رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: مسئولان جمهوری اسلامی، ترکیه و برخی دیگر از کشورهای منطقه اقدامات همه‌جانبه و مشترک خوبی داشتند اما متاسفانه اقداماتی که باید صورت می‌گرفت و زمینه‌سازی‌ که باید از طریق دولت عراق و مسئولان اقلیم کردستان انجام می‌شد، آن‌چنان مقتدرانه و مدبرانه شکل نگرفت.

 

به گزارش جماران؛ رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با تاکید بر این‌که رژیم صهیونیستی و آمریکا پشت صحنه برگزاری همه‌پرسی اقلیم کردستان قرار دارند، علت عدم شفافیت مواضع طرفین را اهمیت موضوع همه‌پرسی اقلیم کردستان دانست و گفت که ابرقدرت‌ها از تجزیه کشورها سود می‌برند.

حمیدرضا حاجی‌بابایی با اشاره به برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان خاطرنشان کرد: به هر حال اتفاقی که درحال وقوع است، اتفاقی است که در دهه‌های گذشته در نوع خود بی‌بدیل بوده و قطعاً برای کشورهای منطقه هم بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

رژیم صهیونیستی و آمریکا پشت صحنه برگزاری همه‌پرسی اقلیم کردستان قرار دارند

او با بیان این‌که برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان بر مسائل ایران، ترکیه، عراق، سوریه و دیگر کشورهای منطقه تاثیرگذار خواهد بود، تاکید کرد: به نظر می‌رسد پشت صحنه برگزاری این همه‌پرسی رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار دارند و به نظر می‌رسد آن‌ها تمایل دارند که حتماً این همه‌پرسی برگزار شود.

زمینه‌سازی دولت عراق و مسئولان اقلیم، آن‌چنان مقتدرانه و مدبرانه نبود

رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در واکنش به انتقاد برخی تحلیل‌گران و ناظران مبنی بر این‌که رویکرد و موضع‌گیری جمهوری اسلامی در قبال برگزاری این همه‌پرسی، رویکردی منفعل و موضع‌گیری دیرهنگام بوده، خاطرنشان کرد: مسئولان جمهوری اسلامی، ترکیه و برخی دیگر از کشورهای منطقه اقدامات همه‌جانبه و مشترک خوبی داشتند اما متاسفانه اقداماتی که باید صورت می‌گرفت و زمینه‌سازی‌ که باید از طریق دولت عراق و مسئولان اقلیم کردستان انجام می‌شد، آن‌چنان مقتدرانه و مدبرانه شکل نگرفت و شاید به همین دلیل است که امروز شاهد هستیم که کمتر در این زمینه موفقیت به دست آمده است.

نماینده اصولگرای همدان در مجلس تصریح کرد: با این حال در فرصت باقی‌مانده باید ببینیم رییس‌جمهوری و دولت جمهوری اسلامی ایران چه تدابیری اتخاذ خواهد کرد.

علت عدم شفافیت مواضع طرفین، اهمیت موضوع همه‌پرسی اقلیم است

حاجی بابایی در پاسخ به این سوال علت عدم موضع‌گیری شفاف از سوی طرفین مختلف اعم از ایالات متحده و اروپا از طرفی و همچنین روسیه، ترکیه و برخی دیگر از کشورهای منطقه از دیگر سو چیست، گفت: واقعیت این است که مواضع طرفین بسیار مبهم است. درواقع به دلیل اهمیت موضوع، طرفین آن‌چنان با شفافیت موضع‌گیری نکردند.

عدم شفافیت مواضع طرفین، کار همه‌پرسی را به اینجا کشانده است

او ادامه داد: آمریکا باوجود آن‌که به‌شدت فعال است، مواضع شفافی اتخاذ نکرده و این درحالی است که رژیم صهیونیستی نیز به‌شدت فعال است. طرفین مخالف برگزاری همه‌پرسی نیز بسیار فعال هستند اما آن‌چنان شفاف، روشن و دقیق به این عرصه ورود نکرده و موضع‌گیری نکرده‌اند و شاید یکی از عواملی که کار به اینجا کشیده، همین عدم شفافیت مواضع طرفین باشد.

روسیه به‌عنوان یک ابرقدرت جهانی در مسائلی همچون همه‌پرسی اقلیم تفاوتی با آمریکا ندارد

رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که باتوجه به انعقاد قرارداد گازی روسیه و اقلیم کردستان، آیا ایران نیز در صورت استقلال اقلیم کردستان از عراق با کردها وارد تعامل اقتصادی خواهد شد و منافع خود را در این منطقه پیگیری خواهد کرد یا به اتخاذ سیاست قهرآمیز بسنده می‌کند، گفت: البته روابط ایران با اقلیم کردستان موضوعی است که باید با دقت بیشتری به آن پرداخت و لازم است با ارزیابی جوانب مختلف در این باره اظهارنظر کرد اما درمورد رویکرد روسیه در قبال اقلیم کردستان باید بگوییم که به هر حال این کشور نیز به‌نوعی یک ابرقدرت جهانی است و در این مسائل آن‌چنان تفاوتی با آمریکا ندارد و چندان از ایالات متحده دور نیست.

ابرقدرت‌ها از تجزیه کشورها سود می‌برند

نماینده همدان خاطرنشان کرد: ابرقدرت‌ها در این مواقع، منافع کشور خود را پیگیری می‌کنند و هرچه کشورهای مقابل این ابرقدرت‌ها کوچک‌تر و ضعیف‌تر باشند، طبیعتاً ابرقدرت‌ها بیشتر قادر به پیگیری منافع خود خواهند بود. درواقع ابرقدرت‌ها از تجزیه کشورها سود می‌برند.

حاجی بابایی در پایان تصریح کرد: منطقه و اقلیم کردستان بسیار برای جمهوری اسلامی ایران مهم است و ما نیز باید با بررسی دقیق جوانب موضع، در رابطه با نحوه موضع‌گیری در این رابطه فکری اساسی کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.