رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به بسترهای شبکه‌های اجتماعی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی در فضای سایبری قابلیت‌هایی مانند نظرسازی، هدایت نظر، مدیریت افکار عمومی، جریان‌سازی سیاسی و امنیتی و براندازی دارد و همچنین شامل تهدیداتی می‌شود.

 

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت:باید امکان حفاظت از بیگ دیتاهای (big data) تولید شده در کشور را داشته باشیم و روز به روز ظرفیت‌های حفاظت از اطلاعات‌مان بیشتر شود.

سردار غلامرضا جلالی در چهارمین روز از هفته گرامیداشت پدافند غیرعامل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حوزه ارتباطات و سایبری یکی از مهمترین حوزههاست که به شدت در حال توسعه است تا جایی که این حوزه بقیه فضاها را هم در خود ادغام کرده و حوزه‌های ترکیبی بوجود آورده است که ماهیت آن‌ها با گذشته فرق دارد مانند ماهیت پول که در گذشته اسکناس بود و حالا به پول دیجیتال تبدیل شده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: در حال حاضر سرمایه‌های فیزیکی کشور تبدیل به دارایی‌های سایبری یا فیزیکی- سایبری شده است. وقتی همه‌چیز سایبری می‌شود امکانات این فضا به کمک حوزه فیزیکی می‌آید و قابلیت‌های محاسبه،ارتباط، پردازش، مکان‌نمایی را به آن می‌دهد. قابلیت‌هایی که فرصت تلقی می‌شود.

جلالی  با اشاره به گستره اینترنت اشیاء توضیح داد: شاهد روزهایی هستیم که ادغام‌شدن فضای سایبری در سایر حوزه‌ها بر روی آن‌ها تأثیر می‌گذارد، مانند اینترنت اشیاء که همه ابزار را به فضای سایبری متصل می‌کند.

وی ادامه داد: در قلمرو سرزمینی باید لایه‌بندی امنیتی ایجاد کرد تا اگر خواستیم دفاع سایبری بنا کنیم بدانیم کجا باید اطلاعات زیرساخت‌های حیاتی مانند برق و انرژی هسته‌ای قرار داده شود، طبیعتاً باید روی شبکه ملی اطلاعات بنا شوند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور توضیح داد: اینترنت اشیاء در حوزه‌های نظامی نوع جدیدی از ارتش و نیروهای مسلح در فضای سایبری شکل می‌دهد که در نتیجه این فضا ما را به الزامات جدیدی می‌رساند که باید برای آن فکری شود.  در حوزه سلامت و درمان قابلیت‌های جدیدی با اینترنت اشیاء تولید شده است. روند دیگری که در حال اتفاق است هوشمندسازی زیرساخت‌ها است در واقع اینترنت اشیا و هوشمندسازی قابلیت‌های فراوانی مثل ارتباط، انتقال و تحلیل دارد اما همه این قابلیت‌ها به جایی وصل می‌شوند که در کنترل ما نیست و شاید آسیب‌زا باشد. این‌ها می‌تواند دیپلماسی عمومی در فضای سایبری ایجاد کنند.

جلالی با اشاره به بسترهای شبکه‌های اجتماعی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی در فضای سایبری قابلیت‌هایی مانند نظرسازی، هدایت نظر، مدیریت افکار عمومی، جریان‌سازی سیاسی و امنیتی و براندازی دارد و همچنین شامل تهدیداتی می‌شود. در تحلیل مدل‌های استراتژیک آمریکایی به این نتیجه رسیدیم که متن تصویب شده ترامپ برای مقابله با ایران به دنبال ایجاد بازی و دوقطبی کردن افکار عمومی و تهییج ملت است.

وی با تأکید بر نقش مردم در حوزه ارتباط با فضای سایبری گفت: یک دیپلماسی عمومی بر فضای شبکه‌های اجتماعی حاکم است مثلاً وقتی ترامپ نطق می‌کند مردم نظر می‌دهند و می‌تواند ظرفیت سیاسی و راهبردی برای کشور داشته باشد.

