زنگنه تعامل بینالمللی را لازمه بهبود و ارتقای مدیریت دانست و گفت: برای بهبود و ارتقای مدیریت کشور، دستگاههای ما به یک تعامل بینالمللی نیاز دارند. نمیتوان در انزوا زندگی کرد و به دنبال ارتقا و فناوری بود.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه مدیریت وارداتی نیست بلکه آموزشی است، گفت: مدیریتی که ما داریم سنتی نیست، زیرا سنت بر پایه یکسری دستاوردهای تاریخی است. آنچه ما اکنون در کشورمان داریم یک سیستم من درآوردی است.
به گزارش جماران؛ بیژن زنگنه در همایش ملی شناسایی و پرورش مدیران آینده که امروز برگزار شد، در مورد سیستم ملی مدیریت کشورمان اظهار کرد: مدیریتی که ما داریم سنتی نیست، زیرا سنت بر پایه یکسری دستاوردهای تاریخی است. آنچه ما اکنون در کشورمان داریم یک سیستم من درآوردی است. ما همیشه کسانی را به عنوان مدیر انتخاب میکنیم که پیر هستند.
وی ضمن اشاره به اینکه مدیر پیر محافظهکار و محتاط عمل میکند و به دنبال حفظ شرایط موجود است، بیان کرد: ما با سیستم مدیریتمان راه جوانان و ایجاد تحول را هم بستیم.
زنگنه افزود: در بحثهایی که داشتیم این موضوع را مطرح کردیم که یک فرد برای مدیریت گاز یک استان یا کشور باید چه تواناییهایی داشته باشد و چگونه میتوان آن را ارزیابی کرد و چند سال طول میکشد. بنابراین گفتیم دو تا سه سال زمان لازم است که فرد با حوزه نفت آشنا شود. سپس در بخشهای کوچکتر مثل شهرستانها و زیر نظر مدیران دیگر فعالیت کند و به تدریج به عنوان مدیر یک شهرستان آموزشهای لازم را ببیند تا با فضای مدیریتی و فضای شرکتها آشنا شود.
زنگنه در مورد مقررات اداری و انتخاب مدیران گفت: اگر مدیر میخواهد کسی را منصوب کند، باید به صلاحیت حرفهای فرد توجه کند و آن را به عنوان اصل در نظر بگیرد. این صلاحیت حرفهای برای کسانی که طی یک پروسه و فرآیند از مدیریت شرکتهای کوچک تا بزرگ میتواند مدیرعامل میشوند، ضروری است. به همین دلیل باید وارد این فضا شویم.
زنگنه مدیریت را یک حرفه دانست و گفت: ادامه تخصصهای مهندسی صنعتی یا اقتصادی به مدیریت منجر نمیشود بلکه مدیریت خود یک حرفه ویژه است و همانگونه که هیچ دانشگاه نظامی وجود ندارد که سرلشگر تربیت کند و فرد باید به تدریج دورههای آموزشی مختلف را طی کند، مدیریت نیز همان گونه است.
وزیر نفت تعامل بینالمللی را لازمه بهبود و ارتقای مدیریت دانست و گفت: برای بهبود و ارتقای مدیریت کشور، دستگاههای ما به یک تعامل بینالمللی نیاز دارند. نمیتوان در انزوا زندگی کرد و به دنبال ارتقا و فناوری بود. به همین دلیل نیازمند تعامل و تسریع فرآیند یادگیری هستیم.
وی در زمینه جوانگرایی گفت: جوانگرایی معقول و منطقی از این رویه به دست میآید که ما بتوانیم به فرآیند صلاحیت حرفهای توجه کنیم و همان گونه که یک دانشجوی دکترا و فوقلیسانس برای پایاننامه خود به استاد راهنما نیاز دارد، کسی که دورههای آموزشی را گذراند و صلاحیت حرفهای را دریافت کرد، برای مراحل بعد به یک استاد راهنما نیاز دارد تا در یک فرآیند استاد و شاگردی او را هدایت کند.
وزیر نفت در تشریح هدف تاسیس مرکز توسعه مدیریتی در شرکت نفت، گفت: هدف اصلی این مرکز این است که در زمینه تربیت مدیران کار کند و بخشی از این فرآیند، آموزش و طراحی یک سیستم است که هر کسی نتواند مدیر شود. هر چند من مدیریت را تخصص میدانم اما انتخاب مدیران فرآیندی بیحساب و بدون صلاحیت نیست.
زنگنه گفت: مهمترین مورد برای یک وزیر برجسته نظاممندی شغلی است. اینکه ببیند امید برای کارش دارد و میتواند کارش را رشد دهد. همچنین بفهمد که توانمندیهایش درک میشود و راه برای پیشرفت و توسعه پیش روی اوست. بنابراین باید خودش هم کمک و تلاش کند.
وی در پایان ضمن اشاره به این نکته که رکن اساسی و اجتنابناپذیر برای کشور داشتن مدیریت برجسته و تربیت آنهاست، گفت: مدیریت را نمیتوانیم وارد کنیم. باید به توانمندسازی بپردازیم و برای دستیابی به تکنولوژی برتر به آموزش نیاز داریم، امیدوارم این نوع همایشها برای فرهنگسازی و ارتقای فرهنگ مدیریت استفاده از فناوریهای امروز در دنیا و تعامل با دنیا مفید هستند.