سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد که دولت می تواند به جای افزایش قیمت در حاملهای انرژی و صرف درآمدهای آن برای توسعه اشتغال، این مبلغ را برای ایجاد اشتغال بیشتر هزینه کند.
به گزارش جماران؛ سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، میزان درآمد دولت از محل حذف یارانه نقدی پردرآمدها را تشریح کرد.
اسدالله قرهخانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزایش قیمت بنزین و حاملهای انرژی برای جبران هزینههای دولت را موجب تورم بیشتر و امری ناعادلانه و فشار مضاعف اقتصادی به اقشار کمدرآمد عنوان کرد و اظهار داشت: افزایش قیمت بنزین و حاملهای انرژی باید براساس نرخ تورم و میزان درآمدهای افراد باشد.
وی افزود: دولت آمار ارائه میدهد که نرخ تورم کمتر از 10 درصد است، بنابراین افزایش قیمت بنزین نیز باید متناسب با این میزان نرخ تورم باشد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، حذف یارانههای نقدی پردرآمدها را تکلیف مجلس به دولت عنوان و تصریح کرد: دولت از قبال حذف یارانه نقدی پردرآمدها، 15 هزار میلیارد تومان درآمد کسب میکند که میتواند به جای افزایش قیمت در حاملهای انرژی و صرف درآمدهای آن برای توسعه اشتغال، این رقم 15 هزار میلیارد تومانی را برای ایجاد اشتغال بیشتر هزینه کند.
قرهخانی پیشنهاد دولت برای چگونگی شناسایی دهکهای پردرآمدی جامعه در بودجه سال 97 را مناسب ندانست و تأکید کرد: باید دهکهای درآمدی جامعه براساس میزان درآمد و هزینههایشان شناسایی شوند؛ حذف یارانه نقدی پردرآمدها باید سازوکار مشخصی داشته باشد، نمیشود بدون برنامه یارانههای نقدی افراد را حذف کرد.
نماینده مردم علیآباد کتول در پایان با تأکید بر اینکه مردم تحمل فشار اقتصادی بیشتر را ندارند، خاطرنشان کرد: مجلس نیز در جریان بررسی لایحه بودجه 97، با مردم همصدا خواهد شد و از افزایش غیر منطقی قیمت حاملهای جلوگیری خواهیم کرد.