سالهاست دولت میانمار جنایات فجیعی علیه مسلمانان میانمار در ناحیه آراکان انجام می دهد که در فجیع ترین آن اوایل شهریورماه ده ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا کشته و تعداد زیادی نیز آواره مرز بنگلادش شدند.
به گزارش جماران؛ نمایندگان مجلس معتقدند کشورهای اسلامی و در رأس آنها ایران باید از تمام ظرفیت چانهزنی خود درخصوص رسیدگی به وضعیت مسلمانان میانمار در محافل بینالمللی استفاده کنند.
سالهاست دولت میانمار جنایات فجیعی علیه مسلمانان میانمار در ناحیه آراکان انجام می دهد که در فجیع ترین آن اوایل شهریورماه ده ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا کشته و تعداد زیادی نیز آواره مرز بنگلادش شدند.
بعد از این قضیه برخی کشورها واکنش نشان دادند اما سازمان ملل به محکوم کردن این اقدام اکتفا کرد و اقدام عملی انجام نداد.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(سهشنبه، 21 شهریورماه) در ابتدای جلسه درس خارج فقه با اشاره به حوادث فاجعهآمیز میانمار، از سکوت و بیعملی مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال این فجایع بهشدت انتقاد کردند و با تأکید بر اینکه راه حل این قضیه اقدام عملی کشورهای مسلمان و فشار سیاسی و اقتصادی به دولت بیرحم میانمار است، خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی باید علیه ظلم در هر نقطه از جهان، صریح و شجاعانه، اعلام موضع کند.
حضرت آیت الله خامنهای، تقلیل فاجعه میانمار به یک درگیری مذهبی بین مسلمانان و بوداییها را نادرست خواندند و افزودند: البته ممکن است در این حادثه تعصب مذهبی تأثیر داشته باشد اما این قضیه، یک قضیه سیاسی است، زیرا مجری آن، دولت میانمار است و در رأس آن دولت نیز زنی بیرحم قرار دارد که برنده جایزه صلح نوبل بوده و با این اتفاقات، در واقع، مرگ جایزه صلح نوبل رقم خورد.
ایشان افزودند: این فجایع در مقابل چشم کشورها و دولتهای اسلامی و مجامع جهانی و دولتهای ریاکار و دروغگوی مدعی حقوق بشر از سوی دولت بیرحم میانمار، در حال رخ دادن است.
رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد از اکتفا کردن دبیرکل سازمان ملل به محکوم کردن جنایات در میانمار افزودند: مدعیان حقوق بشر که گاهی برای مجازات یک مجرم در یک کشور، جنجال و هیاهو میکنند، در مقابل کشتار و آواره شدن دهها هزار نفر از مردم میانمار، هیچ عکسالعملی نشان نمیدهند.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر لزوم ورود و اقدام عملی دولتهای اسلامی، گفتند: البته منظور از اقدام عملی، لشکرکشی نیست بلکه باید فشار سیاسی، اقتصادی و تجاری خود را بر دولت میانمار افزایش دهند و علیه این جنایات در مجامع جهانی فریاد بکشند.
ایشان تشکیل کنفرانس سازمان همکاری اسلامی با موضوع فجایع میانمار را ضروری خواندند و خاطرنشان کردند: دنیای امروز، دنیای ظلم است و جمهوری اسلامی باید این افتخار را برای خود حفظ کند که علیه ظلم در هر نقطه از جهان، چه در مناطق اشغالی توسط صهیونیستها، چه در یمن و بحرین و چه در میانمار، موضع صریح و شجاعانه خود را اعلام کند.
