأسفانه عدهای میروند در سایتها شکایتشان را مطرح میکنند و بعد توقع دارند که ما دنبال کارشان برویم و موضوع را پیگیری کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین نقویان: قاضی باید نظر دهد به من و شما چه ربطی دارد؟
ناصر نقویان، واعظ مشهور در پاسخ درباره حکم تبرئه سعید طوسی، به رسانهها توصیه کرد دنبال پردهدری نروند که خدا روزی از شما پردهدری خواهد کرد.
متن گفت و گوی کوتاه اعتماد آنلاین با این روحانی مشهور به شرح زیر است:
*آقای نقویان می خواهم درباره اتفاقی که در پرونده سعید طوسی افتاده از شما سوال کنم!
الان دو تا مساله است؛ یکی اینکه من تلفنی مصاحبه نمی کنم و
دوما اینکه اگر شما وقت قبلی هم می گرفتید باز راجع به این موضوع صحبت نمی کردم. من درباره افراد چه اطلاعاتی دارم که بخواهم صحبت کنم! مگر شما اطلاعات دارید از موضوع؟!
*من نمی خواهم درباره شخص آقای طوسی صحبت کنید. می خواهم درباره فسادی که در این حوزه به وجود آمده اعلام موضع کنید و بگویید اگر در این حوزه فسادی صورت گیرد چطور باید برخورد شود؟
شما دارید اگر می گویید! در آبروی مردم اگر نباید باشد. روی آبروی مردم باید قطع باشد و این هم به روزنامه اعتماد و هیچ کسی دیگه ربط ندارد. این یک کاری است که دادگاه باید نظر دهد و آن کسی که اطلاع دارد. نه شما اطلاع دارید و نه من و نه دیگران.
*اما اسناد آن منتشر شده....
دادگاه باید آن را قطع بداند. شما مگر قاضی هستید که اسناد بشناسید؟! قاضی باید نظر دهد به من و شما چه ربطی دارد؟! اگر از شما اسنادی منتشر شود می گویید آقا چرا درباره من؟! من از شما خواهش می کنم مسائل مهم تر از اینها در کشور داریم. دنبال آبروی مردم نروید که خدا در جایی آبروی شما را می برد! من این مطلب را به عنوان توصیه اخلاقی و بردارانه به شما می گویم هیچ وقت دنبال این پرونده و امثال این پرونده نروید. همه ما در خلوتهایمان خطاهایی کردهایم و خدا پردهپوشی کرده است. خدا ستار است و شما هم سعی کنید تا آنجایی که می توانید دنبال ستاریت باشید نه پرده دری. چون خدا هم یک روزی پردهدری می کند و آن روز خواهید دید که پرده دری چقدر زشت است! خداحافظ شما.
طوسی بهانه است،اصل نظام نشانه است
عبدالله گنجی مدیر مسول روزنامه اصولگرای جوان در کانال تلگرامی خود نوشت:
و باز هم طوسی
در تاریخ هفتم آبان 1395 اولین مطلب در ماجرای سعید طوسی را در سرمقاله روزنامه جوان با عنوان"از سیف الله صدر اسلام تا قاری زمان" نوشتم. در بخشی از آن آورده شد:
"طوسی دارای صدای خوش و خدادادی برای خواندن قرآن است که نظام چک سفید امضا برای عصمت او نداده است و اگر انحراف او ثابت شود باید مجازات شود. درباره او از تبرئه تا اعدام را باید پذیرا باشیم. آنان که فصل الخطابی قوه قضائیه را نمیپذیرند، همان کسانی هستند که «طوسی بهانه است، اصل نظام نشانه است» را دنبال می کنند.
قطعا برای نیروهای انقلاب هر حکمی که صادر می شود باید تمام کننده باشد. زیرا هم ایشان معصوم نیست و هم قوه قضائیه فصل الخطاب است.
اما کار به جایی رسیده که مدعیان حقوق هم با جوهره سیاسی به آن می پردازند. محمود صادقی اگر دکتری حقوق دارد چرا شکلی- سیاسی به موضوع می پردازد؟ چه اشکال دارد حکم را در مقابل خود بگذارد و بند بند آن را به چالش بکشد؟ شرایط احراز جرم را نقد کند.برای حقوق دان زیبنده نیست بدون توجه به محتوای پرونده القای نفوذ کند. شما به عنوان حقوق دان روش اثبات جرم ایشان را که قاضی توجه نکرده(به قول شما نفوذ صورت گرفته) را بر ملا سازید و ادله ارائه کنید که جرم محقق شده است. اگر می خواهید متهم به سیاسی کاری نشوید بر اثبات جرم متمرکز شوید تا به جمع حامیان شعار:"طوسی بهانه است، اصل نظام نشانه است " ارجاع نشوید.