رییس سازمان انرژی اتمی درباره ساخت سوخت واحدهای جدید نیروگاه بوشهر گفت: ما نیاز نداریم در ساخت سوخت خودکفا باشیم اما باید خوداتکا باشیم تا اگر روزی مورد تحریم قرار گرفتیم، بتوانیم خودمان سوخت نیروگاههایمان را تولید کنیم.
به گزارش جماران، به بوشهر، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی پس از پایان عملیات گودبرداری واحد دوم نیروگاه بوشهر در جمع خبرنگاران درباره صرفه اقتصادی نیروگاههای هستهای با بیان تفاوت نیروگاههای هستهای با فسیلی گفت که نیروگاههای هستهای در سرمایهگذاری اولیه گرانتر هستند اما در برگشت سرمایه سریع ترند. به عبارتی یک نیروگاه هستهای هزار مگاواتی پنج میلیارد دلار هزینه دارد در حالی که یک نیروگاه حرارتی هزار مگاواتی در حدود یک میلیارد دلار.
وی گفت: در یک نیروگاه فسیلی هزار مگاواتی معادل سالانه ١١ میلیون بشکه نفت باید در آن سوخت ریخت که با قیمت امروز نفت که ٥٠ دلار است می شود ٥٥٠ میلیون دلار، در صورتی که یک نیروگاه هسته ای هزار مگاواتی سالانه ٥٠ تا ٦٠ میلیون دلار سوخت مصرف میکند؛ بنابراین یک نیروگاه هستهای در عرض ده سال با صرفهجویی نفتی که دارد سرمایه خود را برمیگرداند.
وی ادامه داد: همچنین طول عمر نیروگاههای هستهای حدود ٦٠ سال است اما تا صد سال قابل تمدید است. یعنی ما داریم برای یک پروژه ٨٠ ساله سرمایهگذاری میکنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: یک نیروگاه هستهای هم در استفاده از سوخت فسیلی صرفهجویی میکند و هم حدود ٧ میلیون تن گازهای آلاینده در سال را کاهش میدهد. همچنین نیروگاه هستهای از بعد سلامت و اقتصادی مقرون به صرفه است.
وی با اشاره به اینکه «امارات، عربستان و کویت با وجود منابع عظیم نفتی به سمت ساخت نیروگاه هستهای میروند»، گفت: نیروگاههای هستهای از نظر اقتصادی به صرفه است که این کشورها با این سرعت به سمت آن میروند.
وی گفت: داشتن این توانمندی برای کشور ما بالقوه ایجاد قدرت میکند.
صالحی درباره تامین سوخت واحدهای جدید نیروگاه بوشهر اظهار کرد: برای تامین سوخت این واحدها در حدی تلاش می کنیم که به دنیا بفهمانیم توانمندی تولید سوخت را داریم، اما در اینکه بخواهیم خودمان سوخت تمام نیروگاههایمان را تولید کنیم الزامی نداریم.
وی افزود: اگر بخواهیم سوخت تمامی نیروگاه ها را خودمان تولید کنیم باید برنامه ریزی اقتصادی داشته باشیم.