وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: با توجه به مغفول ماندن پروژه‌هایی مانند پرورش ماهی در قفس که ظرفیت بالایی در کشور دارند قریب به اتفاق تسهیلات صندوق توسعه ملی که در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد به این پروژه و توسعه گلخانه ها در کشور اختصاص پیدا می‌کند.

 

به گزارش جماران،  محمود حجتی در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی شیلات آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته درباره وضعیت پرورش ماهی در قفس اظهار کرد: یکی از مسائل مغفول در حوزه آبزیان پرورش ماهی در قفس است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته شرکت‌های بسیاری به این عرصه وارد شده‌اند و امکانات تکنولوژی و تجهیزات مورد نیاز آنها تامین و فراهم شده است. همچنین همکاری‌های فنی و تکنولوژیکی با کشورهای مختلف انجام شده و طی سالهای گذشته شاهد رشد روز افزون تولید ماهی در قفس هستیم.

وی افزود: در سال گذشته پیش‌بینی و برآوردها مبنی بر تولید ۲۰ هزار تنی ماهی در قفس بود که به ۱۶ هزار تن رسید. امسال برنامه ریزی برای تولید ۵۰ هزار تن تولید ماهی در قفس صورت گرفته که با توجه به تدابیر اندیشیده شده، نسبت به تحقق این هدف خوش‌بین تر از گذشته هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ماهی و سایر آبزیان از سالم‌ترین مواد غذایی هستند که با توجه به خواص بسیار زیاد باید سهم‌شان در سبد غذایی مردم افزایش یابد، ادامه داد: ظرفیت‌های پیش‌بینی شده برای پرورش ماهی در قفس در ایران تا بیش از یک میلیون تن است که برای پایان برنامه ششم ظرفیت تولیدی معادل ۲۰۰ هزار تن پیش‌بینی شده است و با توجه به تقاضای مناسبی که در بازار داخلی برای محصولات شیلاتی وجود دارد می توان با افزایش تولید این محصولات از جمله ماهی در قفس ضمن پاسخگویی به بازار داخلی و تقویت صادرات، درآمد و اشتغال زایی را در این حوزه افزایش داد.

حجتی همچنین در خصوص وضعیت تخصیص تسهیلات بانکی پروژه های مختلف در بخش کشاورزی گفت: تقریباً قریب به اتفاق تسهیلات صندوق توسعه ملی که در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد به دو پروژه تعریف شده در حوزه اقتصاد مقاومتی تعلق می گیرد که می توان به توسعه کشت گلخانه‌ای و راه اندازی گلخانه در کشور به همراه پروژه پرورش ماهی در قفس اشاره کرد.

وی درباره بازار صادرات محصولات شیلاتی و کشورهایی که مانند روسیه که به تازگی به جمع مشتریان ایران پیوسته‌اند، اعلام کرد: در صادرات محصولات شیلاتی گزارش‌های گمرکی که وجود دارد رشد فوق‌العاده‌ای داشته‌ایم که به بیش از ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته می‌رسد. در سال گذشته حدود ۲۰ هزار تن میگوی پرورشی تولید شد که امسال به بیش از ۲۷ هزار تن رسیده که اکثر آن صادر می‌شود.  

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: به غیر از بازارهایی که پیش از این محصولات آبزی‌پروری و میگو صادرات داشتیم تلاش‌های بسیاری صورت گرفته و حاصل آن اضافه شدن کشورهایی مانند روسیه طی سال‌های اخیر به جمع مشتریان محصولات شیلاتی ایران بوده است و برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای بوده که بتوانیم امسال حدود ۳۰ هزار تن انواع محصولات شیلاتی به این کشور صادر کنیم.

به گزارش ایسنا، حجتی در حاشیه این نمایشگاه، به دیگر سوالات خبرنگاران از جمله ابهامات به وجود آمده درباره کیفیت نان و اظهارات وزرای صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین چرایی اعلام نشدن نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی پاسخ نداد چراکه که به گفته خودش ارتباطی به نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته نداشت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.