واقعیت این است که رقبای اصلی روحانی در نظرسنجی‌ها، افت نکردند و از اول، همین مقدار رای بیشتر نداشتند. در نظرسنجی‌ها، مجموعه جریان اصول‌گرا حدود 42 درصد رای داشتند که الان هم تقریبا همان است

به گزارش جماران، محمد هاشمی، ‌عضو هیات موسس حزب کارگزاران در گفتگویی به نقد و تحلیل فضای کنونی جامعه در آستانه انتخابات می‌پردازد؛ مسئله‌ای که رفته رفته با حواشی و شایعاتی بیشتری همراه می‌شود و به مرور تنور داغ اخبار و جنجال‌های آن داغ و داغ‌تر می‌شود. او در این خصوص به ما می‌گوید که « امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اتحاد، وحدت و انسجام ملی هستیم. امروز ما به شدت نیازمند وحدت هستیم. این وحدت یعنی آنکه ما نه فقط علیه کسی هتاکی و توهین نکنیم بلکه باید از یکدیگر حمایت کنیم تا کشور در شرایط بهتری قرار بگیرد. »


دولت نسبت به جریان‌های تندرو باید چگونه رفتار کند؟


ما نمونه‌های این رفتارهای ناپسند را بیشتر و در دولت اصلاحات، بعد از شکست اصول‌گرایان شاهد بودیم . این گروه در سال 76 از دولت اول اصلاحات ‌شکست سختی خوردند از دولت دوم هم بااینکه 9 یا10 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا بودند و رئیس دولت اصلاحات ‌در برابر آنان تنها بود با پیروزی چشمگیری موفق به اخذ آرایی بیشتر از دور اول شد، بنابراین به‌شدت عصبانی بودند و بر رفتار خودکنترل نداشتند. تندروها نشان داده‌اند هر زمان‌که شکست می‌خورند تا مدتی ناراحت و عصبی هستند و نمی‌دانند چه‌کاری باید انجام دهند. کارهایی از آنان سر می‌زند که متأسفانه بیشتر مورد غضب و نفرت مردم قرار می‌گیرند ضمن آنکه دشمن هم از این حرکات سوءاستفاده می‌کند. البته اینکه دولت روحانی نسبت به جریان‌های مخالف دولت باید چگونه عمل کند بستگی به شرایط آن مسئله دارد. 


فکر می‌کنید که جامعه چقدر در همراهی با دولت دوازدهم قدم بردارد و روحانی را حمایت کند؟


با توجه به اینکه در شرایط سخت اقتصادی و بین المللی قرار داریم، مهم‌‌ترین احتیاج این روزها وحدت و همگرایی است. این خود از نگاه کسانی که کمترین اطلاعات سیاسی داشته باشد، دورنمی‌ماند؛ بنابراین مشخص است حاشیه‌سازی که مهم‌ترین انگیزه تندروها از آن برای دور کردن دولت از مسیر خود به‌حساب می‌آید، انقلاب را از اهداف اصلی خود دور می‌سازد و این ضرری است که تنها شامل رأی‌دهندگان به روحانی نمی‌شود بلکه سراسر ایران از هر طیف و نگاه سیاسی را دربرمی‌گیرد. من فضای کلی جامعه را مساعد و قابل اتکا می‌دانم. اگر می‌گویم روحانی تنها نیست به معنای آن نیست که هیچ مشکلی وجود ندارد ولی مسئله اصلی که باید بدان توجه کرد این است که اکنون شرایط کشور کاملا شرایط حساس و متفاوتی است. از یک طرف برخی مشکلات داخلی وجود دارد که دولت باید به آنها توجه کند. مسائلی همچون فرهنگ، اقتصاد و آسیب‌های اجتماعی موضوعاتی نیستند که بتوان از کنار آنها به سادگی عبور کرد. افزون بر اینکه ما امروز در آستانه تشکیل کابینه دولت آینده هستیم که خود این مسئله حساسیت‌ها را دو چندان می‌کند. فراموش نکنیم که در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای نیز شرایط جمهوری اسلامی‌بسیار مهم و قابل توجه است. در منطقه کشورهایی مانند عربستان سعودی و همین طور اسرائیل با خصومت کاملا مشخص و مشهود به دنبال ضربه زدن به منافع ملی هستند و در عرصه بین‌المللی نیز ایالات متحده در صدد آن است که از طریق بهانه‌ای شرایط سختی را پیش پای ایران قرار دهد. تمامی‌این مسائل دست به دست هم می‌دهد تا به این نکته برسیم که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اتحاد، وحدت و انسجام ملی هستیم. امروز ما به شدت نیازمند وحدت هستیم. این وحدت یعنی آنکه ما نه فقط علیه کسی هتاکی و توهین نکنیم بلکه باید از یکدیگر حمایت کنیم تا کشور در شرایط بهتری قرار بگیرد. 


اصول‌گرایان رای آوری 16 میلیونی را یک موفقیت برای دوره بعدی انتخابات می‌دانند و بر همین اساس خواستار حضور چهره‌های اصول‌گرا در کابینه هستند، نظر شما در این خصوص چیست؟


واقعیت این است که رقبای اصلی روحانی در نظرسنجی‌ها، افت نکردند و از اول، همین مقدار رای بیشتر نداشتند. در نظرسنجی‌ها، مجموعه جریان اصول‌گرا حدود 42 درصد رای داشتند که الان هم تقریبا همان است، بنابراین افت نکردند و مقبولیت‌شان بیشتر از این نبود. من به نظرم می‌آمد ترکیب ستادها و نامزدها و نوع مطالبی که مطرح می‌کردند تداعی کننده دولت‌های احمدی‌نژاد برای مردم بود. بیشتر این حرف‌هایی که این آقایان می‌زدند، باعث زنده شدن خاطرات احمدی نژاد برای مردم می‌شد. خب مردم به خوبی می‌دانند چه بلایی در دوره احمدی‌نژاد بر سرشان آمده بود، به نظرم این یکی از عواملی بود که باعث شد بخشی از آرای اصول‌گرایان ریزش پیدا کند و گرایش به دولت آقای روحانی بیشتر شود. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.