شاید نیاز باشد که تمهیدات بیشتری بیندیشیم و اگر واقعا تغییر اقلیم است باید بررسی شود و شاید لازم باشد مانند کشورهای اروپایی که ۲۰ روز تا یک ماه از سال را که در گرما حالت تعطیل یا نیمه تعطیل دارند، ما هم برای استان این برنامهریزی را داشته باشیم.
استاندار خوزستان با بیان این که موضوع برق استان به وضع هشدار رسیده است، گفت: شاید نیاز باشد که تمهیدات بیشتری بیندیشیم و اگر واقعا تغییر اقلیم است باید بررسی شود و شاید لازم باشد مانند کشورهای اروپایی که ۲۰ روز تا یک ماه از سال را که در گرما حالت تعطیل یا نیمه تعطیل دارند، ما هم برای استان این برنامهریزی را داشته باشیم.
به گزارش جماران، غلامرضا شریعتی در شورای اداری استان که در استانداری برگزار شد، با تسلیت شهادت امام جعفرصادق (ع)، اظهار کرد: در خصوص موضوع برق استان تاکید بر این است که واقعا به وضع هشدار رسیده است؛ امروز ۸ هزار و ۲۲۰ مگاوات برق مصرف شده است و احتمالا با احتساب این که معمولا ۱۵۰ مگاوات به صنایع فولاد کسری می دهند و تعطیلی ادارات هم تقریبا ۲۰۰ مگاوات مصرف را کاهش می دهد و اگر این تعطیلی و قطعی برق صنایع فولاد را نداشته باشیم، ۳۵۰ مگاوات به ۸ هزار و ۲۲۰ مگاوات اضافه خواهد که در مرز بسیار نگران کننده ای است.
وی افزود: تفاوت روزانه ما با روز مشابه خود در سال گذشته معمولا افزایش داشته است و تقریبا ۱۱.۵ تا ۱۴ درصد است که در هیچ سالی سابقه نداشته است که این می طلبد در مصرف برق نهایت دقت صورت بگیرد و تمام عزیزان در ادارات و سازمان های خود بر این امر تاکید کنند که وسایل برقی اتاق ها حتما خاموش شود و بر این که این کار به صورت جدی انجام شود نیز نظارت صورت بگیرد. همچنین مردم را به مصرف بهینه و دقت به این مهم و صرفه جویی توصیه می کنیم تا بتوانیم این تابستان را که بیشترین کاهش نزولات آسمانی را در سال ۹۶-۹۵ داشتیم و اکنون نیز شاهد تبعات گرمایشی و دمای بالای هستیم را اداره و سپری کنیم و انشاءالله مشکل خاصی برای استان پیش نیاید.
استاندار خوزستان بیان کرد: در عین حال نیز شاید نیاز باشد که تمهیدات بیشتری بیاندیشیم و من این موضوع را پیگیری می کنم و اگر واقعا تغییر اقلیم است باید بررسی شود و شاید لازم باشد مانند کشورهای اروپایی که ۲۰ روز تا یک ماه از سال را که در گرما حالت تعطیل یا نیمه تعطیل دارند و هیچ کاری جز کارهای عادی انجام نمی دهند و بعضا برای مسافرت به جاهای بهتر می روند، ما هم برای استان این برنامه ریزی را داشته باشیم و استان از این موضوع برای مدیریت مساله بهره مند شود. البته این موضوع اولیه است و من آن را برای بررسی بیشتر عنوان می کنم.
وی بیان کرد: همچنین در مصرف آب بیش از پیش بر ما فرض را واجب می کند که مصوبه دولت را دنبال کنیم؛ البته ۲۳ هزار میلیارد تومان برای پنج مشکل اساسی استان بوده است، نه تنها برای آب و فاضلاب استان. قسمت قابل ملاحظه ای از آن، که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است برای مساله آب شرب و فاضلاب بود که دولت سهمیه امسالش را ابلاغ کرده است و قبل از شورای اداری امروز نیز با سردار عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء جلسه مفصلی داشتیم و بحث طرح آبرسانی غدیر به سرعت پیش می رود و سرعت کار در این ۴۰ تا ۴۵ روز خوب بوده است و سازمان آب و برق استان نیز ابراز رضایت داشته است.
