در حکم قاضی آمده که راتکو ملادیچ مسئول جرائمی از جمله اذیت و آزار، ویرانگری و کشتار در شهرهای بوسنی است.
دادگاه سازمان ملل راتکو ملادیچ، جنایتکار جنگی سابق صرب در جریان جنگ بوسنی را از بابت نسلکشی و ارتکاب جنایت علیه بشریت در جریان این جنگ در سالهای 1992 تا 1995 به حبس ابد محکوم کرد.
به گزارش جماران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این دادگاه تشکیل شده در شهر لاهه هلند ملادیچ را از بابت 10 فقره از مجموع 11 فقره اتهاماتش گناهکار شناخت.
آلفونس اوریه، قاضی ارشد این دادگاه امروز (چهارشنبه) اقدام به قرائت حکم ملادیچ معروف به "قصاب بوسنی" کرد. او این کار را بعد از آن انجام داد که دستور به اخراج ملادیچ از جلسه دادگاه به دلیل جنجالهای خشمگینانه او کرد.
ملادیچ از بابت فرماندهی نیروهای مسئول جرائم رخ داده در جریان جنگ بوسنی به ویژه محاصره سه ساله شهر سارایوو پایتخت بوسنی و کشتار سال 1995 هشت هزار مرد مسلمان در سربرنیتسا گناهکار شناخته شد.
در حکم قاضی آمده که راتکو ملادیچ مسئول جرائمی از جمله اذیت و آزار، ویرانگری و کشتار در شهرهای بوسنی است.
قاضی همچنین گفت: ملادیچ به دنبال ارتکاب نسلکشی در شهر سربرنیتسا بوده است.
ملادیچ ۷۴ ساله به ۱۱ فقره جرم شامل نسل کشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت متهم است که از زمان فروپاشی یوگوسلاوی سابق پس از سقوط کمونیست در دهه ۱۹۹۰ اتفاق افتاده است.
پرونده ملادیچ یکی از نخستین پروندهها پس از ایجاد و تشکیل دادگاه جرایم بینالمللی برای یوگسلاوی محسوب میشود.
تصمیمگیری امروز چهارشنبه همچنین حکم آخر این دادگاه به منظور آمادهسازی برای بستن این پرونده در ۳۱ دسامبر سال جاری میلادی پس از دو دهه بررسی آن محسوب میشود.
دادستانها میگویند، ملادیچ نقش اصلی را در کمپین نظامی ایفا کرده که منجر به پاکسازی قومیتی برای ایجاد صربستان بزرگتر در جریان جنگ خونبار بوسنی در سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ شد؛ جنگی که منجر به کشته شدن ۱۰۰ هزار تن و بی خانمانی ۲.۲ میلیون تن شد.
ملادیچ که فرماندهی سربازان صربهای بوسنی در اواسط ۱۹۹۵ بود همچنین دستور داد تا کمپینی ۴۴ ماهه برای کشتار در سارایوو صورت بگیرد که در جریان آن ۱۰ هزار تن که اکثر غیرنظامی بودند، جان خود را از دست دادند.
دادستانها همچنین این فرد را مقصر اصلی گروگانگیری ۲۰۰ تن از صلحبانان سازمان ملل و دستور برای پاکسازی شهرهای بوسنی و بیرون راندن کرواتها، مسلمانان و سایر ساکنان غیر صرب دانستهاند.
وی که در خانهاش در صربستان در ۲۰۱۱ و پس از ۱۶ سال فرار دستگیر شد در جریان دادرسیهای مکرر با قضات، شاهدان، دادستانها و حتی افرادی که برای حضور در دادگاه آمده بودند، درگیر میشد.