واکنش بیثبات او در برابر خشونتهای اخیر، پیامی وحشتناک را به آمریکاییها مخابره کرد: نه تنها ترامپ ناجی آمریکا نیست، بلکه به لحاظ سیاسی بیعرضه، به لحاظ اخلاقی تهی و به لحاظ رفتاری برای ریاستجمهوری نامناسب است.
به گزارش جماران؛ سه نشریه معتبر و پرخواننده جهان، اکونومیست، نیویورکر و تایم همزمان طرح روی جلد خود را به دونالد ترامپ اختصاص دادند و از سیاستهای وی بهویژه درباره خشونتهای اخیر منطقه شارلوتزویل در ایالت ویرجینیا به شدت انتقاد کردند. نشریه انگلیسی اکونومیست در سرمقاله این هفته خود که نسخه چاپی آن امروز، شنبه، منتشر میشود، با انتقاد شدید از عملکرد ترامپ بهعنوان رئیسجمهوری آمریکا، نوشت او درک درستی از مفهوم ریاستجمهوری ندارد. اکونومیست ادامه داد که مفهوم ریاستجمهوری، انصراف از تصمیمات، خودخواهی و دروغ نیست. اکونومیست نوشت: مدافعان ترامپ دو بحث را در دفاع از او مطرح میکنند. نخست اینکه او یک تاجر است و قادر خواهد بود هزینههای اضافی دولت را کاهش دهد و دیگر اینکه وی میتواند به آمریکا کمک کند تا بار دیگر سر خود را بالا بگیرد و اینکار را با از بین بردن تابوهای جناح چپ، که به لحاظ سیاسی درست هستند، انجام خواهد داد. از همان ابتدا اما معلوم بود که اینها تنها تفکراتی واهی و پوچ هستند که پس از نشست مطبوعاتی ترامپ در روز پانزدهم اوت در نیویورک، با خاک یکسان شدند.
سخنان او در این نشست که بدون متن کتبی ایراد شد، سومین تلاش وی در مواجهه با درگیریهای خشونتبار منطقه شارلوتزویل در ایالت ویرجینیا بود که در تعطیلات آخر هفته رخ داده بود. در این سخنان اما ترامپ از مواضع خود در سخنرانی روز دوشنبه همان هفته که از روی یک متن خوانده بود، عقبنشینی کرد. او در روز دوشنبه طرفداران برتری نژادی سفید پوستان را که در مخالفت با برداشته شدن مجسمه ژنرال رابرت لی، تظاهرات کردند و با گروه مخالف از جمله برخی اعضای جناح چپ درگیر شدند، محکوم کرده بود. ترامپ اما این بار در سخنرانی خود در شهر نیویورک «هر دو طرف» درگیری را مقصر اعلام کرد. گر چه او با انتقاد از نئونازیها بیان میکند که از طرفداران برتری نژادی سفیدپوستان نیست، اما واکنش بیثبات او در برابر خشونتهای اخیر، پیامی وحشتناک را به آمریکاییها مخابره کرد: نه تنها ترامپ ناجی آمریکا نیست، بلکه به لحاظ سیاسی بیعرضه، به لحاظ اخلاقی تهی و به لحاظ رفتاری برای ریاستجمهوری نامناسب است. اکونومیست در نهایت به جمهوریخواهان نوید داده است که اگر اراده کنند، میتوانند در مقابل ترامپ بایستند و بهجای آنکه به امید بهبود اوضاع با تخطیهای وی درگیر شوند، باید اشتباهاتش را محکوم کنند. بهترین اقدام از این دست در هفتهای که گذشت انجام شد و دیگران هم باید همینکار را انجام دهند.
نشریه نیویورکر نیز در شماره چاپ این هفته خود نسبت به عملکرد ترامپ در قبال خشونتهای نژادپرستانه اخیر در ایالت ویرجینیا واکنش نشان داده است و طرح روی جلد خود را نیز به این موضوع اختصاص داده است؛ قایقی بیثبات که بادبانی پاره(نشان کوکلاسکلان) دارد و ترامپ در حال دمیدن به آن است. نیویورکر در سرمقاله خود با عنوان «بحران مشروعیت ترامپ» نوشته است که دونالد ترامپ از سر کلهشقی یا تعصب یا هردوی اینها، فضایی سیاسی را ایجاد کرده است که در آن عملا همکاری دیگران با وی غیرممکن شده است. بر این اساس، ترامپ در سیزدهمین روز از تعطیلات تابستانی منحوس خود در یک پست توییتری، برداشتن مجسمه رابرت لی را محکوم کرد و به این ترتیب خود را در موضع حمایت از نژادپرستان سفیدپوستی قرار داد که خشونت آفریده بودند. روزنامههای صبح فردا در آمریکا مملو شدند از گزارشهایی که مشروعیت ریاستجمهوری دونالد ترامپ را به چالش کشیدند و این موجب شد بسیاری از کارکنان کاخ سفید از وی ناامید شوند، رهبران تجاری در برابر وی صفآرایی کنند و ژنرالهای ارشد هر پنج شاخه نظامی آمریکا با صدور بیانیههایی این اقدام ترامپ را تقبیح کنند و چنین شد که ترامپ با یک بحران جدی مشروعیت روبهرو شد. این درحالی است که اگر هریک از این رویدادها برای رئیسجمهوری پیشین آمریکا روی میداد، او آن را بهعنوان یک بحران بزرگ برای کاخ سفید تلقی میکرد. شاید ترامپ با خود فکر کند که به متحد، مشاور یا هیچکس دیگر نیازی ندارد؛ اما بهنظر میرسد که ریاستجمهوری او هم مانند آنچه در 150 سال پیش برای نژادپرستی رخ داد، به سمت پایانی مفتضحانه پیش میرود.
نشریه تایم هم در شماره جدید خود با عنوان روی جلد «نفرت درآمریکا»، در توضیح طرح روی جلد که سربازی پوشیده شده در پرچم آمریکا را نشان میدهد، نوشته است: «آزادی بیان» در آمریکا با ظاهر جدیدی بهنام «نفرت» رخ نموده است.