سایت الف و خبرگزاری ایلنا گمانه زنی های خود را در مورد دولت جدید روحانی منتشر کردند
به گزارش جماران سایت الف در گزارشی نوشت:
رایزنیها و گمانهزنیها درباره کابینه دوازدهم همچنان ادامه دارد، اما بر اساس اخبار روزهای اخیر این گونه استنباط می شود که روحانی برخلاف تصورات تلاش می کند گزینه های اعتدالی و نه اصلاح طلب را به کابینه راه دهد. در این راستا دیروز پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور در حساب توییتر خود از انتخاب کابینه ای هماهنگ تر در راهبرد و اجرا نوشت.
اسماعیلی در صفحه شخصی خود نوشت: چه بسا فهرست سازان درهفته های آتی شوکه شوند. کمیته ای نیست؛ رییس جمهور تصمیم می گیرد تا کابینه دوازدهم؛ هماهنگ تر در راهبرد، برنامه و اجرا باشد.
روحانی در حال مشورت با ارکان نظام درباره کابینه دوازدهم است
اسحاق جهانگیری دیروز در همایش روز ملی صنعت و معدن که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به موضوع انتخاب اعضای کابینه دولت دوازدهم گفت: مردم با انتخاب رئیسجمهور در 29 اردیبهشت جهتگیری اصلی دولت و مطالبات اصلی از دولت را روشن کردند و اعلام کردند که چه مطالباتی در این دوره دارند و چه اقدامات و کارهایی باید صورت گیرد.
وی با بیان اینکه روحانی در حال مشورت با ارکان نظام برای تشکیل کابینه دوازدهم است، افزود: رئیسجمهور با مشورتی که با نهادها و ارکان حکومت میکند، دولتی را انتخاب میکند که با وعدههایی که به مردم در انتخابات در زمینههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی داده سازگار باشد و بتواند پاسخگو باشد.
کابینه دوازدهم جوان تر و کارآمدتر است
دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی در مورد ترکیب دولت دوازدهم گفت: لیست های مختلفی به رئیس جمهور ارائه شده و چند روز است که ایشان شروع کرده اند و چینش را انجام می دهند.
الهام امین زاده در مورد تغییرات کابینه دوازدهم نسبت به کابینه یازدهم اظهار کرد: خود رئیس جمهور در این زمینه تصمیم می گیرند. لیست های مختلفی به ایشان ارائه شده و چند روز است که ایشان شروع کردند و چینش را انجام می دهند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی تصریح کرد: قرار است که کابینه دوازدهم جوان تر و کارآمدتر باشد ولی من فکر می کنم آقای رئیس جمهور حتما اصول فراجناحی را رعایت می کنند و از جناح های مختلف کسانی را که کارآمد و شایسته تر هستند برای دولت دوازدهم انتخاب می کنند.
معصومه ابتکار نیز در حاشیه سفر به مازندران گفت: دکتر روحانی سرگرم مشورت و رایزنی برای انتخاب نیروهای شایسته ، متعهد و کارآمد برای کابینه دوازدهم هستند. معاون رئیس جمهور افزود: به نظر می رسد با توجه به تجربه رئیس جمهور منتخب در دولت یازدهم و نقش زنان در جامعه این قشر در کابینه دوازدهم نقش پررنگ تری داشته باشند.
بی طرف به وزارت نفت و صالحی امیری به دفتر ریاست جمهوری می رود
در همین حال یکی از وب سایت های خبر مدعی شد: شنیدهها حکایت از آن دارد که یکی از مهمترین تغییرات در کابینه دوازدهم نزدیک شدن حبیبا... بیطرف به وزارت نفت و صالحی امیری به رئیس دفتری رئیسجمهور است.
براساس این گزارش، حسن روحانی باوجود رضایت از وزیر نفت به دلیل تمایل شخصی زنگنه و همچنین کاهش حاشیهها از وزارت نفت و سرعت بخشی با تزریق نیروی جوان و تازهنفس به فعالیتهای این وزارتخانه استراتژیک، حاضر به قطع همکاری با بیژن نامدار زنگنه شده است. یکی از پایگاه های خبری نیز به نقل از منابع آگاه مدعی شد خداحافظی شهیدی از بنیاد شهید حتمی شده و برخی از چهره ها نیز به عنوان جایگزین وی مطرح شده اند. براساس این گزارش نام 4 نفر به عنوان گزینه های احتمالی جایگزین شهیدی مطرح شده است که عبارتند از: سید محمدحسن ابوترابیفرد، حسین دهقان، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی و امیر خجسته.
ترکیب تیم اقتصادی کابینه دوازدهم مشخص شد/ مثلث اقتصاددانان آزاد با نجفی، نیلی و مجرد
در این بین یکی از پایگاه های خبری نزدیک به اصولگرایان نیز نوشت: شنیدهها حکایت از آن دارد که ترکیب تیم اقتصادی دولت تقریباً نهایی شده و تنها اختلاف بر سر ماندن یا برکناری محمدباقر نوبخت از سازمان برنامهوبودجه است.
