رحمانی فضلی عنوان کرد: باید تلاش شود تا با برنامه ریزی بهتر و تقسیم کار مناسبتر بتوانیم مجموعه کارهایی را که در بحث اربعین انجام میدهیم کارهایی باثبات و ماندگار باشند.
به گزارش جماران؛ وزیر کشور با بیان اینکه کارهایی که در بحث اربعین انجام میدهیم باید باثبات و ماندگار باشند، گفت: باید یک طرح جامع در ستاد اربعین تعریف شود تا به کمک آن طرح، همه ابعاد را در نظر گرفته و کارها را با ثبات بیشتری انجام دهیم.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست شورای اربعین استان خوزستان که در فرمانداری آبادان برگزار شد، اظهار کرد: مراسم اربعین امسال نسبت به سالهای قبل از نظم و انسجام مناسبی برخوردار بود و در این زمینه شاهد رضایت مردم بودیم و امیدواریم برای سالهای آینده نیز این روال با برنامهریزیهای توسعهای که صورت میگیرد، ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه امیدواریم مراسم اربعین را در شأن و جایگاه امام حسین (ع) برگزار کنیم، افزود: خدمات، زیرساختها، امنیت، حملونقل و... مسائلی هستند که باید به آنها برای سالهای آینده توجه جدی شود و تلاش شود تا در سالهای بعدی مساله اربعین عمیقتر و اساسیتر مورد توجه قرار گیرد.
وزیر کشور با بیان اینکه در ایام اربعین بیش از ۶۰ میلیون وعده غذایی به زوار داده شد، تصریح کرد: در بحث برگزاری مراسم اربعین باید از ظرفیت و توان بومی مردم استفاده شود. دولت توان تامین چنین بودجهای برای بحث اربعین را ندارد و ارزش این مسائل به آن است تا خود مردم برگزارکننده مراسم اربعین باشند.
رحمانی فضلی عنوان کرد: باید تلاش شود تا با برنامه ریزی بهتر و تقسیم کار مناسبتر بتوانیم مجموعه کارهایی را که در بحث اربعین انجام میدهیم کارهایی باثبات و ماندگار باشند. باید طرحی جامع در ستاد اربعین تعریف شود تا به کمک آن طرح، همه ابعاد را در نظر گرفته و کارها را با ثبات بیشتری انجام دهیم.
وی گفت: جابهجایی حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در ۲۰ روز برای ایام اربعین یک کار عظیم است که با هماهنگیهای بسیار زیاد انجام میگیرد. اینکه همه سرویسها و خدمات برای این تعداد از زائران مهیا شود تا آنها از در خانه خود به کشور عراق بروند و به لطف خدا مجددا به کشور بازگردند، کاری بسیار سخت است.
وزیر کشور بیان کرد: اربعین را باید به عنوان یک امر اعتقادی و فرهنگی عظیم معرفی کنیم تا در جهت تعالی و رشد و بهبود اعتقادات و کمک به نظام جمهوری اسلامی از آن بهرهبرداری شود و همه تلاش کنند تا این ابعاد اربعین را تقویت کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه همه باید در جهت بارور کردن بعد اعتقادی و فرهنگی اربعین تلاش کنند، گفت: چشم همه دنیا به مساله اربعین است و در این زمینه کشور ایران هر چه بتواند بهتر عمل کند، قدرت مدیریت ایران به خوبی به نمایش در خواهد آمد.
وی ادامه داد: ایران به عنوان کشوری که به حکومت دینی اعتقاد دارد باید موضوع اربعین و عاشورا را فراتر از مرز شیعه و اسلام ببیند و یک الگوی انسانی و بشری بسیار مطلوب را از منظر افکار عمومی برای جهان معرفی کند.
وزیر کشور عنوان کرد: بحث صلح، دینداری، عقل، عشق، ظلم ستیزی و عدالت موضوعاتی هستند که در بحث عاشورا و اربعین نهفته هستند و در حال حاضر بشر به دنبال این مسایل است. دنیا اکنون تشنه صلح، عدالت و آزادی است و این نیازی است که اکنون همه کشورها به دنبال آن هستند.
رحمانی فضلی اظهار کرد: سال گذشته یکی از اصلیترین مشکلات در بحث اربعین و تردد زوار، بحث ورود افراد بدون ویزا به کشور عراق بود که خوشبختانه امسال با هماهنگیهایی که در دستگاههای مختلف انجام گرفت، تقریبا میتوان گفت که هیچگونه ورود بدون مجوز به کشور عراق نداشتیم و این مساله یک گام بسیار بلند است.
وی با بیان اینکه امسال همکاری میان ایران و عراق در بحث ایام اربعین بسیار بهتر بود، گفت: در حوزه حمل و نقل، امنیت و تدارکات امسال اقدامات بسیار خوبی را شاهد بودیم. امسال در مرزها هیچگونه ترافیک، تراکم بیش از حد جمعیت و راهبندان را شاهد نبودیم و همه دستگاهها پای کار آمدند و تلاش کردند تا مشکلات حل شوند.
وزیر کشور تصریح کرد: استان خوزستان و استان ایلام نقش بسیار خوبی در برگزاری مراسم اربعین داشتند و در این زمینه باید از استانداران این دو استان و همه دستگاههای اجرایی که تلاش کردند تا این مراسم به بهترین شکل برگزار شود، تشکر کرد.