اعضای انجمن صنفی روزنامهنگاران پیشتر نیز در وزارت کار دولت حسن روحانی را مهمترین مانع بازگشایی انجمن صنفی خود خوانده بودند.
به گزارش جماران؛ روز ۱۷ مرداد در ایران روز خبرنگار است. اعضای انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران نامه سرگشادهای خطاب به حسن روحانی نوشته و از عدم بازگشایی انجمن صنفی خود به دلیل «کارشکنی مدیران دولت تدبیر و امید» گلایه کردهاند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران مرداد سال ۱۳۸۸ دو ماه پس از انتخابات مناقشهبرانگیز ریاستجمهوری در پی شکایت وزارت اطلاعات و با حکم سعید مرتضوی تعطیل شد. حسن روحانی چهار سال بعد در مبارزات انتخاباتی سال ۱۳۹۲ وعده داد که در صورت پیروزی او در انتخابات این انجمن بازگشایی خواهد شد. این وعده در چهار سال نخست ریاستجمهوری او عملی نشد.
اعضای انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران به مناسبت هفدهم مرداد، روز خبرنگار، نامهای سرگشاده خطاب به حسن روحانی نوشتهاند و با انتقاد از بیتوجهی او به بازگشایی انجمن صنفی خود، از اقدامات برخی مدیران دولت «تدبیر و امید» برای راهاندازی انجمنهای «بدیل» و «موازی» گلایه کردهاند.
در این نامه آمده است: «اکنون و در آستانه فرارسیدن روز خبرنگار با توجه به اینکه مکاتبات متعدد «انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران» خطاب به جنابعالی و وزیر محترم کار تاکنون بیپاسخ مانده است، ناگزیر است در این نامه سرگشاده از جنابعالی برای چندمین بار بخواهد ضمن اعلام تذکر جدی به مسوولان یادشده و تفهیم جایگاه واقعی آنان، فرد بیغرض، بیطرف و منصفی در دولت بهعنوان مسوول پیگیری موضوع و نظارت بر فعالیتهای افراد یادشده و رفع موانع بازگشایی انجمن تعیین کنید.»
اعضای انجمن صنفی روزنامهنگاران پیشتر نیز در وزارت کار دولت حسن روحانی را مهمترین مانع بازگشایی انجمن صنفی خود خوانده بودند. آنها یکسال پس از روی کار آمدن دولت روحانی در نامهای سرگشاده به علی ربیعی، وزیر کار خواستار پاسخگویی او در مورد وضعیت بلاتکلیف انجمن صنفی خود شده بودند. آنها علی ربیعی را متهم کرده بودند که «سادهترین راه یعنی پاککردن صورت مساله را برگزیده» و در ادامه خاطرنشان کرده بودند که او در پی انکار شخصیت حقوقی انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران است.
روزنامهنگاران همچنین پیشتر با اشاره به تهیه لایحهای از سوی دولت روحانی با عنوان «نظام جامع رسانه» آن را خلاف منافع کارکنان رسانهها دانسته بودند. به گفته آنان این لایحه به نهادهای دولتی اجازه میدهد در فعالیت رسانهها و کارکنان آن مداخله کنند. تدوین این لایحه نیز بدون مشورت با روزنامهنگاران و کارشناسان رسانهها تهیه شده بود. در گذشته اعضای انجمن صنفی روزنامهنگاران از علی ربیعی ایراد میگیرند که مایل به فعالیت این انجمن صنفی به صورت یک نهاد مستقل نیست.
گفتنی است عدم همکاری وزارت کار برای بازگشایی این انجمن در حالی است که اسفندماه سال ۱۳۹۲ اعلام شد وزارت اطلاعات شکایت خود را از انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران پس گرفته است و به گفته دادستان وقت، غلامحسین محسنیاژهای فعالیت مجدد آن «با اعضای جدید و اساسنامه تازه» امکانپذیر خواهد بود.
در حال حاضر حدود ۴۸۰ انجمن صنفی در ایران فعال هستند که چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و چگونگی عملکرد آنها موضوع ماده «۱۳۱» قانون کار جمهوری اسلامی ایران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. از جمله وظایف انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران «تمدید اعتبار کارت عضویت داخلی و بینالمللی اعضا، امور بیمه بیکاری و فعالیت کمیتههای عضوگیری و رفاهی» است.