مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: ما در درون جریانات سیاسی عقلانیت لازم را نداریم و متاسفانه آنها رقابت های انتخاباتی را هرگز کنار نمی گذارند و این برای جامعه بسیار زیان‌بار است.

به گزارش جماران؛ عباس سلیمی نمین مدیر موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و فعال سیاسی اصولگرا  درباره اتفاقات و اعتراضات اخیر گفت: برخی سیاست های اقتصادی چه در زمینه گسترش بی رویه موسسات مالی و اعتباری و چه در بُعد عدم نظارت بر مسائل عمرانی و ساخت و سازها خساراتی را بر مردم وارد کرد، از همین رو مدت ها اعتراضاتی را از این دست در خیابان های تهران و دیگر شهرها شاهد هستیم. طبیعتا خاستگاه این اعتراضات ریشه بحقی دارد چراکه مسئولین امر موظف بودند در این رابطه نظارت دقیقی داشته باشند و اینکه فقط به مردم توصیه کنند از موسسات و بانک هایی که سود بیشتری می دهند فاصله بگیرند و به آنها اعتماد نکنند صحبت دقیقی نبوده است بلکه لازم بود با نظارت بانک مرکزی فعالیت این موسسات متوقف می شد.

بهره‌گیری دشمنان از مطالبات بحق مردم

او افزود: امروز برخی تلاش می کنند بر این مطالبات مردم یکسری مطالبات سیاسی هم بار کنند که البته بسیار ناشیانه عمل  می کنند.  امروز  مواضعی که  آمریکایی ها و اسرائیلی‌ها علیه ما چه در ارتباط با برجام و چه در رابطه با استقلال کشور مطرح می کنند بیانگر ناخشنودی آنها از این نظام است طبیعی است وقتی شعارهایی در این تجمعات سر داده می شود که  باب میل این دو دولت است یک پیام روشن به مردم می دهد که باید مراقبت بیشتری صورت بگیرد چرا که خاستگاه آنها هیچ گاه این نیست که از بیگانگان حمایت کنند.

سلیمی نمین ادامه داد : وقتی کشور ما در مبارزه با تروریسم گام موثری برمی دارد و می تواند در سوریه گروه داعش را زمین گیر کند و همه مردم از این موضوع شادکام می شودند طبیعی است وقتی شعارهایی در مخالفت با حضور ایران در سوریه سر داده می شود اینها حرکتی باب میل و حمایت آمریکایی ها است.

او گفت: تعجیل آمریکایی ها از بهره گیری از خواسته های بحق مردم موجب خواهد شد بلافاصله در صفوف ملت ایران تفکیک صورت بگیرد و همین امر موجب ناکام ماندن دولت های فرصت طلب خواهد شد.  اگر آمریکایی ها بردباری بیشتری نشان می دادند شاید عایدی بیشتری نصیبشان می شد اما همین مسئله نشان داد که چقدر در برابر ایران مستاصل هستند و به سرعت می خواهند خواسته های خود را بر جزئی ترین مسائل ایران سوار کنند. کما اینکه سال 88 تلاش کردند مردم ایران را بی تفاوت نسبت به مسائل دینی و مقدسات نشان دهند که در این راستا دست به اقداماتی زدند اما نتیجه اش وحدت بیشتر ملت شد. در آن سال برخی از مردم و جوانان فکر می کردند از رایشان در انتخابات صیانت نشده است و اعتراضاتی داشتند اما آمریکایی ها به سرعت تلاش کردند تا به این مطالبه اجتماعی رنگ و لعاب سیاسی بدهند که شتاب زدگی به خرج دادند و خطا کردند و همین موضوع باعث شد مردم آگاه شوند و بار دیگر  وحدت به جامعه بازگردد.

می خواهند بگویند مردم علیه دین و مقدسات طغیان کردند

سلیمی نمین در رابطه با القای بحران به جامعه نیز گفت: حتی اگر بحران اقتصادی داشته باشیم باز این موضوع مربوط به ایران و مردم ایران است. این مسئله که دارای مشکلات اقتصادی هستیم قابل انکار  نیست اما  در بحران نیستیم  و حتی برخی کشورهای اروپایی مشکلاتی بسیار بیشتر از ما دارند کما اینکه ایران کشوری مقروض نیست اما برخی کشورهای دیگر به دلیل بحران های داخلی خود مقروض هستند به صورتی که تا چند نسل بعد از خودشان نیز مقروض خواهند بود.

او با بیان اینکه تلاش می شود به جامعه القا کنند که بحران وجود دارد گفت: اما همانطور که گفتم این تنها هدف آنها نیست بلکه می خواهند بگویند ملت ایران نسبت به رویکردهای سیاسی و اعتقادی ایران طغیان کردند؛ اینکه یک حسینیه قدیمی در تهران را به آتش می کشند به این دلیل است که می خواهد آن را طغیان مردم نسبت به مسائل دینی نشان دهند و کارکردی بیرونی دارد اما این بار نیز دچار شتاب زدگی شدند و قطعا ناکام خواهند ماند.

جریانات سیاسی عقلانیت ندارند

عباس سلیمی نمین در پاسخ به این سوال که چقدر اختلافات سیاسی می تواند این فضا را برای ایجاد چنین شرایطی مساعد کند گفت: این موضوع بی تاثیر نیست و من فکر می کنم ما در درون جریانات سیاسی عقلانیت لازم را نداریم و متاسفانه آنها رقابت های انتخاباتی را هرگز کنار نمی گذارند و این برای جامعه بسیار زیان‌بار است.

او افزود: با تاسف باید گفت این عدم توسعه یافتگی هم در میان اصولگرایان  و هم در اصلاح طلبان قابل مشاهده است. آنها تصور می کنند همواره باید در حال قلع و قمع نیروهای مقابل خود باشند. ما در دوران رقابت های انتخاباتی می توانیم پذیرای انتقادات جدی باشیم و حتی رفتارهای غیر اخلاقی را هم قابل توجیه کنیم اما ادامه آن شایسته جریانات سیاسی این کشور نیست.

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: حتی در زمان انتخابات ملت ما به دنبال این بود که  شاهد رفتارهای عقلانی و رقابت های فکری باشد که متاسفانه این رقابت ها نه تنها در جریان انتخابات‌ها غیر اخلاقی است بلکه بعد از انتخابات نیز توسط بخشی از جریانات سیاسی ادامه پیدا می کند که این موضوع موجب دل مردگی جامعه می شود. جامعه وفتی دل‌مرده شد طبیعی است که از مسائل خود کناره گیری می کند و در چنین شرایطی است که بستر برای حضور و فعالیت عناصر بیگانه فراهم می شود. 

او گفت: وقتی نیروهای فعال سیاسی که به تعالی این مرز و بوم پایبند هستند دچار دلمردگی شوند طبیعی است نیروهایی که پایبندی به منافع ملی ندارند پا به عرصه می گذارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 827238
  • منبع: خبرآنلاین
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.