براساس تفسیر اصل 77 قانون اساسی توسط شورای نگهبان و اظهارات سخنگو در هفته گذشته اینگونه قراردادها به مصوبه مجلس شورای اسلامی نیازی ندارد.

به گزارش جماران؛ رییس کمیسیون انرژی مجلس، جزییات بررسی قرارداد ایران و توتال در کمیته ویژه مجلس را تشریح کرد.

فریدون حسنوند با اشاره به بررسی قرارداد ایران و توتال در کمیته ویژه زیرنظر رییس مجلس شورای اسلامی، گفت:برای بررسی قرارداد نفتی ایران و توتال نشست هایی در هیئت عالی نظارت بر منابع هیدروکربری، کمیسیون انرژی و صحن علنی پیرامون قرارداد ایران و توتال برگزار شد، اما وزارت نفت براساس قانون متن قرارداد را برای بررسی به دفتر رییس مجلس ارسال کرد.

 نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، افزود: پس از جلساتی که پس از ارسال قرارداد در مجلس منعقد شد رییس مجلس شورای اسلامی کمیته ویژه ای برای بررسی این قرارداد تشکیل داد و جمعی از کارشناسان مرکز پژوهش ها، اعضای کمیسیون انرژی و جمعی از مسئولان قراردادها در وزارت نفت برای بررسی این قرارداد در دفتر ریاست مجلس حضور یافتند.

تطابق چک لیست سوال 60 محوری از سوی هیئت نظارت بر قراردادها

حسنوند با بیان اینکه نشست بررسی قرارداد ایران و توتال بیش از 10 ساعت طول کشید و ابعاد مختلف قرارداد مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: مصوبات هیئت دولت درباره قراردادها، قوانین نفتی، چک لیست تهیه شده با 60 محور سوال از سوی هیئت نظارت بر قراردادها و محورهای 15 گانه از سوی دفتر مقام معظم رهبری در بند به بند مورد بررسی قرار گرفت و به سوالات چک لیست براساس بندهای قرارداد پاسخ داده شد.

وی یادآور شد:موضوعات مختلفی که از سوی کارشناسان در سطح جامعه مطرح شده مبنی بر مشارکت توتال در بلوک های نزدیک به این میدان با قطر، نوع داوری، انتقال تکنولوژی و تضامین برای ورود آن، شرایط تحریمی و اضطراری و نحوه اقدامات ایران در زمان اضطرار، نوع نظارت کمیته 7نفره و نظرات شورای عالی امنیت ملی در این قرارداد مورد بررسی قرار گرفت.

دو طرف قرارداد ملزم به رعایت محرمانگی و رازداری در قرارداد هستند

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه وزیر نفت این قرارداد را محرمانه برای رییس مجلس ارسال کرده است، افزود: کسانی که مشرف به طبقه بندی اسناد و مکاتبات در حوزه قراردادها هستند می دانند در قراردادهای محرمانه باید چگونه اقدام شود، لذا این نسخه از قرارداد که برای رییس مجلس ارسال شده بود زیر نظر ایشان در کمیته ویژه بررسی شد و رعایت قانون در این بخش انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه دو طرف قرارداد ملزم به رعایت محرمانگی و رازداری در قرارداد هستند و به همین دلیل انتشار آن نقض قرارداد تلقی می شود، ادامه داد:جمع بندی بررسی های این کمیته ویژه به رییس مجلس تقدیم می شود و رییس و هیئت رییسه تصمیم می گیرند که در این قرارداد چگونه عمل شود، چراکه سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که این گونه قراردادها نیاز به مصوبه مجلس ندارد، لذا این کمیته نیز نسبت به تایید یا رد آن اظهارنظر نمی کند.

براساس تفسیر اصل 77 قانون اساسی توسط شورای نگهبان اینگونه قراردادها به مصوبه مجلس شورای اسلامی نیازی ندارد

حسنوند اظهار کرد: براساس تفسیر اصل 77 قانون اساسی توسط شورای نگهبان و اظهارات سخنگو در هفته گذشته اینگونه قراردادها به مصوبه مجلس شورای اسلامی نیازی ندارد و زمانی که نیازی به تصویب قرارداد در مجلس نیست براساس قانون این کمیته گزارش خود را به رییس مجلس اعلام می کند.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در پایان از برگزاری نشست دیگری در هیئت عالی نظارت بر منابع هیدروکربری پیرو نشست های گذشته در دوشنبه هفته آینده برای بررسی ابعاد قرارداد ایران و توتال خبر داد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 712655
  • منبع: خانه ملت
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.