حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی قاضیعسکر ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ در همایش پزشکان مجموعههای حج ۹۶، یادآور شد: پس از حج دوره گذشته و حادثه منا یک سال مراسم حج تعطیل شد و در عین اینکه ما مصمم در اجرای حج بودیم، اما در آن زمان شرایط ما برای حج مورد پذیرش قرار نگرفت.
به گزارش جماران؛ وی اضافه کرد: برای امسال نیز دعوتنامهای از سوی عربستان سعودی ارائه شد و مذاکرات را آغاز کردیم و میتوانم بگویم که در این مذاکرات بیشتر خواستههای ما محقق شد. در سالهای گذشته معمولا دستورالعملی به تمام کشورها داده میشد که حالت ابلاغی داشت، اما به دلیل اینکه ما امسال مسائل زیادی داشتیم، نمیتوانستیم دستورالعملی را بپذیریم، بنابراین دربارهی موارد مختلف صحبت کردیم، اولین خواسته ما نیز این بود که عزت، کرامت و امنیت حجاج حفظ شود.
ویزای عربستان در اتاقهای سازمان حج صادر میشود
سرپرست حجاج ایرانی همچنین گفت: ما نمیتوانستیم قبول کنیم ویزا در کشور ثالث صادر شود، از همین رو آنها پذیرفتند که ویزای الکترونیکی را در داخل ایران صادر کنند و این کار با استقرار افرادی در اتاقهای سازمان حج و زیارت انجام میشود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: زائران از ۹ مرداد ماه به حج اعزام میشوند و با توجه به زمان محدودی که برای انجام کارهای حج وجود داشت، با تلاش دستاندرکاران همه چیز آماده است.
انتخاب ولیعهد جدید عربستان تاثیری روی حج ایرانیها ندارد
قاضیعسکر با اشاره به فضای سنگینی که در افکار عمومی دربارهی حج امسال ایجاد شد، اظهار کرد: بخش عمدهای از این فضای ایجاد شده ناشی از یکسری توهمات بود. یک ماه قبل موجی ایجاد و اظهاراتی مطرح شد مبنی بر اینکه توافقنامهای میان ما و سعودی برای حج در زمان ولیعهد قبلی صورت گرفته و حالا فرد دیگری آمده است. پس از این مساله من خواستم که مذاکرات دیگری با وزیر حج عربستان انجام شود که آنها هم اعلام کردند به توافقات پایبند هستند و تصمیم قطعیشان این است که برای ایرانیها برنامه ویژهای داشته باشند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسائل مطرح شده مچبندهای الکترونیکی بود که در مذاکرات این پیشنهاد مورد قبول قرار گرفت. حتی مسؤولان سعودی اعلام کردند که ما نسبت به آنها در چنین زمینههایی پیشی گرفتهایم.
او گفت: دربارهی حج امسال دغدغه خاطری وجود ندارد. بعضی از مسائلی را که مطرح شد، پیگیری کردیم و پلیس فتا نیز در این زمینه همکاری کرد و حتی به این نتیجه رسیدیم که منابع انتشار بعضی ادعاها افرادی در خارج از کشور بودند که ادعاهایشان صحت ندارد. فردی که خود را به عنوان سفیر اسبق ایران در ریاض معرفی کرده بود، از جمله افرادی بود صحبتهایش درباره عربستان و حج صحت نداشت. آنها طوری عنوان میکردند که حج امسال قرار است تلخ باشد، در حالیکه کاملا برعکس است. امکانات امسال نسبت به گذشته بهتر شده است و حتی برعکس دورههای قبل چادرهای حجاج تبدیل به چادرهای نسوز و دارای کولر شده است.
سرپرست حجاج ایرانی اضافه کرد: عراق و ترکیه کشورهایی بودند که این چادرها را با قیمت ۱۲۵ و ۱۰۰ ریال کرایه کردهاند، ولی ما این چادرها را با ۶۰ ریال سعودی کرایه کردیم و امسال زائران در منا و عرفات فضای آرامتری خواهند داشت. همچنین به دلیل اینکه شرایط منازل در مکه بهتر از مدینه است، زائران شش روز و پنج شب را در مدینه و باقی سفر را در مکه سپری میکنند.
وی با تاکید بر امنیت حج امسال، اظهار کرد: این اطمینان را میدهم که برای حجاج هیچ جای نگرانی وجود ندارد و طبق برنامهریزی حج امسال به دور از تنش برگزار خواهد شد.
قاضیعسکر همچنین گفت: یکی از مسائلی که ما با مقامات سعودی مطرح کردیم این بود که حج از روابط سیاسی دو کشور جدا باشد که این خواسته مورد توافق مسؤولان هر دو طرف قرار گرفته است.
وی به یکی دیگر از مسائلی که برای ایجاد نگرانی در میان حجاج مطرح شده بود، اشاره کرد و افزود: در جاهای مختلف مطرح کردهاند مفتی مسجدالحرام گفته که خون شیعه حلال است، در حالیکه ما این مسئله را پیگیری کردیم و هیچ خطبهایی وجود نداشت که چنین موضوعی مطرح شده باشد. چنین مسائلی را بعضی مفتیها در کشورهایی مانند مصر و اردن بیان کردهاند که نه تنها با شیعیان بلکه با سنیها و ایزدیها هم مشکل دارند و این مسائل دلیلی نمیشود که مردم برای حج نگرانی داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در امور حج با تاکید بر اینکه نمیتوان حج را تعطیل کرد، گفت: کعبه قبله ما است و مدینه جایی است که پیغمبر و ائمه بقیع در آن هستند. از طرف دیگر حج کنگره بینالمللی جهان اسلام است و باید از چنین فرصتی استفاد کرد.
قاضیعسکر بیان کرد: به هر حال خواه یا ناخواه اضطرابی میان زائران وجود دارد و همه باید دست به دست هم بدهیم تا این فضا به آرامش تبدیل شود.
انتهای پیام