مردم رای دادهاند تا توسعه آزادیها و حقوق شهروندی در داخل و ارتباط موثر و تعامل با دنیا و بهبود فضای اقتصادی و کسبوکار محقق شود.
به گزارش جماران، داریوش قنبری در روزنامه اعتماد نوشت: نیمی از وزرای کابینه پیشنهادی آقای رییسجمهور از وزرای دولت یازدهم هستند و به وظیفه خود در دولت آتی ادامه خواهند داد. با توجه به عملکرد مثبتی که آقای روحانی از آنها شاهد بوده، مجددا آنها را معرفی کرده است. همچنین نیمی از وزرا نیز دستخوش تغییر شدهاند. این وزرا از بین افرادی بودهاند که یا سمتهایی در کابینههای گذشته داشته یا در دولت یازدهم به عنوان معاون وزیر یا دیگر سمتها انجام وظیفه میکردهاند. آقایان شریعتمداری و بیطرف در کابینه آقای خاتمی هم حضور داشتند و تجربیات مفیدی دارند. برخی از وزرا نیز سوابق بسیار خوبی داشتهاند. آقای کرباسیان از جمله افرادی است که تجربیات ارزشمندی در زمینه اقتصادی دارد و به نظر میرسد که وزیر موفقی باشد. طبیعتا آقای روحانی همکارانش را از بین افرادی انتخاب کرده که بتواند به شعارها و وعدههایش عمل کند و به پیشبرد مطالبات مردم متعهد باشد. کابینه باید در خدمت پیگیری شعارهای رییسجمهور و مطالبات مردم قرار بگیرد. آقای روحانی حتما در این زمینه دغدغه داشته و تیمش را طوری انتخاب کرده که توانایی رسیدن به اهدافش را داشته باشد. آقای روحانی در صدر کابینه است و اعضای کابینه در مقابل رییسجمهور دارای مسوولیت و وظیفه هستند. اگر زمانی عضوی از کابینه مطابق خواست ملت و مطالبات مردم و شعارهای رییسجمهور حرکت نکند، آقای روحانی این اختیار را دارد که او را برکنار کند. در مجموع آقای روحانی اشراف بر کابینه دارد و در این زمینه هم میتواند کار وزرا را رصد کند و کسانی که به خوبی در مسیر مطالبات مردم حرکت نمیکنند را کنار بزند.
اعضای کابینه در مسیر مطالبات مردم حرکت خواهند کرد. تردیدی ندارم که آقای روحانی این امر را به عنوان مطالبهای جدی از اعضای کابینهاش میطلبد. همچنین اعضای کابینه نیز متعهد به پیگیری مطالبات رایدهندگان به آقای روحانی هستند و در این چارچوب حرکت خواهند کرد. بعید است که فردی در کابینه خلاف جهت خواست رییسجمهور حرکت کند. در موضعگیریهایی که وزرای پیشنهادی در روزهای رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی داشتهاند این مساله به خوبی قابل مشاهده است.
آنها در سخنان خود اذعان کردند که پیگیر مطالبات مردم، خواست ٢٤ میلیون رایدهنده و اهداف رییسجمهور هستند. همچنین سعی کردهاند که دغدغههایی که در این زمینه وجود داشت را پاسخ دهند. با توجه به اینکه کابینه هویت و موقعیت خود را مدیون آن ٢٤ میلیون رایدهندگان میداند، در مسیری که آقای روحانی تعیین کرده، حرکت میکنند. هماهنگی اعضای کابینه کاملا ضرورت دارد. دولت مثل یک گروه ارکستر است. همه اعضایش باید سازهایشان را طوری تنظیم کنند که صدای موزونی از کلیت کابینه به گوش برسد. اگر قرار باشد هر کسی ساز خود را بزند صدایی گوشخراش و ناموزون خواهد بود. اعضای کابینه باید تلاش کنند با وحدت و هماهنگی درونی حول شعارهای رییسجمهور طوری برنامهها را تنظیم کنند که بتوانند جوابگوی مردم باشند. همچنین باید از حقوق افرادی که به آقای روحانی رای ندادهاند، صیانت شود. انتخابات تمام شده و فصل آن است در مسیری که مردم میخواهند کار شود. مردم رای دادهاند تا توسعه آزادیها و حقوق شهروندی در داخل و ارتباط موثر و تعامل با دنیا و بهبود فضای اقتصادی و کسبوکار محقق شود.اصلاحطلبان به عنوان حامیان اصلی آقای روحانی نباید اینطور فکر کنند که اکنون که انتخابات تمام شده کار آنها نیز به پایان رسیده است. باید به حمایتهایشان از دولت ادامه دهند؛ اوضاع را رصد کنند؛ نقدهایشان را به دولت منتقل کنند و حمایت همهجانبهشان از دولت را تداوم ببخشند تا آقای روحانی بتواند عملکرد مثبتی از خود به جای بگذارد.