رهبر جریان صدر عراق در مصاحبه با روزنامه اماراتی الاتحاد، دیدار با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی را بسیار «برادرانه» دانست.
به گزارش جماران؛ مقتدی صدر تأکید کرد که همه پرسی اقلیم کردستان عراق به ضرر خود کردهای این منطقه است چراکه بیشتر کشورهای منطقه با این همه پرسی مخالفند.
مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در مصاحبه با روزنامه اماراتی الاتحاد، دیدار با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی را بسیار "برادرانه" دانست و گفت که در این دیدار درباره اوضاع عراق و چگونکی کمک به عراق برای خروج از بحرانهای کنونی گفتگو کرده است.
مقتدی صدر تأکید کرد: امارات میتواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد به این دلیل که بحران عراق و کثرت جنگها و درگیریها در دوره اخیر بر پایه اختلافات طایفه ای است و این بحران به همگان و نه فقط عراقیها آسیب رسانده است. امروزه میبینیم که در منطقه شاهد انبوهی از بحرانها هستیم. امارات جزو کشورهایی است که با روابط خوب خود و روی باز نشان دادن به همگان بیشترین قدرت ارتباط برای حل بحرانهای عراق و منطقه را دارد. مرحله آتی شاهد تحول بزرگی در روابط امارات و عراق در تمامی سطوح و زمینهها خواهد بود.
وی درباره عوامل ثبات عراق گفت: مقدمات برقراری ثبات در عراق همانطور که به دست خود مردم است به دست بسیاری از سیاستمداران نیز هست اما نه سیاستمدارانی که براساس براساس تنش طایفهای حضور سیاسی و حزبی خود را ایجاد کردهاند. باید تحرک مردمی برای ثبات عراق صورت گیرد و کشورهای منطقه و جهان نیز تحرکاتی را برای گسترش میانه روی اتخاذ کنند.
مقتدی صدر گفت: مشکلات عملی در عراق وجود دارد مثل حضور سلاح در داخل عراق. سلاح باید در دست دولت منحصر شود. دوم هیبت ارتش عراق و نیروهای امنیتی باید بازپس گرفته شود و نکته سوم مقابله با فاسدان در جامعه است.
مقتدی صدر درباره تظاهرات حامیانش در بغداد و دیگر استانها گفت: تظاهرات راهکار مردمی است نه راهکار دولتی. این تظاهرات فشاری بر دولت است تا اقداماتی برای مبارزه با فساد اتخاذ کند. مرجع عالیقدر شیعیان در نجف این تظاهرات را تأیید میکند و همین تأیید کردن دهان بساری از فاسدان را بسته است. از سوی دیگر مرجعیت با نامزدی نخست وزیر سابق برای دوره سوم مخالفت کرد به رغم اینکه نوری مالکی، نخست وزیر سابق عراق و حیدر العبادی، نخست وزیر کنونی هر دو از یک حزب هستند اما کاملا واضح است که روش اداره العبادی به شکل ریشهای با نخست وزیر سابق تفاوت دارد. العبادی در سه پرونده موفق شده است یکی پرونده روابط خارجی در منطقه و اداره دیپلماسی درست با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و دوم پرونده امنیتی چراکه اکنون بیش از ۹۰ درصد از مناطق تحت سیطره داعش پس گرفته شده است. مسئله بعدی این است که به رغم وجود بحران مالی شدید در دوره جنگ العبادی تلاش کرد تا اقدامات عملی را انجام دهد نه اینکه تنها به صحبت بپردازد.
مقتدی صدر درباره همه پرسی اقلیم کردستان عراق گفت: دیدگاه ما از زمان سقوط نظام سابق در سال ۲۰۰۳ ملی بوده و ما با هرگونه تلاش برای تجزیه عراق با عنوان جدایی یا تقسیم و مسائل مانند آن مخالفیم اما با این حال اگر این همه پرسی در چارچوب قانونی باشد و نشان دهنده تمایل برادران کرد است پس به عهده خودشان است چراکه در نهایت خودشان بیشترین ضرر را خواهند دید چراکه بسیاری از کشورهای منطقه با این مسئله مخالفند.
مقتدی صدر درباره بحران میان قطر و شورای همکاری خلیج فارس گفت: بهتر است این بحران زودتر حل شود. اگر قطر اشتباهاتی کرده باید برخورد دیپلماتیکی برای خروج از این بحران صورت گیرد اما بالا گرفتن بحران بسیار ما را نگران میکند چراکه بحرانهای بیشتر در منطقه به معنای باقی ماندن عراق در بحرانی بزرگ و بیثباتی در منطقه است.
وی درباره بحرانهای لیبی، سوریه و یمن گفت: اراده مردم باید غالب باشد چراکه مردم زمانی که مردم ببینند اراده دیگری بر آنها تحمیل شده دیگر تصمیمات را نمیپذیرند برای همین از اسد خواستم برادرانه کنارهگیری کند.
مقتدی صدر درباره اهدافش از سفر به عربستان و امارات گفت: ادامه ارتباط با کشورهای عربی به نفع عراق است تا نقش درستی را در جهان عرب ایفا کند.