حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای معاون اول و سخنگوی دستگاه قضا امروز (20 آذرماه) در مراسمی با عنوان «بررسی کارنامه عملکرد قوه قضاییه» به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در این دانشگاه حضور یافت .
معاون اول قوه قضاییه گفت: در طول سالهای بعد از انقلاب از هیچ قسمتی پشیمان نیستم و بسیار افتخار می کنم که در قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و دادگاه انقلاب بوده ام و الان هم افتخار دارم که در قوه قضاییه خدمت می کنم.
به گزارش جماران، حجت الاسلام محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه ظهر امروز با حضور در دانشگاه شریف پاسخگوی انتقادات دانشجویان از دستگاه قضایی شد.
وی افزود: من حقیقتا از این حضور پرشور، پر احساس و پر درد شما از خداوند تشکر می کنم یک قدری خودمانی صحبت کنیم، من در عین اینکه سر و صورتم سفید است اما دلم جوان است و با لسان جوانی صحبت میکنم.
اژهای ادامه داد: وقتی کلمه دانشجو به کار برده می شود و مخاطب لفظ دانشجو را می شنود چند چیز به ذهنش میرسد، یک جوان که با توجه به انتخاب مسیر آرمان هایی دارد که برای آن تلاش می کند. وقتی دانشجوی اسلامی ایرانی به گوش می رسد کسی که مبارزات سنگین را در دهه های گذشته با استبداد و استکبار و فساد داشته است.
یک اشاره ای به معرفی خودم می کنم، چون برخی گفتند انقلابی هستید یا نه؟ و الفاظی را استفاده کردند که من را هم مخاطب قرار می داد. من از یک طبقه کشاورز به دنیا آمدم در حوزه علمیه و دانشگاه و بخشی در کارهای قضایی و اجرایی بوده ام.
در طول سالهای بعد از انقلاب از هیچ قسمتی پشیمان نیستم و بسیار افتخار می کنم که در قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و دادگاه انقلاب بوده ام و الان هم افتخار دارم که در قوه قضاییه خدمت می کنم.
وقتی می خواهیم بک بحثی داشته باشیم باید مبنای بحث مان روشن باشد، در خصوص یکی از شعارهایی که یکی از عزیزان با احساس هم بیان کردند، این بود که عدالت ، عدالت. پس وقتی من میان صحبت شما خرف نزدم شما هم اجازه دهید من صحبت کنم تا این عدالت برقرار شود.
اژهای گفت: در برخی رسانه ها عنوان می شود در جمهوری اسلامی خفقان است ، آیا این حرف هایی که شما زدید آزادی نیست، آیا این خفقان است؟
اگر شما عدالت را اینگونه بیان می کنید که فردی با رگ گردن بیرون زده حرف هایی را بزند و هرچه می خواهد بگوید بعد هم بگوید عدالت نیست باید از او تعریف عدالت را پرسید.
وی ادامه داد: شما می گویید کسی اگر از قوه قضاییه انتقاد کند با او برخورد می شود، آیا حرف هایی که شما زدید انتقاد نبود؟
من یک بار هم در یکی دیگر از دانشگاهها گفتم اگر قرار باشد سوت بزنید من بلدم بلبلی اش را بزنم. پس شما که دعوت کننده هستید وقتی حرف زدید تحمل شنیدن پاسخ را هم داشته باشید.
اژهای ادامه داد: گفتید قوه قضاییه ملاحظه می کند، سیاسی کاری می کند و نسبت به متهمین تبعیض قایل می شود، ما باید بر یک مبنایی حرف بزنیم.
تمام تلاش ما این بوده و هست که مطابق قانون عمل کنیم و اگر بخواهیم به مطابق خواست این و آن رفتار کنیم به ضرر جامعه است.
حجت الاسلام محسنی اژهای در ادامه سخنانش خطاب به دانشجویان گفت: شما رحیمی را مثال زدید و نحوه محاکمه وی را آما من از شما میپرسم آیا شما واقعا در جریان پرونده رحیمی هستید و این حرف را می زنید؟
وی ادامه داد: برخلاف آنچه میگویید رحیمی به جهت اینکه پول از کاندیداها گرفته محاکمه نشده است. زمانی که قانون جلوی ما را نگرفته بود دادگاه علنی برگزار می شد، قانون جلوی ما را گرفته است.
زمانی خود من دادگاه علنی را رسیدگی می کردم و از رسانه هم پخش می شد و به اعتقاد من دادگاه زمانی که علنی پخش شود بسیار موثر تر و بازدارنده تر است.