نمایندگان مجلس نیز از سکوت نهادهای بین المللی و انفعال برخی دولت های اسلامی در قبال جنایات دولت میانمار علیه مسلمانان این کشور انتقاد کرده و خواستار اقدام عملی کشورهای مسلمان از طریق سیاسی، اقتصادی و تجاری شدند. متن گفت و گوها را در ادامه می خوانید:
پزشکیان: فرمایشات رهبری فصل الخطاب وزارت خارجه و مسئولان سیاسی کشور برای ورود جدی تر به موضوع میانمار باشد
مسعود پزشکیان با اشاره به فرمایشات امروز صبح (سه شنبه، 21 شهریورماه) مقام معظم رهبری در خصوص جنایت میانمار در کلاس خارج از فقه اظهار داشت: فرمایشات مقام معظم رهبری فصل الخطاب است همان طور که ایشان تاکید داشتند باید جمهوری اسلامی در مقابل با ظلم در هر نقطه از جهان صریح و شجاعانه اعلام موضع کند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین انتظار می رود، ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه و روحانیون شناخته شده و تاثیر گذار در خصوص نسل کشی مردم میانمار اعلام موضع کنند، حتی دانشگاهیان نیز می توانند اقداماتی از جمله اعلام شکایت به سازمان ملل داشته باشند.
وی با اشاره به ظرفیت کنفرانس سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد: این کنفرانس و مجالسی که کشورهای منطقه در این بازه زمانی برگزار می شوند ظرفیت و فرصت مناسبی است تا به جنایت دولت میانمار پرداخته شود.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی تاثیر بسازیی در پایان دادن به نسل کشی مردم میانمار دارد، گفت: جمهوری اسلامی باید در این زمینه فعالتر ظاهر شوند و روند اتمام این نسل کشی را جدی تر دنبال کند چرا که این فاجعه روشن و واضح جلوی چشم همگان و سازمان ملل رخ می دهد اما اقدام عملی صورت نگرفته است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامات بین المللی در مسیر پایان دادن به فاجعه انسانی در میانمار نتیجه عملی نداشته است، اظهار داشت: مسئولان سیاسی ما باید فعالتر عمل کنند و از نظر دیپلماسی هماهنگی های بیشتری با کشورهای اسلامی ایجاد کنند تا نسل کشی در میانمار خاتمه پیدا کند.
جاسمی: ضرورت تشکیل جلسه فوری سازمان همکاریهای اسلامی برای حل بحران میانمار
سیدقاسم جاسمی با اشاره به فرمایشات صبح امروز (سه شنبه، 21 شهریورماه) حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای جلسه خارج فقه در انتقاد از بی عملی و سکوت مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال فجایع میانمار گفت: انفعال و بیتحرکی دولت های اسلامی در قبال رفتار بیرحمانه دولت میانمار علیه مسلمانان قابل قبول نبوده و لازم است به هر نحو ممکن اعم از فشار سیاسی یا اقتصادی این دولت را در تنگنا قرار داد تا به اقدامات خود علیه مسلمانان خاتمه دهند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از مجامع حقوق بشری بین المللی، بیان کرد: مجامع بینالمللی و حقوق بشری برای جزئیترین موضوعات، هجمههای رسانهای بینالمللی ایجاد میکنند ولی در قبال کشتار بیرحمانه مسلمانان روهینگیا تنها به اقداماتی ابتدایی اکتفا کرده اند.
وی در ادامه با بیان اینکه سازمان های بین المللی بار دیگر نشان دادند سازوکار فعلی سازمان ملل و مراجع حقوق بشری ناکارآمد است، افزود: در رأس دولت میانمار زنی قرار دارد که جایزه صلح نوبل را دریافت کرده و با شرایطی که در این کشور رخ داده، صلح را معنای جدیدی بخشیده است.
جاسمی با بیان اینکه مطابق فرموده مقام معظم رهبری، تشکیل جلسه فوق العاده سازمان همکاری های اسلامی با موضوع جنایات میانمار ضرورت دارد، متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران با صدای بلند در مقابل این ظلم میایستد و هر کمکی که لازم باشد به مردم مظلوم مورد ظلم میانمار ارائه میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با انسجام میان کشورهای مسلمان و امت اسلامی دیگر شاهد چنین فجایعی در جهان نباشیم.
