کروکر سفیر پیشین آمریکا در عراق و سوریه گفت: من گزینههای خوبی در برابر ایران در عراق و سوریه نمیبینم. آنها (ایرانیها) به آسانی قانع نخواهند شد.
دیپلماتهای پیشین آمریکا در کشورهای منطقه درباره توانایی واشنگتن برای مهار ایران در خاورمیانه ابراز تردید کردند.
به گزارش جماران، به نقل از پایگاه خبری المانیتور، چند تن از سفرای پیشین آمریکا در کشورهای منطقه نسبت به توان واشنگتن برای مهار ایران در خاورمیانه ابراز تردید کردهاند.
رایان کروکر، سفیر پیشین آمریکا در عراق و سوریه به المانیتور گفت: من گزینههای خوبی در برابر ایران در عراق و سوریه نمیبینم. آنها (ایرانیها) به آسانی قانع نخواهند شد و من فکر نمیکنم که ما ابزارهای مورد نیاز برای عقب راندن آنها را در اختیار داشته باشیم.
ترامپ تاکنون نفرت خود را از توافق هستهای که در دوران رئیسجمهور پیشین این کشور حاصل شد، مخفی نکرده و گفته است که این توافق توانایی آمریکا برای مقابله با ایران در خصوص دیگر مسائل همچون برنامه موشکی بالستیک ایران و آنچه واشنگتن حمایت تهران از نیروهای نیابتی می خواند، محدود کرده است.
جیمز جفری سفیر پیشین آمریکا در ترکیه و عراق نیز گفت: من هیچ نشانهای از اینکه یک سیاست خاص در برابر ایران وجود داشته باشد، ندیدهام . ما اکنون به سعودیها در یمن کمک می کنیم اما جدا از بازبینی برجام توسط رئیسجمهور سیاست خاصی وجود ندارد.
به نظر می آید که لفاظیهای ترامپ علیه ایران از همان روزهای ابتدایی روی کار آمدنش تنها به جسورتر شدن ایرانیها منجر شده است.
کروکر همچنین گفت: این موضوع سخت خواهد بود به صبوری نیاز دارد. آنچه ایرانیها همچون سوریها یاد گرفته اند، این است که صبر کنند تا اقدامات ما به پایان برسد. ما در برابر آنها نخواهیم ایستاد. البته این مربوط به دولت است که تصمیم بگیرد آیا می خواهیم آنها را به عقب برانیم یا اجازه دهیم که اوضاع باز هم تشدید شود.
به گزارش المانیتور، هنوز مشخص نیست که آیا دولت ترامپ قصد دارد حضور نظامی دائمی در منطقه را با هدف بازدارندگی در برابر ایران حفظ کند یا نه. زمانی که رئیسجمهور آمریکا در ماه مه به عربستان سفر کرد وعده داد که به کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) برای مقابله با ایران به آنها کمک کند.
دولت آمریکا همچنین در ابتدای تابستان سال جاری خواستار این شد و سنا نیز این اجازه را داد که نیروهای آمریکایی تاسیساتی موقت در عراق و سوریه برای مقابله با داعش ایجاد کنند. هرچند هنوز مشخص نیست که حضور آمریکا به مقابله با نفوذ ایران پس از آخرین نبرد با داعش گسترش یابد یا نه.
رابرت فورد، سفیر پیشین آمریکا در سوریه با ادعای اینکه حضور دائمی ایران در سوریه اجتناب ناپذیر است، گفت که تنها راه بیرون راندن ایران از سوریه حمله کردن به آن در میدان سوریه است.
این دیپلمات پیشین آمریکایی افزود: تنها نیرویی که به معنای واقعی شانس محدود کردن توسعه ایران را داشت، اپوزیسیون تحت کنترل سنی ها بود که آن هم قرار نیست دوباره بازگردد. برای چنین کاری (محدود کردن حضور ایران در سوریه) دو سال دیر شده است.