اژهای گفت: بارها به مجلس و هر جایی که دستم رسیده رقتم و خواستم دادگاه ها علنی برگزار شود چون من خودم جزو طرفداران سرسخت دادگاه علنی هستم.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: من از شما دانشجوها کمک می خواهم و خودم هم کمک می کنم که این قضیه به شکل سابق اش برگردد و دادگاه علنی برگزار شده و حق پخش داده شود.
وی ادامه داد: در مورد پرونده رحیمی تا زمانی که قطعی نشده بود نمی توانستیم بیان کنیم بعد که قطعی شد عنوان کردیم.
اژهای افزود: می گویند چرا دادگاه بقایی علنی نبوده است. قانون حتی دادگاه علنی که برگزار می شود اجازه پخش نمی دهد. ضمن اینکه تشخیص علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه با قاضی است.
قانون جرایم سیاسی در تیرماه لازم الاجرا شد، ببینید چه اختیاراتی به قاضی داده شده، حتی در ماده ٥ این قانون عنوان شده اینکه جرم سیاسی است یا نه بر عهده قاضی است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از حرف ها این بود کسانی که فساد را افشا و دست مفسدین را رو می کنتد تحت تعقیب قرار می گیرند. ما بارها گفتیم همینجوری کسی تحت تعقیب قوار نمی گیرد مگر اینکه فردی شاکی شد و شکایت کرد که این حرف ها دروغ است. حالا دیگر نمی شود به شکایت رسیدگی نکرد.
معاون اول قوه قضاییه گفت: خیلی وقت ها علیه فلان وزارتخانه حرف زدند. می گویند چرا رسانه ای ها را تعقیب می کنید؟ یک ماه پیش آمدند گفتند یکی از خبرنگاران خودش را منتسب به من (محسنی اژه ای) دانسته و ٢ میلیارد خواسته که مثلا موضوعات فلان بانک را افشا نکند.
آن دلال اصلی دستگیر شد حالا شما بگویید این بی عدالتی و برخورد با رسانه است یا برخورد با کسی است که به دروغ خود را منتسب به ما می داند.
اژهای گفت: می گویند نشست های هفتگی کافی نیست من صد درصد قبول دارم که اطلاع رسانی قوه قضاییه ضعیف است.
محسنی اژهای در ادامه با اشاره به مساله بودجه گفت: در برنامه ششم شورای نگهبان تایید کرد که ٢.٩ بودجه عمومی کشور به قوه قضاییه اختصاص پیدا کند سال ٩٦ این موضوع عملی نشد برای امسال جمع بندی کردیم نیاز به ٢٣ هزار میلیارد داریم که نصف این را هم نمی دهند.
با اینکه برنامه ششم ملزم کرده مجموع بودجه ما اگر تخصیص دهند می شود ٢.٦ درصد. پس تکالیفی که به عهده ما گذاشته شده چه می شود؟ در مسایلی که باید تفاضل دیه داد و قانون اجازه داده از بیت المال پرداخته شود بودجه نیاز است.
وی ادامه داد: می گویید چرا سران فتنه را محاکمه نمی کنید؟ ما بارها گفتیم شورای عالی امنیت ملی مصوب کرد الان به صلاح نیست محاکمه و آنها را محصور کرد. تا الان هم این مصوبه پابرجاست که اگر نبود قوه قضاییه همان موقع وارد کار می شد.
اژهای گفت: کاری که شورای عالی امنیت ملی کرده بر اساس قانون اساسی بوده است.
وی گفت: در رابطه با اینکه رییس قوه فقط در مورد مسایل سیاسی حرف می رند. این گلایه را خیلی ها دارند. در جلسه روز دوشنبه که مسئولان عالی هستند و حدود ٣ ساعت است فقط چند دقیقه کوتاه به مسایل سیاسی می پردازد و بقیه مسایل حقوقی است.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: در خصوص آیین دادرسی کیفری، قانون مواد مخدر و اینها صحبت می شود. در مورد سازمان زندان ها ما تمام تلاش مان این بوده که همه چیز را جرم انگاری نکنیم اما مجلس لایحه می دهد یا دولت و جرم انگاری می کنند اما بدانید در بحث حبس زدایی از حداکثر ظرفیت قانونی استفاده کرده ایم.
وی افزود: برخی می گویند خیلی کارها به بودجه ربطی ندارد در حالی که از هزینه های اولیه زندان مثل غذا و بهداشت کسر شده که اضافه نشده و این در حالی است که در این ایام شاهد افزایش قیمت هم بودهایم.
اژهای گفت: ما بخواهیم یک فرد معتاد کنار یک زندانی مهریه نباشد این تفکیک سازی امکانات می خواهد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در قوه قضاییه واقعا شبانه روز تلاش می کنند و دغدغه ای که شما دارید آنها هم دارند ما نمی خواهیم یک فرد به اشتباه یا حتی یک ساعت اضافه در زندان بماند.