بازارهای جهانی، هفته جدید را با خبر آزمایش بمب هیدروژنی در کره‌شمالی آغاز می‌کنند. یکشنبه، پیونگ یانگ اعلام کرد که با موفقیت بمبی هیدروژنی را آزمایش کرده که قابلیت استفاده در موشک‌های دوربرد را دارد. به این ترتیب، بازارها دوشنبه را با خبری شروع می‌کنند که تنش‌های ژئوپلیتیک را به بیشترین سطح در چند سال گذشته رسانده است.

به گزارش جماران؛ کره شمالی روز یکشنبه شـشمین آزمایش هسته‌ای خود را انجام داد. بنابر اعلام رسانه‌های دولتی کره شمالی، این آزمایش، مربوط به «بمب هیدروژنی» بوده و «با موفقیت کامل» انجام شده است. این بمب که قابلیت کارگذاری بر موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را دارد اولین آزمایش هسته‌ای کره شمالی در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ است. رئیس کمیته دفاعی پارلمان کره‌جنوبی نیز گفته انفجار اخیر قدرتی در حدود ۱۰۰ کیلوتـن داشته و نزدیک به دو برابر بیشتر از انفجاری است که از یک آزمایش هیدروژنی انتظار می‌رود بمب آزمایش شده پنج برابر قوی‌تر از بمب انداخته شده در ناکازاکی است. بازارهای جهانی در روز انجام آزمایش تازه کره شمالی تعطیل بودند تا واکنش آنها به تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک، به امروز موکول شود. سابقه رویدادهای مشابه، احتمال افزایش شدید ریسک‌گریزی را در بازارها مطرح می‌کند. با این همه نباید احتمال تاثیرگذاری عادت کردن معامله‌گران به بحرانی تکراری یا تعطیلی روز دوشنبه بازارهای آمریکا به مناسبت روز کارگر را رد کرد. اگر تحولات،‌ تداوم‌بخش نگرانی‌های فزاینده باشد، قوی‌ترین احتمال، افت شاخص‌های بورس و تشدید تقاضا برای پناهگاه‌های سرمایه از جمله طلا، ین ژاپن و فرانک سوئیس است. بازار داخلی، با همین پیش‌بینی، روز یکشنبه شاهد خیز 15 هزار تومانی سکه تمام بهار بود.

بازارهای جهانی، هفته جدید را با خبر آزمایش بمب هیدروژنی در کره‌شمالی آغاز می‌کنند. یکشنبه، پیونگ یانگ اعلام کرد که با موفقیت بمبی هیدروژنی را آزمایش کرده که قابلیت استفاده در موشک‌های دوربرد را دارد. به این ترتیب، بازارها دوشنبه را با خبری شروع می‌کنند که تنش‌های ژئوپلیتیک را به بیشترین سطح در چند سال گذشته رسانده است. اگر سطح تنش‌ها تا اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید، بالا مانده باشد، تشدید دوباره ریسک‌گریزی در بازارها عجیب نخواهد بود. در چنین وضعیتی، بورس‌ها سرمایه از دست خواهند داد و کالاهای امن از جمله طلا، ین ژاپن، فرانک سوئیس و برخی از اوراق قرضه دولتی با افزایش تقاضا مواجه خواهند شد. این همان اتفاقی است که هفته گذشته در پی پرتاب یک موشک از کره‌شمالی افتاد. این موشک که برای اولین‌بار از آسمان ژاپن عبور کرد، به‌شدت بازارها را متاثر کرد. اونس طلا که دوشنبه هفته گذشته با عبور از مرز کانالی به بهای 1309 دلار رسیده بود، سه‌شنبه در پی آزمایش موشکی تا اوج 11 ماهه 1326 دلار جهش کرد و گرچه بعد تحت‌فشار سودگیری قرار گرفت، در آخر هفته روی بهای 1324 دلار ایستاد. همزمان با جهش سه‌شنبه طلا، بورس‌های اروپایی به کف 6 ماهه رفتند. سه‌شنبه هفته گذشته، ین مقابل دلار رشد کرد تا دلار مقابل ارز ژاپنی به پایین‌ترین سطح از میانه آوریل برسد. همزمان با رشد ین، فرانک هم مقابل دلار رشد کرد تا دلار مقابل ارز سوئیسی به کف یک ماهه برود.

این روند اوایل ماه آگوست نیز تجربه شده بود. چهارشنبه، نهم آگوست، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به کره‌شمالی هشدار داد که اگر دوباره ایالات‌متحده را تهدید کند، «با آتش و خشمی روبه‌رو خواهد شد که جهان تاکنون ندیده است.» تنها چند ساعت بعد کره‌شمالی اعلام کرد که در حال برنامه‌ریزی برای حمله به گوام، از قلمروهای آمریکا در اقیانوس‌آرام است. در نتیجه این موضع‌گیری‌ها، بورس‌های جهانی حدود یک تریلیون دلار سرمایه از دست دادند و بدترین هفته خود را از نوامبر 2016 تجربه کردند. اونس طلا نیز با 17 دلار جهش به بهای 1278 دلار رسید. حتی چهارشنبه پایان کار اونس نبود و پنج‌شنبه 8 دلار رشد دیگر به ثبت رسید. این دو نمونه نشان می‌دهد که بازارهای جهانی ممکن است امروز نیز روندی مشابه را تجربه کنند. اونس هفته گذشته نزدیک میانه محدوده سوم کانال 1300 دلار ایستاد و اگر تنش‌های هیدروژنی، ریسک‌گریزی را در بازار تشدید کند، می‌توان انتظار عبور اونس از میانه کانال فعلی یا دست‌کم انتقال نوسان‌ها را به این سطوح داشت. البته این احتمال را نیز باید در نظر داشت که خیز اخیر طلا، کمی از شتاب رشد آن در روزهای آتی بکاهد.

