معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور در بیانیه پایانی هفتاد و نهمین گردهمایی خود، جنایات علیه مسلمانان مظلوم روهینجیا در میانمار را محکوم کردند.

به گزارش جماران؛ معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور در بیانیه پایانی هفتاد و نهمین گردهمایی خود، جنایات علیه مسلمانان مظلوم روهینجیا در میانمار را محکوم کرده و خواستار انجام وظایف قانونی و مقابله با این خشونت ها از سوی نهادهای بین المللی شدند.

متن بیانیه معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور که امروز 23 شهریورماه در اختتامیه هفتاد و نهمین گردهمایی معاونان فرهنگی این نهاد صادر شد، به شرح زیر است:

"حمد و سپاس یگانه آفریدگاری را که توفیق برگزاری هفتاد و نهمین گردهمایی معاونان فرهنگی سازمان‌ها و واحدهای جهاددانشگاهی سراسرکشور را درآستانه سال تحصیلی جدید و بهار علم و دانش که با ایام محرم و سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) تقارن یافته است، عطا فرمود. درآغاز، لازم است شروع دوبارة فصل رویش و شکوفایی دانایی و تقارن مهرگان دانش و آموزش را به همة جویندگان دانش و معرفت و عموم دانشگاهیان، به ‌ویژه دانشجویان عزیز، شادباش گفته و توفیق و سربلندی همگان را در راه خدمت به پیشرفت کشور از خداوند متعال مسئلت نماییم.

همچنین از این فرصت بهره می‌جوییم، و ضمن پاسداشت حماسه حضور مردم در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری، و تبریک آغاز کار دولت دوازدهم، و آرزوی توفیق همه مسئولان و خدمت‌گزاران نظام جمهوری اسلامی ایران در تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و مطالبات مردم، این ولی‌نعمتان انقلاب، ابراز امیدواری می‌کنیم با انتخاب هرچه سریع‌تر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آستانه آغاز سال تحصیلی، مشی صحیح اعتدالی این وزارتخانه در سال‌های اخیر تداوم یابد و دانشگاه‌ها فعالیت خود را با نیرومندی از سر بگیرند.

در آستانه رویداد تبریز 2018، معاونان فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی، پس از بحث و بررسی و تبادل نظر در جریان دو روز گردهمایی در شهر تبریز، شهر فرهنگ و ادب، ضمن ادای احترام به روح پاک معمار کبیر انقلاب اسلامی (ره) و شهدای اسلام، انقلاب و دفاع مقدس، به‌ویژه شهید سرافراز تبریزی، شهید حسن جنگجو ـ که پیکر پاکش پس از سال‌ها به میهن بازگشت ـ بر موارد زیر تأکید می‏نمایند:

1- سال 1396 که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله‏العالی)، سال "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" نام‌گذاری شده، نخستین سال اجرای برنامه ششم توسعه کشور است. این برنامه در کنار ترسیم مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در طی پنج سال آینده، با نگاهی ویژه به عرصه فرهنگ، تدوین و در احکام دائمی برنامه و برنامه ششم توسعه نقش جهاددانشگاهی در عرصه‏های مختلف پژوهشی، آموزشی و فرهنگی به روشنی دیده شده است. معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی، با تأکید بر ضرورت پایبندی کلیه قوا، وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و نهادهای کشور به قانون برنامه ششم توسعه، آمادگی خود را برای ایفای نقش مؤثر در این زمینه، و همکاری بیش از پیش با قوای مختلف، به‌ویژه قوه مجریه و وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می‌دارند.

2- هم‌زمان با آغاز برنامه ششم توسعه کشور، برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی نیز تصویب و آماده اجرا شده است. معاونان فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور، بر اصول بنیادین و سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی تأکید و ابراز امیدواری می‌کنند اجرای این برنامه و تحقق اهداف آن، بتواند مسیر نقش‌آفرینی مؤثر جهاددانشگاهی را در پیشرفت و توسعه کشور، هموار سازد و این مولود مبارک انقلاب اسلامی را در دهه چهارم عمر خویش و عمر انقلاب اسلامی، در جایگاهی والاتر از گذشته قرار دهد.

جایگاه فرهنگی جهاددانشگاهی در سطح جامعه، به‌ویژه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، امروزه در سطحی چشم‏گیر قرار دارد و امید می‌رود با اجرای برنامه ششم توسعه این نهاد، و تداوم همکاری شایسته تقدیر وزارتخانه‌ها و نهادهای علمی و فرهنگی کشور، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی بتواند همچون گذشته، در برآورده ساختن نیازها و انتظارات فرهنگی جامعه دانشگاهی کشور، پویا و سرزنده نگاه داشتن محیط دانشگاه‌ها، و تقویت اخلاق علمی و فرهنگ دانشگاهی کامیاب شود.

