رییس جمهور در جلسه گروه تماس میانمار سازمان همکاری اسلامی، با تاکید بر اینکه بی توجهی به نقض گسترده حقوق اولیه مسلمانان روهینگیا به تشویق افراطی گری می انجامد و می تواند کل منطقه را بی ثبات سازد، از سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی خواست پاسخی درخور، به وضعیت اسفناک جامعه مسلمان میانمار بدهند.

به گزارش جماران؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر سه شنبه در این نشست که در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک  برگزار شد،  گفت: دولت میانمار باید بداند اخراج مردم از سرزمین خود و آواره کردن ایشان در دیگر کشورها راه حل این بحران ریشه دار نیست. ضرورت دارد دولت میانمار آلام کهنه جامعه مسلمان آن کشور را با احیای موثر حقوق شهروندی التیام بخشد.

متن سخنان رییس جمهور در جلسه گروه تماس میانمار سازمان همکاری اسلامی  به این شرح است:

 بسم الله الرحمن الرحیم

عالیجنابان،

مصائب مسلمانان روهینگیا در میانمار همه وجدانهای آگاه را متاثر ساخته است. گزارش های دردناک از کشتار جمعی، تجاوز و خانه های سوخته و تصاویر دلخراش از مردم بی پناه و زنان و کودکان بی گناه که به حال خود رها شده اند یادآور وحشتناک ترین جنایات بشری هستند. حملات سیستماتیک و بدون تبعیض علیه مسلمانان از سوی عناصر افراطی و برخی عوامل وابسته به نیروهای امنیتی میانمار به مرگ بسیاری از مردم منجر شده و به تشدید وضعیتی انجامیده که بطور تاریخی بر تبعیض و ناامیدی بنا شده است.

بی توجهی به نقض گسترده حقوق اولیه مسلمانان روهینگیا به تشویق افراطی گری می انجامد و می تواند کل منطقه را بی ثبات سازد. من از سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی می خواهم پاسخی درخور، به وضعیت اسفناک جامعه مسلمان میانمار بدهند. آینده صدهاهزار نفر انسان را نمی توان نامعلوم رها نموده و در اختیار افراطیون وانهاد. وضعیت میانمار بازگو کننده این واقعیت است که افراط گرایی  همواره بستری مناسب برای وقوع وحشتناک ترین جنایات انسانی بوده است. 

دولت میانمار باید بداند اخراج مردم از سرزمین خود و آواره کردن ایشان در دیگر کشورها راه حل این بحران ریشه دار نیست. ضرورت دارد دولت میانمار آلام کهنه جامعه مسلمان آن کشور را با احیای موثر حقوق شهروندی التیام بخشد.

جامعه بین المللی و مشخصا سازمان همکاری اسلامی باید همه اقدامات متصور را معمول دارند تا دولت میانمار فورا به خشونت علیه مسلمانان خاتمه دهد و عاملین جنایات اخیر را به دست عدالت بسپارد. ما همچنین باید اطمینان یابیم کمک های بشردوستانه کافی برای افرادی که به آن نیاز دارند فراهم می شود. 

در عین حال انتظار می رود سازمان همکاری اسلامی از اهرم های خود جهت اطلاع رسانی هرچه بیشتر درخصوص وضعیت مسلمانان میانمار و مشارکت در بسیج کمک های بشردوستانه و همچنین یافتن راه حلی پایدار برای بحران استفاده نماید. سازمان همکاری اسلامی مسئولیتی مهم در جلب حمایت برای جمعیت مسلمان روهینگیا  دارد که در آسیب پذیرترین وضعیت ها قرار گرفته اند.

جمهوری اسلامی ایران آماده ارایه کمکهای خود به این مردم مظلوم بوده و از هر تلاشی است که درپی راه حلی دائمی و صلح آمیز برای حل این بحران باشد حمایت می کند؛ راه حلی که احترام کامل به حقوق بشر، شأن انسانی و امنیت مسلمانان روهینگیا در میانمار را تضمین نماید.

متشکرم

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.