موسوی بیوکی: ضرورت استفاده از ابزار تحریم علیه دولت میانمار برای پایان دادن به جنایات علیه مسلمانان
سیدابوالفضل موسوی بیوکی با اشاره به فرمایشات صبح امروز (سه شنبه، 21 شهریورماه) حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای جلسه خارج فقه در انتقاد از بی عملی و سکوت مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال فجایع میانمار گفت: نسل کشی مسلمانان برنامه ای است که استکبار در دستور کار دارد.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه دشمنان اسلام به نام فرقه های مذهبی به مقابله با مسلمانان می پردازند، عنوان کرد: این در حالی است که این مقابله با مسلمانان صرفا به نام مذهب است اما در واقع رویکردی سیاسی دارد.
وی افزود: سازمان های بین المللی برای هرگونه اقدام قانونی در محاکمه یک مجرم در کشوری بیانیه صادر می کنند اما درباره مسلمانان میانمار سکوت اختیار کرده اند چرا که حمایت از مسلمانان در دستور کار آنها نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه جمهوری اسلامی از طریق اعزام نیروی نظامی نمی تواند به مسلمانان میانمار کمک کند بلکه باید از طرق سیاسی و اقتصادی وارد عمل شود، خاطرنشان کرد: لازم است کشورهای اسلامی با هماهنگی فشار اقتصادی نظیر تحریم ها علیه میانمار صورت داده و روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با این کشور کاهش دهند.
ابراهیمی: اقدام همزمان ۵۷ دولت اسلامی در سازمان ملل درخصوص فاجعه میانمار تأثیرگذار خواهد بود
علیرضا ابراهیمی با اشاره به فرمایشات صبح امروز (سه شنبه، 21 شهریورماه) حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای جلسه خارج فقه در انتقاد از بی عملی و سکوت مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال فجایع میانمار گفت: سالیان سال است که در خصوص مسلمانان میانمار جنایت صورت می گیرد اما اقدام اخیر بسیار شدید بود.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه موضوع مشکل میانمار قطعا مذهبی نیست بلکه نظام سلطه بر آنها تسلط دارد، عنوان کرد: همین مسأله موضوع را سیاسی می کند و با حضور نظام سلطه در پشت پرده جنایات میانمار نمی توان گفت این قضیه یک اختلاف مذهبی است.
وی در ادامه اقدام عملی علیه دولت میانمار را صرفا نظامی ندانست و اظهار داشت: فشارها باید به صورت فشار اقتصادی باشد و زمانی که دو میلیارد مسلمان با یکدیگر هم پیمان شده و در سازمان ملل صحبت و از مسلمانان روهینگیا حمایت کنند، همه این اقدامات تأثیرگذار می شود تا مسلمانان نجات پیدا کنند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه سازمان کنفرانس اسلامی می تواند قدم های موثری در خصوص حل مشکل مسلمانان میانمار بردارد، خاطرنشان کرد: همه دولت های مسلمان عضو سازمان ملل باید نسبت به این قضیه واکنش نشان داده و قاطعانه صحبت کنند تا اقدام عملی بین المللی صورت گیرد.
حاتمیان: کنفرانس کشورهای اسلامی سازمان ملل را نسبت به مقابله با جنایت در میانمار فعال کند
عبدالله حاتمیان با اشاره به فرمایشات امروز صبح (سه شنبه، 21 شهریورماه) مقام معظم رهبری در خصوص جنایت میانمار در کلاس خارج از فقه اظهار داشت: ایشان تاکید داشتند که جمهوری اسلامی علیه ظلم در هر نقطه از جهان، صریح و شجاعانه، اعلام موضع کند، خوشبختانه این موضع گیری ها به درستی صورت گرفته و تاثیر مناسبی بر فضای بین الملل داشته است.
نماینده مردم درگز در مجلس دهم شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جنایت در میانمار ضد حقوق بشر است، گفت: باید برای پایان دادن به این فاجعه انسانی و نسل کشی اقدام عملی داشت و از ظرفیت کنفرانس کشورهای اسلامی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه راه کار نظامی نیز باید مدنظر قرار گیرد توضیح داد: رهبری تاکید دارند که اقدام عملی از سوی کشورهای اسلامی صورت بگیرد و دولت میانمار را تحت فشار سیاسی و اقتصادی قرار دهیم، به نظر می رسد در صورتی که این اقدامات به نتیجه نرسد و نسل کشی در میانمار پایان نیابد باید راه کار نظامی را نیز در نظر بگیریم.
