حبیباله بیطرف در بازدید از موسسه مطالعات بینالمللی انرژی، درباره نظام فناوری صنعت نفت و بایدها و نبایدهای این نظام صحبت کرد و گفت: این موسسه میتواند به عنوان اتاق فکر، فرصتی راهبردی برای نفت باشد.
به گزارش جماران؛ معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: وزارت نفت در مسیر ظرفیتسازی برای توسعه و بسط دانش فنی در حوزههای مختلف و انتقال فناوری، فعالیتهایی را آغاز کرده و معتقد است امکان استفاده از ظرفیتهای پژوهشی و مطالعاتی در جریان اجرای قراردادهای جدید نفتی فراهم میشود.
حبیباله بیطرف در بازدید از موسسه مطالعات بینالمللی انرژی، درباره نظام فناوری صنعت نفت و بایدها و نبایدهای این نظام صحبت کرد و گفت: این موسسه میتواند به عنوان اتاق فکر، فرصتی راهبردی برای نفت باشد.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای مطالعاتی موسسه مطالعات بینالمللی انرژی تاکید و تصریح کرد: مدیریت، سرمایه و فناوری، سه موضوع کلیدی در صنعت نفت است و موسسه میتواند در هر سه بخش، نقش مهمی ایفا کند.
بیطرف به اهمیت همکاریهای بینالمللی در حوزه فناوری هم اشاره کرد و افزود: گزارشهای بینالمللی موسسه و ایدههای خلاقانهای که از این مجموعه نشات میگیرد، میتواند در بهبود بسیاری از فرآیندهای کاری صنعت نفت موثر باشد.
به گفته وی، نظام فناوری در صنعت نفت مقولهای بسیار جدی است و از این رو، تبیین وضع موجود و دورنمای فناوری صنعت نفت ضرورت دارد که موسسه میتواند در این مسیر با تدوین نقشه راه فناوری به وزارت نفت کمک کند و پیشنهادهای خود را در قالب راهکارهای عملی ارائه دهد.
بیطرف ادامه داد: وزارت نفت در مسیر ظرفیتسازی برای توسعه و بسط دانش فنی در حوزههای مختلف و انتقال فناوری، فعالیتهایی را آغاز کرده و معتقد است امکان استفاده از ظرفیتهای پژوهشی و مطالعاتی در جریان اجرای قراردادهای جدید نفتی فراهم میشود.
وی همچنین با اشاره به قراردادهای پژوهشی که در بخش بالادست و پایین دست صنعت نفت بین شرکتهای اصلی وزارت نفت و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی امضا شده است، ابراز امیدواری کرد که این قراردادها به خوبی عملیاتی شوند.
معاون وزیر نفت، نظارت بر خروجی قراردادهای پژوهشی را نیز حائز اهمیت عنوان کرد.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای همکاران صنعت نفت در موسسه مطالعات بینالمللی انرژی، جایگاه این موسسه را بسیار مهم و راهبردی خواند و گفت: موسسه مطالعات بینالمللی انرژی میتواند به عنوان بازوی فکری و همکار پژوهشی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت ایفای نقش کند.
علی مبینی دهکردی، رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی هم در جریان بازدید معاون وزیر نفت از این مجموعه، توضیحات مختصری درباره فعالیتهای موسسه ارائه و طرح پیشنهادی خود را با عنوان «چارچوب طراحی سیستم نوآوری ستاد صنعت نفت»، ناظر بر موضوعهایی از جمله ارتقای فناوری صنعت نفت، سازوکار تبادل فناوری، چالشهای مدیریت فناوری صنعت نفت، آسیبشناسی فناوری در این صنعت، بومی سازی فناوری و لزوم اتصال به شبکه ایرانیان فعال در حوزه فناوری برتر جهان ارائه داد.
ارائه گزارشهایی درباره فعالیتهای موسسه در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تدوین ترازنامه هیدروکربوری و دورنمای انرژی کشور از سوی پژوهشگران ارشد موسسه نیز از دیگر بخشهای این بازدید بود.
بر اساس این گزارش، بیطرف با همراهی مدیران کل حوزه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری، دیروز از مرکز اسناد، کتابخانه و فضاهای آموزشی موسسه مطالعات بینالمللی انرژی بازدید کرد.