رییس جمهور، بیش از ۹ هزار پیوند سلول‌های بنیادی مغز استخوان را نشان دیگری از کارنامه درخشان ایران در این عرصه حیاتی دانست و تاکید کرد: علوم و پژوهش مرز نمی‌شناسد و دانش و اندیشه نباید در قفس تنگ نظری‌ها و تحت تاثیر رویدادهای دیگر به ویژه مسائل سیاسی قرار گیرد.

به گزارش جماران؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در پیامی به بیست‏ و ‏دومین کنگره بین ‏المللی پیوند مغز استخوان آسیا و اقیانوسیه؛ میزبانی از استادان گرانقدر، پژوهشگران برجسته و پزشکان فرهیخته در این کنگره را افتخاری دیگر برای ساحت علم و حکمت در ایران اسلامی خواند و ابراز امیدواری کرد که این کنگره و سایر نشست های علمی، زمینه لازم برای تبادل اندیشه، پژوهش و دستیابی به فن‌آوری‎های نوین را برای کشورهای مختلف فراهم آورد و بهبود نظام سلامت و خدمات درمانی برای جوامع را در پی داشته باشد.

متن پیام رییس جمهور که توسط دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرائت شد، به این شرح است:

 

 بسم ‏الله الرحمن الرحیم

  میزبانی استادان گرانقدر، پژوهشگران برجسته و پزشکان فرهیخته در بیست‏ و ‏دومین کنگره بین ‏المللی پیوند مغز استخوان آسیا و اقیانوسیه؛ افتخاری دیگر برای ساحت علم و حکمت در جمهوری اسلامی ایران است.

 طی سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه دانش و به‌ویژه علوم سلولی روی داده و دریچه‎ای نوین به روی پزشکان و پزشکی امروز گشوده است. جمهوری اسلامی ایران نیز، ضمن اتکا به سرمایه‏ های عظیم انسانی و انگیزه های برآمده از فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی؛ با پیشرفت‏ های علمی جهانی همگام و به عنوان کشور پیشرو منطقه، پیشرفت‌های بالنده ای داشته است به ‌طوری‌که پیوند سلول‌های بنیادی مغز استخوان که نخستین بار در سال ۱۳۶۹ در تهران و شیراز انجام شد، امروزه در ۱۷ مرکز به بیماران ارائه می‌شود و بیش از ۹ هزار پیوند، نشان دیگری از کارنامه درخشان ایران، در این عرصه حیاتی است.

با شروع به کار دولت یازدهم و آغاز طرح تحول سلامت، پیوند مغز استخوان نیز مانند سایر خدمات صعب‌العلاج در بیمارستان‌های دولتی رایگان شد. علاوه بر آن، مراکز اهدا و بانک‌های سلولی متعددی راه‌اندازی شد که با حضور محققان و متخصصان، امکان درمان تعداد بیشتری از بیماران را فراهم می کند.

آنچه در این میان اهمیت دارد و هیچگاه نباید فراموش شود این است که علوم و پژوهش، مرز نمی‌شناسد و دانش و اندیشه نباید در قفس تنگ نظری‌ها و تحت تاثیر رویدادهای دیگر به ویژه مسائل سیاسی قرار گیرد. امیدوارم این کنگره و سایر نشست های علمی، زمینه لازم برای تبادل اندیشه، پژوهش و دستیابی به فن‌آوری‎های نوین را برای کشورهای مختلف فراهم آورد و بهبود نظام سلامت و خدمات درمانی برای جوامع را در پی داشته باشد.

در پایان؛ ضمن قدردانی از دست‌ اندرکاران برگزاری این کنگره ارزشمند، آرزو می کنم جامعه دانشگاهی ما از این فرصت برای ارتقای هر چه بیشتر دانش پزشکی و فرآیندهای درمانی، حداکثر استفاده را ببرد و میهمانان عزیز کنگره نیز با دستاوردهای ارزشمند علمی و خاطره‌ای ماندگار از تمدن و فرهنگ پر فروغ ایران عزیز، به کشور خود باز گردند.

 حسن روحانی

رییس جمهوری اسلامی ایران

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.