این نماینده مجلس تاکید کرد: البته پیش از ورود به راه کار نظامی لازم است در عرصه بین المللی تلاش شود تا سازمان ملل در زمینه پایان دادن به کشتار مردم مسلمان میانمار فعال شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این بین نباید چشم بر ظرفیت کنفرانس کشورهای اسلامی بست، این کنفرانس می تواند در زمینه فعال کردن سازمان ملل اقدام کند و حتی راه کارهای بازدارنده را نیز دنبال کند.
جمالی سوسفی: مسئولان کشورمان در هر محفل بینالمللی مسأله میانمار را مطرح کنند
منوچهر جمالی سوسفی با اشاره به فرمایشات صبح امروز (سه شنبه، 21 شهریورماه) حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای جلسه خارج فقه در انتقاد از بی عملی و سکوت مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال فجایع میانمار گفت: امروز استکبار دنیا از هر طریقی قصد دارد مسلمانان را با آزار و اذیت تحت فشار قرار دهد که این مسأله ای صرفا بر سر اختلافات مذهبی نیست.
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه جنایات میانمار موضوعی کاملا سیاسی است، عنوان کرد: استکبار قصد دارد جنایات میانمار را در افکار عمومی به سمت مذهبی بودن سوق دهد که با این اقدام در نهایت مشکلات کم اهمیت نشان داده شده و مسلمانان همچنان تحت فشار قرار می گیرند.
وی افزود: با این حال مردم بیدار جهان متوجه جنایات میانمار بوده و جمهوری اسلامی نیز باید در این حوزه به موقع وارد عمل شود و تمام کشورهای مسلمان جهان که در رأس آنها جمهوری اسلامی قرار دارد باید نسبت به این موضوع اعلام موضع کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه مسئولان کشورمان در هر محفل بین المللی که حضور پیدا می کنند باید درباره میانمار سخن بگویند، خاطرنشان کرد: فشار وارد کردن بر یک دولت و برای نجات مظلومان همواره به معنای لشگرکشی و ورود نظامی نیست بلکه گاهی اقدام عملی هماهنگی میان کشورهای مسلمان جهان برای تحت فشار قرار دادن اقتصادی میانمار است.
بروجردی:جهان اسلام تحرک لازم برای پایان دادن به جنایت در میانمار نداشته است
علاءالدین بروجردی با اشاره به فرمایشات امروز صبح (سه شنبه، 21 شهریورماه) مقام معظم رهبری در خصوص جنایت میانمار در کلاس خارج از فقه اظهار داشت: با وجود تعطیلات تابستانی مجلس، به لحاظ اهمیت موضوع، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی فردا صبح جلسه فوق العاده ای برای بررسی ابعاد جنایت در میانمار تشکیل خواهد داد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به اهدا جایزه صلح نوبل به رئیس دولت میانمار، گفت: تاسف بارتر از جنایتی که توسط دولت میانمار در حال انجام است، اهدا جایزه صلح نوبل به رئیس این دولت است که نشان می دهد این جایزه با هدف تشویق اسلام ستیزی و به عنوان یک معیار اهدا می شود.
وی تاکید کرد: انتظار می رود که اولین گام در راستای پایان دادن به جنایت دولت میانمار، لغو جایزه صلح نوبل باشد و تشکیلات جایزه صلح نوبل عدم رضایت خود را اعلام و موضع گیری کنند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه سازمان ملل نمره کامل مردودی در این نسل کشی وحشیانه را دریافت کرده است، عنوان کرد: شورای امنیت برای احتمال به کارگیری سلاح هسته ای توسط کره شمالی جلسات متعدد برگزار و قطعنامه های مکرر صادر کرد و شاهد اعمال سخت ترین تحریم ها علیه این کشور بودیم.
بروجردی ادامه داد: اما سوال این است که شورای امنیت سازمان ملل چگونه در برابر کشتار واقعی و آوارگی صدها هزار مسلمان سکوت می کند، آیا سلاح هسته ای چیزی جز کشتار انسان های بی گناه است، پس چطور در مقابل کشتار بی رحمانه سکوت می کند.