نظرسنجی‌های دوقلو

تثبیت حضور طلا در کانال 1300 دلار، پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت را به نفع فلز زرد نگه داشته است، آن‌هم در شرایطی که نظرسنجی‌ها پیش از آزمایش بمب هیدروژنی کره‌شمالی انجام شده‌اند. اونس طلا که هفته گذشته از مرز کانالی عبور کرد و روی بهای 1324 دلار ایستاد، اکنون با پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت مثبت روبه‌رو است. براساس تازه‌ترین نظرسنجی‌های کیتکو، اکثر کارشناسان حرفه‌ای و سرمایه‌گذاران خرد انتظار رشد بیشتر قیمت‌ها را در نخستین هفته کامل ماه سپتامبر دارند.در آخرین نظرسنجی کیتکو از تحلیلگران، 16 نفر شرکت کرده‌اند که از این میان 9 نفر معادل 56 درصد پاسخ‌دهندگان، افزایش و 3نفر معادل 19 درصد، کاهش قیمت‌های طلا را در کوتاه‌مدت پیش‌بینی کرده‌اند، 4 نفر معادل 25 درصد نیز نظری خنثی داشته‌اند.همزمان، در نظرسنجی از مخاطبان کیتکو که بازتاب دهنده نظر سرمایه‌گذاران خرد است، 1196 نفر شرکت کرده‌اند که از این میان 694 نفر معادل 58 درصد، افزایش و 368 نفر معادل 31 درصد، کاهش قیمت طلا را در هفته کاری جدید که از امروز دوشنبه آغاز شده، پیش‌بینی کرده‌اند. 134 نفر معادل 11 درصد نیز نظری خنثی داشته‌اند.

تحلیل‌های افزایشی

بابا‌هابرکورن، دلال ارشد کالا در «آرجی‌او فیوچرز» می‌گوید: «روند همچنان افزایشی است. ما حالا کاملا بالای مرز 1300 دلار هستیم.» او با اشاره به اینکه داده‌های بد گزارش اشتغالزایی آمریکا در ماه آگوست، احتمال افزایش نرخ‌های بهره را کم می‌کند، می‌افزاید که تنش‌های میان ایالات‌متحده و کره‌شمالی نیز حامی طلاست. کره‌شمالی پیش از آغاز هفته جدید یک بمب هیدروژنی دیگر را آزمایش کرده که می‌تواند بازار دوشنبه را متاثر کند. جرج گرو، مدیر اجرایی «آربی‌سی ولث منجمنت» هم معتقد است که گزارش اشتغالزایی به نفع طلا کار می‌کند: «ارقام گزارش، خریداران بیشتری را جذب خواهد کرد.» جیم وایکوف، تحلیلگر فنی ارشد کیتکو هم می‌گوید که نمودارهای فنی حامی طلا هستند. آدریان دی، رئیس موسسه «آدریان دی است منجمنت» می‌گوید روند بهای اونس طلا ممکن است این هفته اصلاح شود، اما «این اصلاح عمیق یا درازمدت نخواهد بود.» او اضافه می‌کند: «به لحاظ بنیادی، ما خوش‌بین مانده‌ایم. فدرال‌رزرو هم دوباره محتاط شده است. تنش‌های ژئوپلیتیک بالا مانده و دلار هم نیز ضعیف است. من فکر می‌کنم هر عقب‌نشینی‌ای با خرید بیشتر مواجه خواهد شد.»

تحلیل‌های کاهشی و خنثی

شان لوسک، مدیر صندوق تجاری در موسسه «والش تریدینگ» بر این باور است که طلا به لحاظ فنی با خرید بیش از حد روبه‌رو بوده است. لوسک می‌گوید اونس هنوز پتانسیل رسیدن به سطح 1340 دلار را دارد، اما دسته‌ای از معامله‌گران به‌دنبال سودگیری خواهند بود، به‌خصوص اگر خبری از تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک نباشد. به عقیده او، طلا و بورس اخیرا همزمان در حال رشد بوده‌اند، اما به لحاظ تاریخی، این روند نمی‌تواند تا همیشه ادامه پیدا کند و «یکی از این دو باید تسلیم شود.»کالین چیزینسکی، تحلیلگر ارشد بازار در «سی‌ام‌سی مارکتس» خود را در مورد روند این هفته، خنثی توصیف می‌کند: «طلا اخیرا روند فوق‌العاده‌ای داشته و به لحاظ فنی با خرید بیش از حدی روبه‌رو بوده است. فکر می‌کنم اونس ممکن است در کوتاه‌مدت در بازه 1300 تا 1330 دلار نوسان کند. گمان می‌کنم حرکت به سوی قیمت‌های پایین‌تر به‌دلیل ادامه تنش‌های میان ایالات‌متحده و کره‌شمالی و همچنین مساله سقف بدهی در بودجه آمریکا و البته داده‌های بد گزارش اشتغالزایی محدود خواهد بود.»

1115061_07826816-151d-410b-85e9-e2b40cb1d369

1115061_a03999df-3a1e-4478-a2af-6ad90c4fdde2

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 733158
  • منبع: دنیای اقتصاد
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.