شریعتی گفت: انشاءالله سایر اقدماتی که باید انجام شود، به مناقصه برود و شرکت های آب و فاضلاب نیز بحث فاضلاب را سریع تر به مناقصه ببرند و هم در بعد تبدیل استان به یک کارگاه عمرانی بزرگ و هم اشتغال بیشتر موثر باشد و انشاءالله شرایط آب شرب استان نیز طبق برنامه پیش بینی شده پیش برود و طی سه تا چهار سال بتوانیم به یک سطح استاندارد برسیم و امید به زندگی و سطح رفاه و همچنین استانداردهای زندگی در استان بالاتر بود.
وی بیان کرد: بحث ریزگردها نیز به صورت جدی در حال انجام است و صبح امرور نیز جلسه ای درباره کانالی که برای آبیاری زمین های نهال کاری شده برای مقابله با ریزگردها است، داشتیم. خدا را شکر با همکاری دانشگاه کار در حال پیش رفتن است و ان شاءالله برای مشکلی که پیش آمده، سریع تر راه حلی پیدا شود و به توافق برسیم و از مهرماه نیز، هم امکانات لازم و هم بودجه لازم برای این که نهال کاری و کارهای مختلف ادامه پیدا کند، خواهیم داشت.
استاندار خوزستان افزود: مصوبه دولت این بود که امسال ۴۲ هزار هکتار نهال کاری شود ولی با بررسی هایی که انجام دادیم حتما لازم است که کانون مهم ریزگرد که ۲۰ هزار هکتار است، در حد توان همین امسال نهال کاری شود که اگر این اقدام صورت بگیرد، یعنی امسال ۶۲ هزار هکتار برای پیشگیری از ریزگردها زیر کشت می رود که کار بسیار سخت و سنگینی است و البته نقطه امیدی برای استان است که دولت تدبیر و امید نیز و شخص ریاست جمهور اراده جدی بر حل مشکلات اساسی استان دارد و فرمایشات مقام معظم رهبری را در زمانی که برای استان مشکل و بحران پیش آمد، مدنظر قرار دادیم تا کار طبق برنامه پیش برود.
وی بیان کرد: در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری نیز مشکلاتی با وزارت نیرو است که ان شاءالله هر چه سریع تر حل شود و بتوانیم به مرحله اجرا ببریم. همچنین قرار است، ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای تثبیت خطوط انتقال و توزیع برق استان هزینه شود که جلسه ای با معاونت مربوطه در سازمان برنامه و بودجه داشتم و قرار شد هفته آینده آخرین مذاکرات را به اتمام برسانیم و سپس جلسه ای با مسوولان وزارت نیرو و برق منطقه ای استان برای برنامه ریزی های لازم تشکیل دهیم. لارم است برق منطقه ای و توزیع استان نیز تمام شرایطی را که برای تثبیت برق استان نیاز است، آماده کنند.
شریعتی در ادامه گفت: تمام مدیران و مردم عزیز استان را به شرکت در مراسم تشییع ۱۳ شهید گمنام و چهار شهید با نام در هشت شهرستان استان دعوت می کنم.
وی در پایان عنوان کرد: سال ۹۵ نیز اولین سالی بود که صادرات غیرنفتی کشور در تاریخ ایران البته بعد از ظهور نفت، بر واردات نفت فزونی پیدا کرد و این توجه به تولید داخلی، بحث اقتصاد مقاومتی و جوان ایرانی را می رساند. کشور خودمان را بازاری برای اجناس خارجی نکنیم و به تولید ملی آسیب نزنیم و باید تلاش کنیم که تا حد امکان واردات کالاها و صنایع سرمایه ای، برای رشد تولید در کشور باشد.