طبق اعلام کارشناسان این سازمان، اقدامات سیاسی صریحتر برای مهار بیماریهای غیرواگیر ضرورت دارد.
به گزارش جماران؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارش جدید خود از دولتهای جهان درخواست کرد تا با اقدامات سیاسی صریحتر با بیماریهای غیرواگیر مقابله کنند و جان میلیونها انسان را از مرگ زودرس نجات دهند.
در گزارش اخیر این سازمان اطلاعات مربوط به ۱۹ شاخص در تمامی کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت جمعآوری شده که از جمله این شاخصها میتوان به "تعیین اهداف مشخص برای کاهش مرگومیرهای مرتبط با این بیماریها"، "توسعه سیاستهای دولتی برای مقابله با بیماریهای فوق" و "تقویت نظام سلامت از طریق مراقبتهای بهداشتی اولیه و پوشش بهداشت جهانی" اشاره کرد.
بر اساس این اطلاعاتِ جمعآوری و ارزیابی شده، ایران و کاستاریکا در راس ۱۰ کشور اولی هستند که بهترین عملکرد را بر اساس شاخصهای تعیین شده داشتهاند و به ۱۵ مورد از ۱۹ شاخص مدنظر دست پیدا کردهاند. همچنین کشورهای برزیل، بلغارستان، ترکیه و انگلیس با کسب ۱۳ شاخص و فنلاند، نروژ، عربستان و تایلند با کسب ۱۲ در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
بیماریهای غیرواگیر شامل بیماریهای مزمن تنفسی، قلبی ـ عروقی، سرطانها و دیابت میشوند که در حال حاضر بزرگترین عامل مرگ و میر در جهان به حساب میآیند و ادعا میشود که در سال جان ۱۵ میلیون فرد ۳۰ تا ۷۰ ساله را میگیرند.
همچنین در این گزارش آمده است: پیشرفتها در سراسر جهان در ارتباط با چهار فاکتور خطرزای مشترک در بروز بیماریهای غیرواگیر همچون دخانیات، رژیم غذایی بد، عدم فعالیت جسمی و مصرف مواد الکلی، ناکافی و نابرابر بوده است.
طبق اعلام کارشناسان این سازمان، اقدامات سیاسی صریحتر برای مهار بیماریهای غیرواگیر ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، این سازمان تاکید کرده است که به رغم این تلاشها جهان هنوز در مسیر تحقق اهداف توسعه پایدار ملل متحد در کاهش یک سومی مرگومیرهای زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر تا سال ۲۰۳۰ میلادی قرار ندارد.