رئیس هیات داوری انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: حجم قرارداد هر عددی است توتال موظف است حداقل 51 درصد از ظرفیتهای ایرانی استفاده کند.
به گزارش جماران؛ پدیدار گفت: پیش بینی میشود اگر کل دوره کار توسعه فاز ۱۱ را در فرایند اجرای پروژه ببینیم، ۱۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شود.
رضا پدیدار، رئیس هیات داوری انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به اینکه در مدل جدید قراردادهای نفتی بر استفاده از ظرفیت و توانمندی های داخلی تاکید شده، اظهار داشت: بر این اساس توتال که به تازگی قرارداد توسعه فاز 11 را به امضا رسانده مطابق شرایط فنی و تخصصی خود شرایطی را برای استفاده از تجهیزات ایرانی قائل است که باید به تایید برسد.
وی افزود: توتال ظرفیتها، استانداردها و مشخصات فنی مورد نیاز را مطابق استانداردهای روز تعریف کرده و به پیمانکاران، سازنگان و مشاوران اعلام و تبادل افکار صورت گرفته است و شرکتهای ایرانی نیز باید خودشان را با آن مختصات تطبیق دهند.
پدیدار تصریح کرد: حجم قرارداد هر عددی است توتال موظف است حداقل 51 درصد از ظرفیتهای ایرانی استفاده کند و اگر شرکتی صاحب صلاحیت نباشد توتال باید این شرکت را up grade کند و به شرکت سازنده ایرانی کمک کند. البته همه شرکتها چارچوب کلی را دارند و فقط ممکن است بخشی از استانداردها مطابقت نداشته باشد بنا بر این همکاریها باعث ارتقای سطح کیفی، فنی و تخصصی سازندگان داخل میشود.
وی با بیان اینکه در قراردادهای نفتی 60 درصد قرارداد مربوط به تجهیزات است، یادآور شد: مهمترین تجهیزات مورد نیاز در بخش جکت، شناور، موتور متحرک، توربین، کمپرسور، پمپ، تجهیزات برقی و ثابت است.
رئیس هیات داوری انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ادامه داد: احتمالا بیش از 2.5 میلیارد دلار از قرارداد فاز 11 مربوط به تجهیزات باشد و پیشبینی میشود اگر کل دوره کار را در فرایند اجرای پروژه ببینیم 100 هزار نفر اشتغال ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه دعوت از شرکتهای داخلی و خارجی به صورت مناقصه خواهد بود، خاطرنشان کرد: تا آخر شهریور جمع بندی و تعیین صلاحیت شرکتها به طول میانجامد و در مهرماه تصمیم گیری و دعوت از شرکتها انجام میشود. و از شرکتهای خارجی زمانی که سهم 51 درصدی شرکتهای ایرانی تکمیل شود، استفاده خواهد شد.