فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: این تخلفات شامل شکار غیرمجاز، زندهگیری پرندگان، شکار و صید آبزیان، تعلیف غیرمجاز و نگهداری حیات وحش زنده و یا تاکسیدرمی شده است.
به گزارش جماران؛ فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران از اهم اقدامات این واحد همزمان با مراسم رونمایی از بخشی از کشفیات یگان حفاظت محیط زیست استان در نیمه نخست سال جاری خبر داد.
نقی میرزاکریمی با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال جاری مجموعا با ۹۷ مورد تخلف زیستمحیطی برخورد شده، اظهار کرد: این مدت ۱۲۴ نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی ادامه داد: این تخلفات شامل شکار غیرمجاز، زندهگیری پرندگان، شکار و صید آبزیان، تعلیف غیرمجاز و نگهداری حیات وحش زنده و یا تاکسیدرمی شده است.
میرزاکریمی با اشاره به کشف و ضبط تعداد ۶ هدمانت قوچ و کل در مغازه ای در سطح شهر تهران که برای تزیین داخل مغازه استفاده میشده، افزود: با توجه به اینکه نگهداری اجزاء حیات وحش بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست جرم بوده، متخلف پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین به کشف و ضبط ۷ قبضه سلاح در طی این مدت اشاره داشت و گفت: ۲۶ مورد شروع به شکار و صید غیرمجاز، کشف و ضبط ۹۱ عدد چوب چرخ با قلاب ماهیگیری و تعدادی از انواع سالیک و تور ماهیگیری و نیز اجزاء حیوانات دیگر مانند یک تخته پوست خرس و پنجه شیر از دیگر کشفیات یگان حفاظت در این مدت بوده است.
وی با بیان اینکه مطابق قانون هزینه ضرر و زیان اینگونهها در جمع حدود ۶ میلیارد ریال است، تصریح کرد: با توجه به اینکه تعدادی از پروندهها هم اکنون در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، بر همین اساس همه این مبلغ تاکنون پرداخت نشده است.
میرزاکریمی یکی از نکات مهم در این خصوص را کاهش چشمگیر ۳۰ درصدی جرایم شکار و صید غیرمجاز در شش ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دانست و افزود: بر اساس مصوبه شماره ۳۸۰ شورایعالی محیط زیست مبنی بر افزایش جریمه شکار و صیر غیر مجاز خوشبختانه نه تنها شاهد کاهش چشمگیر جرایم شکار و صید بوده ایم بلکه تکرا جرم و همچنین درگیری مسلحانه متخلفان در برابر ماموران اجرایی را شاهد نبوده ایم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۵ مورد آتشسوزی در مناطق تحت مدیریت استان تهران داشتهایم، گفت: به لحاظ وسعت منطقه شمیرانات بیشترین و به لحاظ تعداد نیز بیشترین آتشسوزی مربوط به منطقه پارکهای ملی خجیر و سرخهحصار در مجموعه حفاظتی جاجرود بوده است.
میرزاکریمی ادامه داد: این آتشسوزیها به علت سهلانگاری و بیتوجهی عوامل انسانی به نکات ایمنی بوده که خوشبختانه با اقدام به موقع محیط بانان منطقه اطفاء شدند.
وی با اشاره به اینکه در مکاتبات و هماهنگیهای انجام شده آمادگی حضور بالگرد نیز در منطقه فراهم بوده، اظهار کرد: خوشبختانه در آتشسوزیهای رخ داده در مناطق تحت مدیریت استان نیازی به حضور بالگرد نبوده و عمده آتشسوزیها توسط محیط بانان مهار و در مواردی هم با همکاری آتشنشانی و سایر دستگاهها اطفاء شده است.
میرزاکریمی با بیان اینکه کل مساحت آتشسوزی در مناطق در حدود ۵۰ هکتار بوده، اظهار داشت: در این آتشسوزیها عمدتا پوششهای گیاهی مرتعی و یکساله و در مواردی هم گیاهان چند ساله دچار حریق شدند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران درباره برخورد بازار خرید و فروش پرندگان خلیج فارس با اشاره به انجام ماموریتهای متعدد برای پایش و برخورد با خرید و فروش حیاتوحش در این مرکز گفت: خرید و فروش گونههای بومی خط قرمز محیط زیست بوده و در اولویت برنامههای کاری یگان حفاظت محیط زیست استان قرار دارد که خوشبختانه تا حدود قابل توجهی این موضوع کنترل شده و اگر در اینخصوص خرید و فروشی صورت گیرد بصورت زیرزمینی است.
وی افزود: بخش عمده بازار خلیج فارس هم مربوط به گونههای غیربومی و خارجی است که باید توسط شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران ساماندهی و نظارت شوند.
میرزاکریمی درباره بازار خرید فروش پرندگان خلیج فارس ۲ با بیان اینکه این بازار در حوزه قضایی شهرستان ری قرار دارد و فاقد مجوز زیستمحیطی است، اظهار کرد: این موضوع به شهرداری ابلاغ و گزارش آن به مرجع قضایی داده شده است.
وی افزود: یگان حفاظت محیط زیست استان تهران و شهرستان ری در هفته گذشته با دستور قضایی، اخطاریه مهلت دار مبنی بر جمعآوری و پلمب این مرکز را تا تعیین تکلیف نهایی به این مرکز ابلاغ کرد و همچنین تعدادی از گونههای بومی را نیز از این مرکز جمع آوری کرد.