وی با بیان اینکه دبیرکل سازمان تنها به محکومیت جنایت در میانمار بسنده می کند، بیان داشت: این رفتارها نشان دهنده آن است که سیاست های دولت میانمار هماهنگ با قدرت های بزرگ صورت میگیرد و هدف اصلی آن اسلام ستیزی است ولی بدانند نه فقط به نتیجه نمی رسند بلکه هر کودک میانماری که وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار می گیرد و در این حملات بی رحمانه به شهادت می رسد و صدها هزار انسان بیگناه آواره می شود عامل مهم پاسخگویی به جنایت های امروز ساختار سیاسی حاکم جهان است.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه وظیفه سازمان ملل تامین امنیت جهان است، افزود: سکوت مجامع رسمی بین المللی پذیرفته نیست و نباید تنها به محکومیت بسنده کنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تحرکات جهان اسلامی در حوادث فاجعه آمیز میانمار انتقاد کرد و اظهار داشت: جهان اسلامی تحرک لازم را ندارد، با وجود اینکه جلسه ویژه در اجلاس سران برگزار شد اما اقدام های جدی تر ضروری است و باید وزارت امور خارجه تماس های مکرر با کشورهای اسلامی برای افزایش فشار به دولت میانمار و سازمان ملل داشته باشد.
جعفرزاده ایمن آبادی: اهدای جایزه صلح نوبل به رهبر قسیالقلب میانمار حاکی از عدم وجود چارچوب برای صلح است
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به فرمایشات صبح امروز (سه شنبه، 21 شهریورماه) حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای جلسه خارج فقه در انتقاد از بی عملی و سکوت مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال فجایع میانمار گفت: در دنیا تلاش دارند فاجعه میانمار را به حوزه مذهبی تقلیل دهند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالی است که تبعیض نژادی در خون آنها وجود دارد و نسل کشی مسلمانان را نمی توان صرفا به مسائل و اختلافات مذهبی مرتبط دانست چرا که مسائل سیاسی به شدت در آن دخیل است.
وی در ادامه با بیان اینکه رهبری فرمودند ابزارهای زیادی مثل فشارهای اقتصادی و سیاسی وجود دارد که دولت های اسلامی باید از آن علیه دولت میانمار استفاده کنند، یادآور شد: در حال حاضر یا از این ابزار استفاده نمی شود یا خودشان را به آن راه زده و استفاده نمی کنند.
جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: از سوی دیگر قدرت های بزرگ دنیا تعمدا سکوت می کنند و علیرغم اینکه می توانستند جلوی نسل کشی را بگیرند این کار را نکردند چرا که در دل نسبت به این اقدام وحشیانه رضایت داشتند.
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان با یادآوری این مطلب که جایزه صلح نوبل جایزه ای کاملا سیاسی و جهت گیری شده است، خاطرنشان کرد: اهدای جایزه صلح نوبل به یک زن قصی القلب و بی رحم که برای کشتار مسلمانان در کشور خود ساکت است نشان می دهد اهدای این جایزه هیچ چارچوبی نداشته و به کسی این جایزه را داده اند که مسبب کشتار تعداد زیادی مسلمان هستند.
نقوی حسینی: ۵۷ دولت اسلامی با استفاده از اهرم فشار اقتصادی بر میانمار ناجی مسلمانان روهینگیا شوند
سیدحسین نقوی حسینی با اشاره به فرمایشات صبح امروز (سه شنبه، 21 شهریورماه) حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای جلسه خارج فقه در انتقاد از بی عملی و سکوت مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال فجایع میانمار گفت: امروز چند ده هزار مسلمان میانماری در مقابل چشم جهانیان در حال نابودیاند در حالی که خانه های آنها به آتش کشیده شده و آواره هستند.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: تمام جنایات صورت گرفته علیه مسلمانان میانمار در سایه تدارکات امنیتی پلیس و ارتش میانمار انجام شده و نقش آنها کاملا آشکار و روشن است لذا نمی توان به این اقدامات صرفا اختلافات مذهبی مسلمانان و بوداییان گفت.
