اسدالله تیموری اظهار داشت: فعال شدن گسل زاگرس، گسلهای هم راستای خود را فعال و تحریک خواهد کرد اما کسی نمیتواند وقوع زلزلهای بیشتر از زلزله رخ داده در کرمانشاه را پیشبینی کند.
به گزارش جماران؛ رئیس شبکه لرزهنگاری استان همدان با تأکید بر اینکه پیشبینی وقوع زلزله مبنای علمی ندارد، گفت : هر گونه اخباری مبنی بر پیشبینی وقوع زلزله شایعه است.
اسدالله تیموری اظهار کرد: با وقوع زلزله بزرگی با 7.2 ریشتر در کرمانشاه گسل زاگرس مرتفع تحریک شده و این فعال شدن بهطور قطع تأثیراتی بر گسلهای اطراف خود خواهد داشت، اما هیچ مبنای علمی وجود ندارد که وقوع زلزلهها را در یک نقطه خاص تأیید کند.
وی ادامه داد: فعال شدن گسل زاگرس، گسلهای هم راستای خود را فعال و تحریک خواهد کرد اما کسی نمیتواند وقوع زلزلهای بیشتر از زلزله رخ داده در کرمانشاه را پیشبینی کند.
تیموری یادآور شد: تجربه گذشته نشان میدهد با وقوع زلزله با ریشتر بالا، احتمال وقوع زلزلههایی با قدرت و شدت بیشتر را کاهش میدهد چرا که انرژی درونی زمین تخلیه میشود.
رئیس شبکه لرزهنگاری استان همدان با بیان اینکه وقوع زلزله در استان همدان پس از زلزله کرمانشاه روند طبیعی داشته و حتی کاهش یافته است، افزود: شدت و بزرگی زلزله رابطه معکوسی با یکدیگر دارند بهطوریکه شدت میزان تخریب را نشان میدهد و بزرگی میزان مقالات و اندازه زلزله در همان منطقه است بنابراین به هر میزانی که فاصله از محل وقوع زلزله کمتر باشد شدت احساس زلزله بیشتر میشود.
ایران جزء 10کشور زلزله خیز دنیاست
تیموری با بیان اینکه ایران جزء 10کشور زلزله خیز دنیاست، افزود: طی هشت سال اخیر در همدان زلزلهای با بزرگی بیش از 4.6 رخ نداده است.
وی درپایان با تأکید بر اینکه مردم به شایعات وقوع زلزله نباید توجه کنند، افزود: نقاط مختلف کشور ما زلزلهخیز است اما پیش بینی وقوع زلزله از نظر علمی درست نیست.