بر ادعای این گزارش، شکاف به وجود آمده میان دولت اوباما و نتانیاهو دلیل اصلی این تغییرات در روابط کشورهای عربی با اسرائیل است. از منظر سران کشورهای عربی، دولت اوباما از موج اسلامگرایی سیاسی در منطقه در پی بهار عربی حمایت کرد و این تهدیدی علیه پادشاهیهای عرب منطقه بود.
به گزارش جماران؛ وال استریت ژورنال بهانه بهبود روابط میان اعراب و رژیم صهیونیستی را سیاست اوباما در عقد توافق چند جانبه هستهای با ایران جستوجو میکند و مدعی است که این توافق ایران را بار دیگر وارد جامعه بینالمللی کرد و موجی از نا آرامیها را در منطقه به همراه آورده است.
مجله وال استریت ژورنال در گزارشی به بهبود روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی اشاره کرده و نوشت: « ماه گذشته حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین بارها از همتایان عرب خود خواست تا محاصره اسرائیل را پایان داده و روابطشان را با رژیم صهیونیستی عادیسازی کنند. در ماه اگوست دولت مصر از نامه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان رونمایی کرد که در آن تعهد ریاض به توافقات موجود میان مصر و اسرائیل در رابطه با تنگه تیران را تصدیق میکرد. این اولین اعلام عمومی از سوی عربستان بود که حق دریانوردی اسرائیل در تنگهها را به رسمیت می شناخت.»
چندین مقام عربی بارها به طور خصوصی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مقامات امنیتی این رژیم دیدار داشتهاند. اسرائیل بارها همکاریهای اطلاعاتی و امنیتی با مصر، اردن و پادشاهیهای منطقه داشته است. ماه گذشته عبدالله السیسی رییسجمهور مصر و عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در سازمان ملل لحن نرمتری درباره درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطین اتخاذ کردند و مانند همیشه از اسرائیل انتقاد نکردند. السیسی از متن سخنرانی خود عدول کرد و از مردم فلسطین خواست که اسرائیل را بپذیرند و در صلح در کنار شهروندان این رژیم زندگی کنند.
بر ادعای این گزارش، شکاف به وجود آمده میان دولت اوباما و نتانیاهو دلیل اصلی این تغییرات در روابط کشورهای عربی با اسرائیل است. از منظر سران کشورهای عربی، دولت اوباما از موج اسلامگرایی سیاسی در منطقه در پی بهار عربی حمایت کرد و این تهدیدی علیه پادشاهیهای عرب منطقه بود.
وال استریت ژورنال دلیل اصلی بهبود روابط میان اعراب و رژیم صهیونیستی را سیاست اوباما در عقد توافق چندجانبه هستهای با ایران جستوجو میکند و با اعلام اینکه توافق هستهای، ایران را بار دیگر وارد جامعه بینالمللی کرده و مدعی شده که برجام موجی از نا آرامیها را در منطقه به همراه آورده است.
نویسنده این گزارش به اخبار منتشر شده در شبکه عربستانی العربیه در زمان عقد توافق هستهای اشاره کرده که در آن زمان درگزارشی به اتفاق نظر میان سران کشورهای عربی و نتانیاهو در خصوص سیاستهای اوباما اشاره کرده و گفته بود بر اساس این سیاستها اصلاحات دموکراتیک از نظر اوباما بر ثبات منطقه اولویت دارد و در نتیجه خلا اجتماعی و سیاسی و امنیتی ایجاد میشود که اسلامگرایان افراطی و رادیکال به زودی این خلا را پر خواهند کرد.
وال استریت مدعی شد: « سران کشورهای عربی امروز اهمیت و ضرورت ارتباط مستقیم با اسرائیل را به جای اتکا بر حمایتها و میانجیگریهای آمریکا متوجه شدهاند. آنها به شدت احساس میکنند از سوی اوباما به آنها خیانت شده و حتی با وجود روی کار آمدن ترامپ هم نگرانی از نفوذ ایران ادامه دارد.»