تارنمای آمریکایی «اسلیت/Slate» هشدار داد، اگر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا توافق هسته‌ای را لغو کند، در روابط وی با کنگره، مشاروانش، بانک‌ها و متحدان واشنگتن بحران ایجاد می‌شود.

به گزارش جماران، «فرد کاپلان» از تحلیلگران لیبرال آمریکا در اسلیت نوشت: ترامپ عزم کرده است از توافق هسته‌ای با ایران خارج شود، فقط به این دلیل که دلش می‌خواهد. خصومت او با این توافق عمدتا ناشی از برداشت اشتباه وی از این توافق است. اما این دشمنی نمی‌تواند آمریکا را از تعهداتش در قبال این توافق معاف کند.
ترامپ از زمانی که بر سر کار آمده است دو بار پایبندی ایران به این توافق را تایید کرده است. اما او بار دوم که 17 ژوئیه (26 تیر ماه) صورت گرفت، با اکراه این کار را کرد. 
به نوشته نیویورک تایمز، ترامپ 55 دقیقه از جلسه طولانی با مشاوران امنیت ملی خود را به غرولند در این باره اختصاص داد که «نمی خواهد» این تاییدیه را امضا کند. او چاره دیگری نداشت جز اینکه پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تایید کند. زیرا آژانس بین المللی انرژی اتمی و آژانس های اطلاعاتی آمریکا همگی موافق بودند که ایران به این توافق پایبند بوده و اجازه دسترسی کامل بازرسان به تاسیسات خود را داده است.
ترامپ در پایان آن جلسه گفته بود که نمی‌خواهد هر 90 روز این توافق را تایید کند. او این هفته به روزنامه وال استریت ژورنال گفته بود: اگر دست من بود همان 180 روز قبل اعلام می کردم که آنها به این توافق پایبند نبوده‌اند. 
ترامپ مثل هر مساله دیگری این بار هم یک چیزی را برای خودش حقیقی می پندارد و هیچ مشکلی در آن نمی بیند. 
اسلیت نوشت: اگر ترامپ در ماه اکتبر پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تایید نکند، آیا به معنای آن است که این توافق به پایان رسیده است؟ نه لزوما. اول اینکه کنگره شاید به اعمال دوباره تحریم ها علیه ایران رای ندهد. بسیاری از شرکت های آمریکایی بخصوص شرکت های هواپیمایی تجارت با ایران را شروع کرده اند و علیه قطع این روابط تجاری لابی خواهند کرد، مخصوصا از این جهت که رقبای خارجی آنها از این وضعیت (قطع روابط) سود خواهند برد. 
دلیل دیگری که شاید کنگره با ترامپ همراه نشود این است که کشورهای دیگری که توافق با ایران را امضا کرده‌اند احتمالا پشت سر ترامپ قرار نمی‌گیرند و تحریم‌هایی علیه ایران وضع نمی‌کنند. ترامپ شاید دستور بدهد بانک‌های آمریکایی از همکاری با سایر شرکت های خارجی که به نقض تحریم ها ادامه می دهند، امتناع کنند. اما این اقدام با مقاومت گسترده نهادهای مالی مواجه می‌شود، مخصوصا اگر ایران به توافق هسته‌ای پایبند باشد. 
اگر سایر کشورها با ترامپ همراه شوند و اگر تحریم‌ها دوباره وضع شود، در آن صورت ایران احتمالا برنامه هسته ای خود را از سر خواهد گرفت. در چنین شرایطی، بسیاری از رهبران دنیا ایران را مقصر نمی‌دانند بلکه ایالات متحده را مقصر قلمداد خواهند کرد.
کاپلان هشدار داد: اگر ترامپ از احساسات خود تبعیت کند، بحران وسیعی – با کنگره، مشاروانش، کسب و کارها، بانک ها و متحدان آمریکا – ایجاد خواهد کرد؛ فقط به این دلیل ساده که از ایران، موفقیت های باراک اوباما یا چیزهای پیچیده ای که درک نمی کند، خوشش نمی آید.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.