«تنها چند روز پس از آغاز ماه مبارک رمضان، برگزاری جشن گلریزان در کشور فراگیر شد که استان ما هم از این قاعده مستثنی نبود و برای اولین بار، بیش از 20 جشن گلریزان برگزار شد.»
همزمان با نخستین جشن گلریزان برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد، بنیاد خیریه «مهبان» با حضور نماینده ولیفقیه در استان سیستانوبلوچستان و امامجمعه زاهدان در چابهار افتتاح شد.
به گزارش جماران، در این مراسم که به همت سازمان منطقه چابهار و با حضور ائمه جماعت تشیع و تسنن، مسئولان استان و فعالان اقتصادی برگزار شد، بیش از 65 میلیارد ریال کمک برای آزادی زندانیان جمعآوری شد.
مسئولیت اجتماعی صنایع درحالتوسعه
عبدالرحیم کردی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در این مراسم ضمن تشکر از حضار برای شرکت در مراسم گلریزان به نفع زندانیان جرایم غیرعمد، گفت: «منطقه آزاد چابهار بر اساس سند راهبردی که برای شرق کشور تهیه شده، پنج راهبراد اساسی دارد که عبارتند از ایفای نقش در اقتصاد ملی، توسعه اقتصاد منطقه، جلب مشارکت جوامع محلی، توسعه تعاملات بینالمللی و انتقال تکنولوژی که بهویژه در ارتباط با آسیای میانه معنا مییابد.»
وی ادامه داد: «در بحث مشارکت جوامع محلی بهعنوان مأموریتی که خاستگاه و هدف همه نظریهها و تئوریهای توسعه در دنیا است، مفهوم انسان سخت مورد توجه قرار میگیرد. انسان هدف توسعه است و توسعه بدون انسان اتفاق نمیافتد. امروز توجه به توسعه انسانی بهعنوان اصلیترین و جدیترین پارامتر توسعه مورد توجه و نیازمند اقدامات مؤثر است.»
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: «ما در مسیر انجام مأموریتهای اصلی مناطق آزاد هستیم و رشد بیش از هزار درصدی تولید در چهار سال گذشته، توسعه شرکتهای سرمایهگذاری، حرکت از تجارت به تولید، توسعه زیرساختهای اساسی و بنیادین منطقه و... نشانگر این تلاش است اما نیک میدانیم که اگر مشارکت، همراهی و توانمندسازی جوامع محلی در آن لحاظ نشود، همه این حرکات محکوم به شکست است.»
کردی شرکتها و صنایع درحالتوسعه چابهار را دارای مسئولیت اجتماعی دانست و ادامه داد: «سرمایهگذارانی که حضور فعالی در منطقه دارند، باید توجه کنند که مسئولیت اجتماعی فراتر از برنامههای مقطعی و مرهمهای موقتی است و ایفای درست این مسئولیت، برنامهریزی و اقدام مؤثر میطلبد.»
وی افزود: «توفیق پیدا کردیم در آغاز دهه کرامت، یک بنیاد خیریه را بنیان بگذاریم تا حرکات فردی و کمکهای موردی و اقدامات مقطعی، به یک جریان کمکرسانی و توانمندسازی با برنامه و دائمی تبدیل شود. ضمنا برای آنکه تلنگری به خود بزنیم و مسئولیتهایمان را به یاد بیاوریم، با همراهی و همکاری عزیزان ستاد دیه استان، نخستین جشن گلریزان در منطقه آزاد را برگزار کنیم. ما امید داریم آن بنیاد و این جشن، منشأ خدمت به مردم بزرگوار و وطندوست چابهار و جنوب استان سیستان و بلوچستان بشود و بتوانیم قدمی در راه اهداف نظام که کاهش نابرابری و توزیع عادلانهتر امکانات است، برداریم.»
در 16 ماه 140 زندانی جرائم غیرعمد آزاد شدند
حجتالاسلام حمیدی، رئیس دادگستری استان سیستان و بلوچستان نیز در سخنانی با ابراز خوشحالی از تبدیل شدن آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد به یک فرهنگ عمومی در کشور، گفت: «تنها چند روز پس از آغاز ماه مبارک رمضان، برگزاری جشن گلریزان در کشور فراگیر شد که استان ما هم از این قاعده مستثنی نبود و برای اولین بار، بیش از 20 جشن گلریزان برگزار شد.»
رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به مشارکت افرادی با شرایط مالی نامساعد در برنامههای کمک به زندانیان، گفت: «حتی در زندان زاهدان، زندانیانی که طعم تلخ زندان و دوری از خانواده را چشیدهاند، جشن گلریزان برگزار کردند. مهم نیست که چقدر کمک کنند، مهم نهادینه شدن این فرهنگ و دیدگاه است.»
وی در پایان گفت: «در استان سیستان و بلوچستان که گفته میشود از محرومترین استانهای کشور است، در 6سال گذشته بیش از 640 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد به همت خیرین و نیکوکاران آزاد شدهاند. از ابتدای سال 95 تاکنون یعنی در حدود 16 ماه اخیر نیز، 140 زندانی جرائم غیر عمد آزاد شدهاند. در حال حاضر 70 نفر به دلیل جرائم غیرعمد در زندان به سر میبرند و در زندان چابهار 11 زندانی غیرعمد وجود دارند که برای آزادی آنها، یک میلیارد تومان نیاز داریم.»
حیات طیبه یاریدهندگان
آیتالله سلیمانی، نماینده مقام معظم رهبری و رییس هیئتامنای ستاد دیه استان سیستان و بلوچستان که در این مراسم حضور پیداکرده بود، با تأکید بر اینکه قرآن کریم انسانها را به حیات طیبه دعوت میکند، گفت: «در حیات طیبه دو چیز بهعنوان نقش جوهری وجود دارد. کار خوب و انسان خوب و شایسته. این جلسه بیتردید از مصادیق حیات طیبه است. کسی که به این دعوت با نیت و اقدامی پاک لبیک گفتهاند از چنین زندگی برخوردار هستند.»
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان ادامه داد: «تعاون در دفاع از کشور در هشت سال دفاع مقدس کاری بود که از فرد ساخته نبود و جمعی دستبهدست هم دادند و اجازه ندادند یک وجب از خاک کشور زیر چکمه ظالمانه ناکسان بعثی برود. حیات طیبه دقیقاً همین است. اینکه ما سرمایهگذاری کنیم، قدمی ارزشمند است. اینکه به کار و تولید بپردازیم، قدم والایی است. اینکه ما بستر اشتغال ایجاد کنیم باارزش است و بهعنوان جهاد قلمداد میشود. اما زمانی انگیزه اشتغال دیگران است همراه با سود و یک زمان انگیزه تنها سود است که وقتی سود کاهش پیدا کند، به تعطیلی کشانده میشود که این حیات طیبه نیست. حیات طیبه، عمل صالح با اعتقاد راسخ میخواهد.»
وی در پایان گفت: «زندگی کسانی که مبلغی را برای آزادی زندانیان غیرعمد در نظر گرفتهاند، از مصادیق حیات طیبه است. از بهمنماه سال گذشته تاکنون به همت برادران نیکوکار و همکاران ما در دادستانی و ستاد دیه بالغبر 600 نفر از زندانیان غیرعمد به انحای مختلف آزاد شدهاند و در همین بازه زمانی هم چند صد نفر توانستهاند از ده تا 30 روز مرخصی بگیرند.»
در ادامه، مجری مراسم عدهای از آفرینان و فعالان اقتصادی چابهار را به جایگاه دعوت کرد و از آنان خواست در سخنان کوتاهی میزان کمکهای خود را اعلام کنند که با استقبال مواجه شد و خیرین حاضر، مبالغ اهدایی خود را به نمایندگان ستاد دیه تحویل دادند. همچنین معاونت زنان ریاستجمهوری نیز اعلام کرد مقدمات آزادی زنان زندانی در سیستانوبلوچستان را در قالب پویش ارمغان، فراهم میاورد. پس از پخش کلیپی از وضعیت ناگوار خانوادههای زندانیان و پخش پیام تصویری اکبر ترکان، دبیر شورای عالی مناطق آزاد در حمایت از برپایی چنین برنامههایی، اعلام شد بیش از 65 میلیارد ریال برای کمک به زندانیان جمعآوری شده است.
در ادامه مولوی نظیراحمد سلامی، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان و مولوی عبدالرحمن ملازهی امام جمعه اهل سنت چابهار در سخنانی کوتاه، از برگزارکنندگان مراسم تقدیر کردند و خواهان تدوام چنین برنامههایی شدند. در پایان، یادمان آغاز بهکار بنیاد خیریه مهبان به امضای مسئولین حاضر در مراسم رسید.