3- در اینجا، لازم می‌دانیم به خود، و همه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور یادآوری کنیم که سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، اصلی‌ترین سرمایه انقلاب اسلامی است که باید در همه برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های کشور مورد توجه قرار گیرد. بی‌توجهی به این سرمایه ملی، به‌ویژه در میان نسل جوان، پیش‌برد برنامه‌ها و سیاست‌های ملی را با دشواری و حتی شکست مواجه خواهد ساخت. وفاق اجتماعی، اعتماد عمومی، انسجام و همبستگی حول آرمان‌های دینی و ملی و بسترسازی مشارکت گسترده مردم در اداره امور کشور، موهبتی است که در پرتو انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) شکل گرفته و از همه جریان‌های فکری و سیاسی کشور انتظار می‌رود با پایبندی و مغتنم دانستن امنیت و آرامش کشور، تقویت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را وجهه همت خود قرار دهند و به فعال‌سازی ظرفیت‌های فرهنگی توسعه کشور یاری رسانند.

ما معاونان فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور، ضمن تأکید بر تلاش برای تحقق منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله)، تأکید می‌کنیم که از همة نهادها، تشکل‌ها و جریان‌های فرهنگی کشور انتظار می‌رود کلیه فعالیت‌ها و تلاش‌های فرهنگی خود را در عرصه جنگ نرم، با پایبندی به قوانین و مقررات، رعایت عقلانیت و اعتدال، اخلاق و احترام به اراده عمومی، و توجه به اصولِ فکری امام و انقلاب اسلامی توسعه دهند.

4- جامعه جهانی، به‌ویژه منطقه ما، امروزه گرفتار امواج افراط و خشونت شده است. ما معتقدیم که یگانه راه مقابله با افراط و خشونت، گفت‌وگو و اقدام مشترک برای مبارزه با خشونت‌طلبان و دهشت‌افکنان با هر نام و مدعایی است. ما ضمن محکوم کردن هرگونه افراط و خشونت، به‌ویژه به نام دین رحمانی اسلام، از عراق و سوریه و یمن و بحرین گرفته تا جنایتی که این روزها بر مسلمانان مظلوم روهینگیا در میانمار می‌رود، از نهادهای بین‌المللی می‌خواهیم وظایف قانونی خود را در مقابله با این خشونت‌ها ایفا کنند. بی شک معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی نیز به‌نوبه خود، در ترویج و تعمیق فرهنگ تفاهم و گفت‌وگو در سطح جامعه، به‌ویژه جوانان و دانشجویان ایران و کشورهای اسلامی از هیچ کوششی فروگذار نخواهند کرد.

5- جمع معاونان حاضر در نشست، ضمن تأکید بر همکاری و هم‌افزایی کلیه معاونت‌ها و حوزه‌های جهاددانشگاهی در تحقق اهداف برنامه ششم توسعه این نهاد، یادآور می‌شویم که فرهنگ، بنیاد و اساس شکل‌گیری جهاددانشگاهی بوده و این نهاد همچنان بر تداوم و تقویت فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی خود پای می‌فشارد و آن را ضامن دوام و بقای این نهاد علمی و دانشگاهی می‌داند. معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی ضمن سپاسگزاری از حمایت‌های بی‌دریغ رئیس و اعضای محترم هیئت امنای این نهاد، از حوزه معاونت فرهنگی و تقدیر و تشکر از همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‏ها و وزارت‌خانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید می‌کنند که همچون گذشته در راستای تحقق اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی و جهاددانشگاهی، حرکت در مسیر گفتمان انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله)، حمایت از دولت خدمتگذار، تسریع در تولید علم و جنبش نرم‌افزاری، تقویت فرهنگ تضارب آرا و آزاداندیشی، توسعه مهارت‌آموزی و کارآفرینی دانشجویی و تحقق مأموریت‌های جهاددانشگاهی در راستای اجرای نقشه جامع علمی کشور، به‌ویژه تعمیق و گسترش فرهنگ اسلامی ـ ایرانی در دانشگاه‌ها، ترویج و تعمیق کرسی‌های آزاداندیشی، و نهادینه‌سازی گفتمان علم در راستای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، به‌ویژه با محوریت دانشجویان، خواهند کوشید.

6- در پایان تأکید می‏کنیم که ایران امروز حامل چالش‏ها و مسائل عمیق فرهنگی است. مسائلی از قبیل سبک زندگی، تهاجم‏های فرهنگی، فضای مجازی، آسیب‏های اجتماعی، محیط زیست، گردشگری، مناسبات نسلی و هویتی، فرهنگ عمومی، توانمندسازی دانشجویان و از همه مهمتر، الگوهای نادرست در مصرف منابع به ویژه آب، تنها بخشی از این مسائل و مشکلات است. در چنین شرایطی از کلیه متولیان فرهنگی به ویژه دولت دوازدهم انتظار می‏رود تا تمام هم و غم خود را معطوف به پیشگیری از آسیب‏های فرهنگی و اجتماعی و نیز مدیریت و چاره‏جویی درمان معضلات و مسائل موجود کنند؛ این مهم به دست نمی‏آید مگر با وفاق و همبستگی جمعی و تلاش جهادگرانه و دلسوزانه. جهاددانشگاهی به عنوان نهادی پیشرو، مسئله محور، نکته‏بین در شناسایی و شناساندن معضلات وظیفه خود می‏داند با رویکرد جهادی و مسأله محور نه"مسئله گریز" به یاری خداوند متعال و ایجاد هم‏افزایی با سایر نهادهای فرهنگی و همچنین پرهیز از موازی کاری، در راستای حل این مسائل گام‏های جدی بردارد. "

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.