وی خاطرنشان کرد: سفر اربعین رایگان نیست و تنها نذورات مردم را در این جهت ساماندهی خواهیم کرد. طرف عراقی لغو روادید را قبول نکرده و هزینه 40 دلار را برای آن خواهیم داشت.
به گزارش جماران؛ رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع) گفت: شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی فقط با روادید انجام میشود.
حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع) در نشست خبری ضمن گرامیداشت هفته دولت و با اشاره به راهپیمایی روز اربعین، گفت: اهمیت این روز، ضرورت برنامهریزی مناسبی را ایجاب میکند.
وی افزود: اربعین سال گذشته 2 میلیون و 400 هزار تن بهصورت ثبت ورودی در راهپیمایی روز اربعین شرکت کردند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به تأسیس شورای راهبری برای برگزاری هرچه بهتر مراسم راهپیمایی اربعین، اظهار داشت: یکی از مسائل مهمی که باید در سال جاری مورد توجه ستاد اربعین قرار گیرد، مسئله نظم و امنیت و مقررات مرزی است، سال گذشته شاهد ورود افرادی بودیم که بدون داشتن گذرنامه روند کار را با اخلال مواجه کردند.
ذوالفقاری تصریح کرد: با اقداماتی که از چندی قبل آغاز و مأموریتی که طراحی شده، قطعاً امسال همه افراد قانونمند و با داشتن روادید از مرز عبور میکنند، مردم عزیز کشورمان دقت کنند که برای اخذ روادید اقدام کنند و گلهای از مسئولین نداشته باشند، چرا که مرّ قانون اجرا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: سفر اربعین رایگان نیست و تنها نذورات مردم را در این جهت ساماندهی خواهیم کرد. طرف عراقی لغو روادید را قبول نکرده و هزینه 40 دلار را برای آن خواهیم داشت.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به بیمه زائران اربعین گفت: امسال بیمه ایران مسئولیت بیمه زائران را بهعهده گرفته است و هر نفر 18 هزار و 800 تومان برای بیمه میپردازد که برای درمان سرپایی تا دو میلیون تومان، غرامت بابت اقدامات تروریستی 200 میلیون تومان، غرامت بابت فوت به هر علت 30 میلیون تومان، غرامت بابت نقص عضو تا 200 میلیون تومان و هزینه درمانی در بیمارستانها تا 25 میلیون تومان توسط بیمه پرداخت میشود. بیمه از تاریخ 15 محرم تا 5 ربیعالاول و از 20 کیلومتر داخل خاک ایران تا مرزهای کشور و در داخل خاک عراق اعتبار دارد.
ذوالفقاری به امضای موافقتنامهای میان ایران و عراق اشاره کرد و اظهار داشت: در این توافقنامه برای اینکه فشار از مرز مهران کاهش یابد، مرز خسروی نیز اضافه شده و دولت عراق نیز با رفتوآمد از مرز خسروی موافقت کرده است. درباره نحوه صدور روادید، چهار کنسولگری در 12 دفتر و 16 نقطه از 20 شهریورماه صدور روادید را آغاز میکنند و تاکنون 8 هزار و 700 نفر در سامانه سما ثبتنام کردهاند که البته در سال جاری ارائه روادیدها بهصورت انفرادی خواهد بود و اگر افرادی هم بخواهند تا سقف 5 نفر، خانوادگی به سفر بروند، بهصورت لیستی روادید صادر میشود.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ادامه داد: افرادی هم که دارای کارت اقامت دائم در ایران هستند مانند افاغنه و اتباع عراقی، بر اساس مدارکی که نیروی انتظامی به سفارت عراق ارائه میدهد میتوانند برای یک بار روادید خروج دریافت کرده و از مرز خارج شوند. البته بهدنبال این هستیم تا با وزارت کشور عراق لینک شویم تا هر کسی که میخواهد از مرز دو کشور عبور کند، فقط یک بار چک شود و هر دو طرف مدارک فرد را بررسی نکنند.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد اقدامات انجامشده برای مقابله با افرادی که بدون روادید راهی مرزها میشوند، گفت: سال گذشته ناجا ملاحظه این زائران را داشت، اما آنها با ناجا بهتندی برخورد کردند. امسال طرح فیزیکی مشخصی برای منطقه در نظر گرفته شده تا افراد بدون روادید مزاحمتی برای سایر زائران ایجاد نکنند. از سویی کنترل در چند لایه انجام میشود و قرار هم شده افراد بدون ویزا بهسرعت از مرز به داخل کشور منتقل شوند.
ذوالفقاری تصریح کرد: البته مردم همکاری خوبی میکنند، ولی تعداد معدودی هم هستند که مشکل درست میکنند. به هر حال همه امکانات را در کمیته امنیتی انتظامی ستاد اربعین در نظر گرفتهایم تا افراد بدون روادید برای سایر زائران مشکلی درست نکنند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر آخرین وضعیت شناسایی پرونده اسیدپاشی اصفهان که 1/5 سال پیش در این شهر رخ داده بود، گفت: مظنونان متعددی مورد بازجویی و بررسی قرار گرفتند، اما جرم آنها اثبات نشد، در واقع هنوز مظنون اصلی این حادثه شناسایی نشده و این پرونده مفتوح است و همچنان در حال پیگیری موضوع هستیم، ولی هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم و عامل اسیدپاشی شناسایی نشده است.
ذوالفقاری همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری دیگر مبنی بر اینکه آیا حادثه فرودگاه مهرآباد صرفاً مانور بوده یا تروریستی، خاطرنشان کرد: خیر، 100درصد مانور بود.