جلالی ادامه داد: ترامپ می‌گوید ما در پاسخ به رفتار سایبری ایران هم پاسخ سایبری و هم غیرسایبری می‌دهیم اما اوباما فقط از گزینه نظامی صحبت می‌کرد. ترامپ برای پاسخ به ما چند گزینه را دنبال می‌کند، یکی رویکرد دفاعی از درون خود و دیگری رویکرد تحریم سایبری ایران با استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی در اختیار امریکا.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: دفاع سایبری شامل سه لایه محلی، دستگاهی و ملی می‌شود. فرض کنید لایه محلی می‌شود حمله به مجتمع غنی‌سازی نطنز، لایه دستگاهی سازمان انرژی هسته‌ای است و لایه ملی اینکه در سطح ملی باید برابر این تهاجم ایستاد و دفاع کرد.

جلالی ادامه داد: در سطح ملی بیشترین انتظار برای دفاع به وزارت ارتباطات و زیرساخت‌ها و شبکه ملی اطلاعات برمی‌گردد. شبکه ملی اطلاعات در عین اینکه باید سرعت و خدمات را به خوبی ارائه دهد باید قابلیت کنترل و دفاع هم داشته باشد. در فضای سایبری محدوده دفاع باید مشخص باشد یعنی اینکه قلمرو سرزمینی ما در فضای سایبری کجاست؟

وی ادامه داد: در قلمرو سرزمینی باید لایه‌بندی و سهمیه‌بندی امنیتی ایجاد نماییم تا اگر خواستیم دفاع سایبری انجام دهیم بدانیم کجا باید زیرساخت‌هایی حیاتی مانند برق، هسته ای و سایر موارد استقرار یابد که طبیعتاً باید روی شبکه ملی اطلاعات بنا شوند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مورد دفاع از قلمرو سرزمینی سایبری تشریح کرد: دو نوع دفاع از سرمایه‌ها و فضای سایبری داریم. سرمایه‌های ملی - سایبری مثل پول دیجیتال و لایه دفاع و فضای سایبری مثل زیرساخت‌های سایبری، سیستم عامل، موتور جستجو و دیتا سنترها (DATA CENTER) است که این فضای ملی سایبری باید امن شود. ما باید قابلیت مقابله با تحریم‌های سایبری را در شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم. در واقع آمریکایی‌ها در هر حوزه‌ای که به آن وابسته باشیم، تحریم‌ها را بیشتر می‌کنند در نتیجه انتظار ما از شبکه ملی اطلاعات این است که اگر تحریم شدیم ارتباط دستگاه‌های داخل کشور قطع نشود.

وی ادامه داد: ما باید امکان حفاظت از بیگ دیتاهای (big data) تولید شده در کشور را داشته باشیم و روز به روز ظرفیت‌های حفاظت از اطلاعات بیشتر شود. در واقع در افق سایبری هر کشوری که دارایی‌های فیزیکی آن‌ها به دارایی‌های سایبری تبدیل می‌شود، تهدیدات سایبری هم بیشتر شامل حالش می‌شود پس باید بتواند دفاع سایبری کند.

جلالی در پایان گفت: امیدواریم با داشتن یک وزیر جوان و با انرژی و روحیه بسیجی بسیار بالا دارای دانش و بینش امنیتی و تهدیدشناس بتوانیم هم سرویس و خدمات خوب در فضای سایبری ارائه دهیم و هم یک فضای امن و پایدار و قلعه مستحکم سایبری برای کشور فراهم کنیم.

در این مراسم تفاهم‌نامه‌هایی با عنوان «تدوین پیوست پدافندی شبکه ملی اطلاعات، طراحی و تولید سامانه ملی کلان داده» و «جذب نخبگان سرباز و کسر خدمت آن‌ها در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات»، میان کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، امضا شد.

در ادامه این مراسم نیز از تمبر یادبود نکوداشت هفته پدافند غیرعامل رونمایی شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.