کارشناسان اصولگرا در خصوص آینده جمنا و چگونگی فعالیتهایش پاسخ میدهند.
به گزارش جماران، حالا که چند ماه از آخرین شکست اصولگرایان در انتخابات می گذرد و فضای سیاسی نیز آن هیجانات سابق را ندارد گویا بحث بر اینکه چرا اصولگرایان در انتخابات شکست می خورند و البته مباحثه در مورد اینکه از این پس چگونه باید فعالیت های سیاسی خود را ادامه دهند به صورت جدی تری در جلسات داخلی و محرمانه آنها دنبال می شود .
نکته اما این است که این بحث با مبنای پاسخ سوال اول شکل و شمایل متفاوتی پیدا می کند . به این معنا که برخی معتقدند علت شکست اصولگرایان در این انتخابات تصمیمان جمنا بوده است . آنها که چنین اعتقادی دارند بر این هم پای می فشارند که تداوم فعالیت های سیاسی اصولگرایان باید با میدان داری جمنا باشد. در این میان افرادی دیگر هم هستند که سیاهه دیگری را از علل شکست اصولگرایان کنار هم می چینند. بر همین مبنا هم باقی ماندن جمنا را توصیه می کنند . در این مورد با دو شخصیت صاحب نظر اصولگرا گفت و گو کرده ایم.
اصولگرایان توان گفتگو با یکدیگر را ندارند / جمنا نیاز به چهرههای جدید دارد / اصولگرایان به سمت شایستهسالاری بروند
«امیررضا واعظ آشتیانی»، فعال اصولگرا، در خصوص نقاط ضعف اصولگرایان گفت: به دلیل گستردگی مجموعه اصولگرایان و تشکلهایی که در این طیف سیاسی وجود دارد، آنها در یک سری از مسائل تفاهم ندارند و به تعبیری به وفاق نمیرسند و این نکته بسیار مهمی است که بایستی مرتفع شود. در طیف اصلاحطلبی هم اگر نگاه کنیم همین مشکل نمایان است، اما علیرغم اختلافهایی که دارند به دلیل محدود بودن گروههای حاضر در این طیف سیاسی (کمی و کیفی) به مشکل چندانی بر نمیخوردند. وی در ادامه افزود: مشکل بعدی این است که برخی از اصولگرایان، برخی دیگر را قبول ندارند و این امر، توان گفتگو و تضارب آراء را کاهش میدهد که در نهایت منجر به ناتوانی در تفاهم و عدم هماهنگی میشود. اشخاصی مانند آیتالله یزدی و آیتالله موحدی کرمانی از جمله افرادی هستند که میتوانند رهنمودهایی برای انسجام اصولگرایان داشته باشند؛ اما برخی افراد، از ایشان تمکین نمیکنند. شاید بتوان یکی از دلایل نتیجه نگرفتن اصولگرایان را در انتخابات گذشته، همین عامل دانست.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص جمنا و آینده آن اظهار کرد: افرادی که در رأس اصولگرایان قرار گرفتهاند، توانایی جذب بقیه جامعه اصولگرایی را با یک گفتمان و ادبیات واحد ندارند. قطعاً بایستی به سراغ افرادی دیگر رفت که از گفتمان کارآمدتری برخوردار باشند.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم از نظام چهرهای کارآمد نشان دهیم و بتوانیم الگویی برای دنیا باشیم، بایستی تمام جناحهای سیاسی بر سر منافع ملّی اتفاق نظر داشته باشند و ید واحد باشیم. جمنا هم اگر میخواهد فراگیر باشد، اگر میخواهد اثرگذار باشد و در پی آن است تا نیروهای انقلابی را جذب کند، باید یک تغییر محتوایی در نیروهای خودش داشته باشد و در عین حال به دنبال شایستهسالاری باشد. به طور کل تا زمانیکه شایستهسالاری بین احزاب و گروهها –علیالخصوص اصولگرایان- برقرار نباشد، شاهد رأی دادن لیستی و بعضاً رأی به افراد ناشناخته توسط مردم، خواهیم بود.
جمنا در انتخابات موفق ظاهر شد / دولت باید پاسخگوی عملکرد خود باشد / جمنا به استراتژی جدید فکر میکند
«لطفالله فرونده» عضو شورای مرکزی جمنا در خصوص این جبهه و ادامه فعالیت آن گفت: جمنا به هدف خود در انتخابات گذشته که گردآوردن نیروهای انقلابی بود، به خوبی رسید. در واقع کسب شانزده میلیون رأی، موفقیت بزرگی برای این مجموعه است. وی ابراز عقیده کرد : به واقع اگر دولت تخلف نمیکرد و تعرفهها را به اندازه و به موقع توزیع میکرد یا از امکانات دولتی سوء استفاده نمیکرد، شاید نتیجه چیز دیگری بود.
این فعال اصولگرا در ادامه افزود: در پی آسیبشناسی فعالیتهای جمنا هستیم و در حال حاضر جلسات کارشناسی را برای دانستن و بررسی نقاط ضعف و قوت برگزار میکنیم تا در برخی از ساختارها، اصلاحاتی را اعمال نماییم. وی بدون اشاره به نقاط ضعف و قوت و موکول کردن توضیح در خصوص این موضع به آینده، گفت: از طرف دیگر به دولت نیز انتقاداتی را وارد میدانیم. اکنون دولت بایستی در قبال عملکرد خود پاسخگو باشد؛ در دوره قبل تمام مشکلات را به دولت قبل حواله میداد ولی اکنون بایستی مسئولیت امور و ناکارآمدی خود را بپذیرد.
وی با اشاره به حفظ مدل جمنا و ادامه آن افزود: به استراتژی جدید فکر کنیم چرا که در گذشته ما توانستیم جریانسازی کنیم. هر انتخاباتی فضا و زمینه خودش را دارد. باید در آن فضا باشیم و در چارچوب آن فکر کنیم. احساس شکست نمیکنیم چرا که روندهای جدیدی ایجاد کردیم. هماهنگی خوبی بین نیروهای انقلاب ایجاد کردیم و در مجموع از عملکرد جمنا راضی هستیم و آن را موفقیت میدانیم و برای اهدافمان برنامه داریم.
کپی شد