عضو مجمع روحانیون مبارز اظهار داشت: گرچه به صورت کلی به عنوان اصلاح طلب معتقدم که جریان اصلاح طلبی با حرکت های خیابانی، تخریب و آتش زدن اموال عمومی سازگاری ندارد و جریان اصلاح طلب یک جریان انقلابگر نیست. اما ادبیات سخن گفتن با معترضان و مخالفان نباید خشونت و نفرت جدید بیافریند.

به گزارش جماران؛ محمد علی ابطحی در خصوص تعابیر استفاده شده از سوی برخی اصلاح طلبان در مورد اعتراضات مردم گفت: به کار بردن تعابیر تند برای کسانی که اعتراض کردند و اعتراض شان را با صدای بلند هم گفتند، از بدترین اتفاقات سیاسی است که می تواند تظاهرات و اعتراض های برحق و مسالمت آمیز را به سمت خشونت ودرگیری سرعت ببخشد. 

عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: مدت‌هاست درادبیات رایج سیاسی بد اخلاقی موج می زند. در بعد از حوادث خیابانی اخیر این بد اخلاقی در به کار گیری تعبیرات تند در جناح های مختلف اوج گرفت. سخنان جدید آقای خاتمی اصلاح کاربری ادبیات سیاسی  و هشدار اخلاقی و سیاسی در استفاده از تعابیر نفرت آفرین نسبت به معترضین بود.

وی ادامه داد: از جریاناتی که همیشه با بکارگیری الفاظ زشت که ادبیات جاری شان چنین است که بگذریم، در اردوگاه اصلاح طلبی اعتراض پذیرفته ترین منش اصلاح طلبی است. بعضی بیانیه های اصلاح طلبانه و یا اظهار نظر شخصیت های اصلاح طلب در مورد حوادث دی ماه ۹۶ نیز از تعابیری استفاده شده بود که رنگ اصلاح طلبی نداشت. خیلی ها تصور می کردند که این تعابیر در مورد معترضین صورت گرفته است که نقد سخت خود را متوجه اصلاح طلبان کردند.

این سیاستمدار اصلاح طلب خاطرنشان کرد: گرچه به صورت کلی به عنوان اصلاح طلب معتقدم که جریان اصلاح طلبی با حرکت های خیابانی، تخریب و آتش زدن اموال عمومی سازگاری ندارد و جریان اصلاح طلب یک جریان انقلابگر نیست. اما ادبیات سخن گفتن با معترضان و مخالفان نباید خشونت و نفرت جدید بیافریند.

وی ادامه داد: اگر به آرشیو مراجعه کنید آقای خاتمی در سخنانش در روز تحلیف در مجلس شورای اسلامی با صدای بلند خطبه حضرت امیر را خواند که با زبانی که با جباران صحبت می کنید با من حرف نزنید. و از قول حضرت علی ادامه داد:لَنْ تُقَدَّسَ أُمَّةٌ لاَ یُؤْخَذُ لِلضَّعِیفِ فِیهَا حَقُّهُ مِنَ الْقَوِیِّ غَیْرَ مُتَتَعْتِع. یعنی امتی که ضعیف نتواند حقش را بدون لکنت زبان از قوی بگبرد مورد تقدس قرار ندارد. این سخنان از زبان خاتمی  در روز اول رسمی شدن ریاست جمهوری اش جوهر اصلاحات بود.

ابطحی افزود: صدای اعتراض باید شنیده شود و مهمتر اینکه معترض و منتقد باید مورد حرمت و نه اهانت قرار گیرد. این روح تاکیدی است که در سخنان مستقیم آقای خاتمی در حوادث اخیر مطرح شد. شاید کسی این روش را راه حل نداند اما اصلاح طلبی دارای این مفهوم است. این جریان با هر میزان که توانایی دارد می خواهد جامعه را از درون اصلاح کند و حتی اگر توان این کار را نداشته باشد باز هم نمی تواند در چارچوب اصلاح طلبی پیشنهاد خشونت و یا انقلاب بدهد.

معاون پارلمانی رئیس دولت اصلاحات اضافه کرد: کاملا منطقی خواهد بود کسانی این مبنای اصلاح از درون را نپذیرند و مسیر دیگری را برای خود انتخاب کنند. و یا از اصلاحات عبور کنند. صد البته عبور از اصلاحات به معنای بازگشت به جریان متحجر و یا اصولگرا و یا معجزه قرن نیست که خوشحالی کنند. در جریان اعتراضات خیابانی ٩٦ توانستند پایگاه اصلاح طلبی را در جامعه تضعیف کنند.

ابطحی با اشاره به اینکه: جریاناتی مانند اصولگرایی و جبهه پایداری می خواهند بر این موج سوار شوند تا این اعتراضات را به یک حرکت داخلی و مخالفت با دولت تبدیل کنند تاکید کرد: تعابیر تندی که برای این اعتراضات از سوی افراد اصلاح طلب یا اصولگرا به کار برده شده بود نیز  طبیعی است که جامعه را دچار سو برداشت کند. نباید این الفاظ برای اعتراضات برحق مردم استفاده می شد و این کار از سوی هر جناحی تقبیح می شود.

وی در پایان در رابطه با خبرکشته شدن بعضی از بازداشت شدگان در زندان هم گفت: قوه قضاییه می گوید فردی که درزندان خودکشی کرده، معتاد بوده است، بر فرض همینطور بوده که می گویند، معتاد، یا جنایتکار و چاقوکش بوده است اما همان معتاد هم از حقوق شهروندی برخوردار است و مسئولیت جان زندانی در هر صورت به عهده دستگاه قضایی است. در زندان نباید چنین اتفاقاتی بیفتد. اگر می خواهند که مردم اعتمادشان به قوه قضاییه بیشتر شود باید فیلم خودکشی او را پخش کنند. همچنین راههای مختلفی را که این امکان خودکشی را میسر و فراهم کرده بود را نشان دهند. در نهایت هم رئیس آن زندان که پیشگیری لازم را انجام نداده، باید توبیخ شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 841210
  • منبع: عصرایران
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.