وی در ادامه دولت میانمار را مسئول تأمین امنیت جان و مال مسلمانان این کشور دانست و افزود: از سویی در حال حاضر دولت در رأس تمام جنایات روهینگیا حضور دارد و به آن دامن می زند و از سوی دیگر جای تعجب است که رئیس دولت میانمار که زنی جانی است و جنایات نیز در مسیر حکومت او رخ می دهد حائز دریافت جایزه صلح نوبل به عنوان فردی بشردوست می شود.
نقوی حسینی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید در قبال جنایات علیه مسلمانان میانمار سکوت کرد، اظهار داشت: باید کشورهای اسلامی در این خصوص عکس العمل نشان دهند و کنفرانس اسلامی وارد عمل شود همچنین مدعیان حقوق بشر همچون شورای امنیت و شورای حقوق بشر سازمان ملل باید در این زمینه وارد اقدامات عملی شوند و بدانند محکوم کردن کافی نیست.
وی همچنین بر فشار سیاسی و اقتصادی به دولت میانمار از طریق دولت های اسلامی تأکید و ابراز کرد: امروز بسیاری از کشورها با تحریم کردن کشورهای دیگر آنها را وارد بحران می کنند لذا چرا دولت های مسلمان نباید برای قتل عام آشکار و بیرحمانه مسلمانان هیچ عکس العملی نشان دهند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان اقدام عملی علیه دولت میانمار را ورود نظامی ندانست و خاطرنشان کرد: باید از اهرم های موجود اقتصادی، تجاری و سیاسی استفاده کرد تا دولت کوچکی همچون میانمار نتواند مسلمانان را به راحتی تحت فشار قرار دهد همچنین با وجود 57 کشور اسلامی نباید مسلمانان میانمار آواره دریاها و جنگل ها باشند و در این وضعیت بمیرند بلکه باید به آنها برای استقرار کمک شود.
میرزاده: کنفرانس کشورهای اسلامی جلسه اضطراری برای حل فاجعه میانمار تشکیل دهد
سیدحمایت میرزاده با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری امروز صبح (سه شنبه، 21 شهریورماه) در خصوص جنایت میانمار در کلاس خارج از فقه اظهار داشت: ایشان تاکید داشته اند که راه حل این قضیه اقدام عملی کشورهای مسلمان و فشار سیاسی و اقتصادی به دولت بیرحم میانمار است و جمهوری اسلامی باید علیه ظلم در هر نقطه از جهان، صریح و شجاعانه، اعلام موضع کند.
نماینده مردم گرمی در مجلس دهم شورای اسلامی موضع گیری جمهوری اسلامی را در این زمینه ارزیابی کرد و گفت: دولت و وزارت امور خارجه به موقع عکس العمل نشان داده، اقداماتی که برای حمایت از مردم مظلوم میانمار صورت گرفته در شأن نظام بوده است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی حامی مظلومین و مسلمانان بوده است، ادامه داد: ما همیشه در چنین مواقعی به اشکال مختلف اعلام موضع کرده ایم و نتیجه اعلام موضع را در سطح جهان دیده ایم.
این نماینده مجلس با تاکید براینکه کشورهای اسلامی برای حل فاجعه میانمار باید وارد میدان شوند، بیان داشت: وزارت امور خارجه باشد خواهان تشکیل جلسه اضطراری کنفرانس اسلامی باشد تا هماهنگی لازم بین کشورهای اسلامی جهت حمایت از مردم مظلوم میانمار شکل بگیرد.
میرزاده عنوان کرد: وزارت امور خارجه اقدامات متعددی به دنبال رهنمود های رهبری داشته است و این انتظار درست نیست که همه اقدامات رسانه ای شود بلکه باید خواهان تاثیر اقدامات در عرصه جهانی باشیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به اینکه رهبر تقلیل فاجعه میانمار به یک درگیری مذهبی بین مسلمانان و بوداییها را نادرست خواندند، اظهار داشت: نقشه اصلی دشمنان اسلام، ایجاد اختلاف قومیتی در کشورهای مسلمان است، اهداف آنها تنها به میانمار محدود نیست بلکه خواهان ایجاد اختلاف در کشورهایی که اقوام مختلف دارند، از جمله ایران، هستند.
