تولیت آستان قدس رضوی (ع) اظهار داشت: «دشمن در تلاش است در رسانهها و کانالهای ماهوارهای یأس و ناامیدی را به ملت ما القا کند. در چنین شرایطی، اندیشه و عمل انقلابی راه برونرفت و موضوع نگرانکننده نفوذ است».
به گزارش جماران؛ تولیت آستان قدس رضوی (ع) با بیان این که ولایت شاخص اعتدال است، گفت: باید ولی را معیار تندروی و کندروی قرار دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی در مراسم ساگرد آیتالله مهدوی کنی که جمعه شب در دانشگاه امام صادق (ع) برگزارشد، اظهار کرد: دشمن در تلاش است در رسانهها و کانالهای ماهوارهای یأس و ناامیدی را به ملت ما القا کند. در چنین شرایطی، اندیشه و عمل انقلابی راه برونرفت و موضوع نگرانکننده نفوذ است. نفوذ هم با تابلو نمیآید که بتوان آن را شناخت. نفاق بدون نقاب را همه میشناسند اما شناخت نفاق با نقاب کار بسیار سختی است. به همین دلیل، بارها تأکید شده از اندیشه و عمل انقلابی مراقبت کنید و اندیشه و عمل انقلابی داشته باشید؛ چرا که خطر نفوذ در عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و همه لایههای اجتماعی وجود دارد و دشمن به وسعت همه داشتههای ما به دنبال توطئه کردن است. به هر حال، جمهوری اسلامی بسیاری از مسائل عالم را به هم میزند و بدون ایران هیچگونه توافقی پا نخواهد گرفت. در چنین شرایطی دشمنان تماشاگر نخواهند بود.
رییسی ادامه داد: یک روز در جریان برجام تقسیم کار میشود. فرانسویها نقش پلیس بد را ایفا میکنند و بعد در مسائل موشکی نقش پلیس خوب را به آن کشور میدهند. قدرت ایران در منطقه و بنیه دفاعی و موشکی جنبه بازدارندگی دارد. موشک برای جنگیدن نیست بلکه برای حفظ کشور در مقابل هجمههاست. البته رهبری با سخنان خود تکلیف بخشها را روشن کرده است و این همان اندیشه انقلابی است که میتواند کشور را حفظ کند.
وی با اشاره به شخصیت مرحوم آیتالله مهدوی کنی، وی را سیاستمداری بااخلاق توصیف کرد و گفت: ایشان شاخص اعتدال را ولایت میدانستند. ما نمیتوانیم هر کسی را که از دین دفاع میکند، تندرو بدانیم. در اینجا شاخص ولی است و باید شاخص اعتدال را ولی بدانیم و تندروی و کندروی را با آن بسنجیم.
این عضو جامعه روحانیت مبارز در بخش دیگری از سخنرانی خود، اظهار کرد: این امام (ره) نبود که برای اولین بار ولایت فقیه را تاسیس کرد بلکه سالهای پیش از ایشان این موضوع مطرح بود اما امام (ره) اندیشه و دکترین حکومت اسلامی را مطرح کرد و شاگردان امام (ره) در صدد این بودند که این اندیشه امام (ره) بزرگوار را به صورت عینی و عملی محقق کنند. مرحوم شهید مطهری به نحوی این اندیشه را تدوین کرد و شهید دکتر بهشتی برای این اندیشه نظامسازی کرد. در نهایت قانون اساسی محصول فقهایی است که در رأس آنها نظامسازی برای نظریه ولایت فقیه امام (ره) صورت گرفت. آیتالله مهدوی کنی هم با حرکت ماندگار کادرسازی برای نظام، تحقق حکومت اسلامی و حاکمیت دین را در جای جای نظام نهادینه کردند.
رییسی با بیان این که آیتالله مهدوی کنی برای تحقق نظریه ولایت فقیه کادرسازی کرد، خاطرنشان کرد: ایشان از شاگردان مکتب امام (ره) بود و به دنبال این بود که اندیشه امام (ره) را در باب حکومت اسلامی اجرا و پیاده کند. مرحوم مهدوی کنی در بحث کادرسازی کار ارزشمندی کرد. دانشگاه امام صادق (ع) اولین دانشگاهی بود که بعد از انقلاب تأسیس شد و مقرر شد برای منویات رهبری و نظریه حکومت اسلامی کادرسازی کند. هر کدام از شاگردان امام (ره) نیز به دنبال تحقق این نظریه هستند.
تولیت آستان قدس رضوی (ع) گفت: کسانی هستند که قلم میزنند و نثر و شعر و سخن میگویند و کرسی استادی و جایگاه نظریهپردازی دارند اما در عمل و اقدام به این که دین میتواند پاسخگوی نیازهای انسانها باشد، عقیدهمند نیستند و نگاهشان به دین یک امر شخصی و فردی است و از نوع نگاهی است که یک فرد مسیحی دارد که خداوند در کلیسا است و زندگی اجتماعی تابع ضوابط مخصوص به خود است.
وی با بیان این که آیتالله مهدوی کنی به تبعیت از امام (ره) پیوند سیاست و معنویت را رقم زد، گفت: مغربزمین تجربه سیصد سال کنار گذاشتن خدا از زندگی را دنبال میکند. آنها معتقدند در متن زندگی اجتماعی حضور دین معنایی ندارد. محصول این نگاه ظلم، تجاوز، کشورگشایی و هفتاد سال ظلم به مردم فلسطین است. نتیجه این تفکر یعنی سیاست بدون معنویت، جنایت و خونهایی است که ریخته شده است. ما معتقدیم که سیاست ما باید توأم با اخلاق و معنویت باشد.
رییسی با بیان این که آیتالله مهدوی کنی و شاگردان امام (ره) پیش از انقلاب با انکر منکرات یعنی حکومت طاغوت مبارزه میکردند و بعد از انقلاب از نظام مقدس جمهوری اسلامی حمایت میکردند، گفت: در دهه اول انقلاب دشمنان تلاش میکردند که تأسیس نظام اتفاق نیفتد و یک قلم از کارشکنی آنها تحمیل هشت سال جنگ و دیگری حرکت منافقین بود که موجب به خاک و خون کشیده شدن ۱۷ هزار نفر شد اما در دهه دوم دشمن در تلاش بود تا ناکارآمدی نظام را القا کند. در واقع نظامی تأسیس شده بود و پا گرفته بود اما میخواستند بگویند که دین نمیتواند گرهگشا باشد؛ در حالی که نظام کارآمدی خود را نشان داد. در دهه سوم هم تلاش کردند که پیام انقلاب در جغرافیای ایران بماند و امروز این پیام منتقل شد و ما شاهد بیداری اسلامی هستیم؛ به نحوی که مسلمانان هویت اسلامی خود را بازیافتهاند.
پیش از آغاز این مراسم یادمان آیتالله مهدوی کنی در دانشگاه امام صادق (ع) با حضور حجتالاسلام والمسلمین رییسی و باقری کنی، رییس فعلی این دانشگاه افتتاح شد.