برآیند سخنان این روزهای روحانی و بویژه اظهارات دیروز جهانگیری این نوید را میدهد که دولت دوازدهم با این باور که زنان قوی، مدیر و باتجربه در نظام اسلامی کم نیستند قطعاً فرصت خدمت را برای آنها فراهم خواهد کرد
به گزارش جماران، هانیه گرائیلی در سرمقاله روزنامه ایران نوشت: انقلاب اسلامی با بهرهگیری از تعالیم اسلام، جایگاه و نقش بسیار والایی برای زنان قائل شده که در این 39 سالی که از عمر انقلاب میگذرد، با فراز و نشیبهایی نیز همراه بوده است.
در این راستا دولت تدبیر و امید برای بار دوم مورد اعتماد مردم قرار گرفت و مردم به مشی اعتدالی، عقلگرایی، درونزایی و برونگرایی رأی مثبت دادند و طبیعتاً پیگیر مطالبات خود در این زمینه نیز هستند.
یکی ازاین مطالبات، حضور پررنگتر زنان در سطوح حساس مدیریتی یا شاید بهتر بتوان گفت حضور بیشتر در کابینه دولت بوده است، در واقع حضور زنان در کابینه دولت نه تنها یک حق قلمداد میشود، بلکه اعتقاد بر این است که این حضور به کارآمدتر کردن مدیریت دولت کمک شایانی خواهد کرد. ناظران مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر این باورند که موضوع اشتغال زنان و بهبود اوضاع معیشتی خانواده که در آن زن به عنوان یک رکن اصلی به شمار میرود، از ملزومات توسعه پایدار است پس چگونه میتوان حضور زنان را در رئوس قدرت که تصمیمسازی صورت میگیرد، نادیده گرفت؟
افزایش مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان در دولت یازدهم را نمیتوان انکار کرد. بررسی عملکرد دولت یازدهم نشان از رفع موانع حضور زنان و افزایش نقش آنان در عرصههای اقتصادی، مدنی، فرهنگی و سیاسی دارد؛ زنانی که پیش از این باوجود تلاش و پویایی مستمر و حرکت در مسیر پیشرفت و نقشآفرینی مؤثر در عرصههای گوناگون، مورد بی توجهی دولتمردان پیشین و در نتیجه پابرجایی موانع روبهرو بودهاند.
رئیس جمهوری در یکی از سخنرانیهایشان گفتند: «زنان، قومیت و مذهب، هیچ یک مشکل نیستند. زنان ایران اسلامی در سایه برکت انقلاب اسلامی، با مذاهب و قومیتهای مختلف و به عنوان نیمی از جمعیت کشور بخوبی میتوانند در صحنههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حضور فعال داشته باشند. آنچه ما در اسلام داریم، شایستهسالاری است و در رسیدن به این شایستگی، تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی نیز منافاتی با وظایف مادری و خانوادگی آنان ندارد و دولت فرصت حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را حق زنان میداند.» به یمن همین نگاه، در دولت روحانی چند معاونت به زنان اختصاص داده شد و برای نخستین بار بخشداران و فرمانداران زن انتخاب شدند؛ امری که مسبوق به سابقه نبود. حتی فرماندار زن اهل تسنن نیز در این دولت منصوب شد که متأسفانه در حادثه منا به شهادت رسید.
با این حال طی مدتی که در شبکههای اجتماعی اخبار مربوط به چینشکابینه دیده میشد، حاکی از تمایل زیاد مردم برای انتخاب «وزیر زن» بود که محقق نشد. حتماً رئیس جمهوری محترم در این حوزه ملاحظاتی داشتهاند اما به هر روی آنچه ممکن است دستمایه انتقاد برخی مخالفان شود این است که یکی از مطالبات محوری نیمی از جامعه محقق نشده است.
اما پرواضح است که روحانی بر این باور است زنانی که در تمامی بزنگاههای تاریخی و در گذار از تمامی چالشهای خطیر دوشادوش مردان و به قول فرمایش حضرت امام(ره) بعضاً جلوتر از مردان بودهاند، از منافع ملت و نظام حمایت کرده و در این مسیر نیز تجربههای ارزشمند مدیریتی کسب کردهاند، شایستگی آن را دارند حضور پررنگتری در عرصههای کلان مدیریتی کشور داشته باشند و نظام جمهوری اسلامی راه را برای ورود آنان به عرصههای مختلف مدیریتی باز گذاشته است.
برآیند سخنان این روزهای روحانی و بویژه اظهارات دیروز جهانگیری این نوید را میدهد که دولت دوازدهم با این باور که زنان قوی، مدیر و باتجربه در نظام اسلامی کم نیستند قطعاً فرصت خدمت را برای آنها فراهم خواهد کرد تا جامعه از این طریق هم به رشد و تعالی برسد و هم زنان به جایگاهی که بحق شایسته آن هستند، دست پیدا کنند.