بائوج لاهوتی:تلاش استکبار برای مذهبی جلوه دادن اختلافات سیاسی در میانمار
مهرداد بائوج لاهوتی با اشاره به فرمایشات صبح امروز (سه شنبه، 21 شهریورماه) حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای جلسه خارج فقه در انتقاد از بی عملی و سکوت مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال فجایع میانمار گفت: استکبار تلاش می کند همه درگیری هایی که در کشورهای مختلف به وجود می آید را به مسائل مذهبی ارتباط بدهند در حالی که مسائل در اصل سیاسی است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تلاش های غرب برای تشدید اسلام هراسی در دنیا یادآور شد: در دنیای امروز مردم به دنبال هویت هستند تا شناسنامه ای داشته باشند که غرب سعی دارد هویت اسلامی را زیر سوال ببرد در حالی که نگاه افراد تحصیل کرده دنیا نسبت به اسلام بد نیست.
وی افزود: امروز همه دنبال تخریب اسلام هستند و حرکت هایی که عربستانی ها صورت می دهند به این تخریب دامن می زدند چنانچه بسیاری از اختلافات در کشورهای اسلامی ارتباطی به مذهب ندارد اما آنها تلاش می کنند این اختلافات سیاسی را مذهبی نشان دهند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه سازمان ملل نتوانسته است استقلال خود را در خصوص رسیدگی به مظلومان دنیا حفظ کند اما در قضایای داخلی برخی کشورها که صرفا محکوم کردن یک مجرم است جارو جنجال راه می اندازد که این موارد مورد انتقاد است.
قاضی زاده هاشمی: مجمع جهانی اهداء کننده جایزه صلح نوبل نسبت به نسل کشی در میانمار موضع گیری کند
سیداحسان قاضی زاده هاشمی با اشاره به فرمایشات امروز صبح (سه شنبه، 21 شهریورماه) مقام معظم رهبری در خصوص جنایت میانمار در کلاس خارج از فقه اظهار داشت: ایشان به اعلام موضع شفاف و صریح تاکید داشتند اما در ابتدای این فاجعه انسانی شاهد سکوت بسیاری از کشورهای اسلامی بودیم و انتظار می رود که حداقل جمهوری اسلامی با قدرت نسبت به تامین شکبه پشتیبانی از مسلمانان میانمار اقدامات لازم داشته باشد.
نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: این کار نیازمند حرکت سیاسی و دیپلماسی جدی برای همبستگی بین کشورهای اسلامی است، باید زمینه برای حمایت و پشتیبانی از آوارگان و تامین شرایط زندگی مناسب برای آنها را فراهم شود.
وی با بیان اینکه اینکه کمک به مردم میانمار اقدامات دیپلماسی می طلبد، گفت: باید با اقدامات دیپلماسی بر حامیان سیاسی کشور میانمار فشار آورد و از مجامع بین الملل پیگیری وضعیت مسلمانان این کشور شد.
این نماینده مجلس تاکید دارد که باید کارهای چند جانبه اقتصادی، سیاسی و دیپلماسی انجام شود که لازم است ایران ابتکار عمل این موضوع را به دست بگیرد.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه رئیس جمهور میانمار جایزه صلح نوبل را دریافت کرده است، عنوان کرد: انتظار می رود که مجمع جهانی اهداء کننده جایزه صلح نوبل نسبت به جنایت در این کشور بی تفاوت نباشد و در پیشگاه جهانیان موضعگیری شفاف و صریحی داشته باشد.
سخنگوی فراکسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه افراد تحت عنوان حقوق بشر دست به بدترین جنایت علیه بشریت می زنند که خلاف سه منشور جهانی و بین المللی سازمان ملل، شهروندی و حقوق سیاسی و اجتماعی است و باید موضع گیری صریح و شفاف از سوی مجامع بین المللی اتخاذ شود.