به گزارش این وب سایت اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور خواستار ترکیب تیم اقتصادی دولت دوازدهم با حضور محمدعلی نجفی بهعنوان رئیس سازمان برنامهوبودجه، مسعود نیلی بهعنوان وزیر اقتصاد و محمدجعفر مجرد بهعنوان رئیسکل بانک مرکزی شده است. گفتنی است هر سه نفر به لحاظ دیدگاه فکری نزدیک به طیف اقتصاددانان حامی اقتصاد بازار آزاد به شمار میآیند.
رحمانی فضلی ماندگار می شود؟
چند رز پیش نیز روزنامه شرق نوشت: حسن روحانی برای تعیین ترکیب کابینه سه کارگروه را تشکیل داده است که پیشنهادهای خود را به رئیسجمهور منتخب ارائه کردهاند، اگر چه گفته شده در نهایت این شخص رئیسجمهوری است که انتخاب نهایی را انجام خواهد داد.
گفته میشود در این میان حلقهای متشکل از محمد نهاوندیان، محمدباقر نوبخت، محمود واعظی، حسین فریدون و اکبر ترکان هم مشغول بررسی پیشنهادهای کابینه دوازدهم بوده و کار هماهنگی با گزینههای محتمل برای وزرات را برعهده دارند. بر همین اساس تا اینجا از جمله گزینههایی که ماندنشان در کابینه قطعی شده است، برخلاف تصورات، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور است.
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه می نویسد: با ابقای رحمانیفضلی، حضور شریعتمداری در وزارت صنعت، معدن و تجارت قوت گرفته است. از دیگر گزینههایی که ابقای آنها قوت گرفته است، جواد ظریف برای وزارت خارجه، سیدمحمود علوی برای وزارت اطلاعات، بیژن نامدارزنگنه برای وزارت نفت و حسن قاضیزادههاشمی برای وزارتخانه بهداشت و محمدباقر نوبخت برای سازمان برنامهوبودجه است. محمد علی نجفی از جمله گزینههایی بود که حضورش در دولت دوازدهم را به رفتن به سازمان برنامهوبودجه منوط کرده بود و حالا که سازمان برنامه منتفی شده است، احتمال انتخاب او بهعنوان شهردار تهران قوت گرفته است.
شرق درباره گزینه وزارت نیرو می نویسد: ظاهرا نهاوندیان به توافق نهایی با اردکانیان رسیده است و روحانی هم این گزینه را پذیرفته است. به این ترتیب رفتن چیتچیان از وزارتخانه نیرو قطعی شده است. درباره وزارت صنعت، معدن و تجارت هم علاوه بر شریعتمداری، ویسه از جمله گزینههای پیشنهادی است. دانشآشتیانی هم از وزارت آموزش و پرورش خواهد رفت و گزینههای احتمالی آن شهیندخت مولاوردی و مرتضی حاجی هستند. همچنین هیچیک از نمایندگان مجلس دهم هم وارد کابینه دوازدهم نخواهند شد.
کابینه دوازدهم سهامی میشود؟
یکی دیگر از روزنامه های اصلاح طلب هم درباره اخبار مربوط به ترکیب کابینه دولت دوازدهم نوشت: در میان خبرهای مربوط، ابقای یک وزیر با شگفتی همراه شده و آن کسی جز «عبدالرضا رحمانی فضلی» نیست. طی چهار سال گذشته کارشناسان و تحلیلگران سیاسی او را مورد انتقاد قرار میدادند و بیان میکردند او آنطور که باید و شاید نتوانسته است سیاستهای دولت را دنبال کند... .
رئیس جمهور نباید از منتقدان در کابینه استفاده کند
ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در خصوص چالش های موجود درباره انتخاب کابینه که حسن روحانی با آنها مواجه است گفت: عمدتا چالش های سیاسی که رئیس جمهور درباره انتخاب کابینه دولت دوازدهم با آن مواجه است، از سوی طرفداران و حامیان خودشان ایجاد شده یا خواهد شد. زیرا جریان حامی ایشان از طیفها و تشکلهای مختلفی هستند که سلایق و دیدگاه های متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند و طبیعتا در تلاش هستند که از طیف و حزب خود تعداد بیشتری در کابینه حضور داشته باشند.
ایمانی ادامه داد: چینش وزرا به خصوص در حوزه اقتصادی باید به گونه ای باشد که ناهماهنگیهایی که در دولت یازدهم وجود داشت، در دولت آینده ایشان وجود نداشته باشد.
ایمان در پایان با اشاره به شرایط احتمالی دولت درباره رای اعتماد از مجلس گفت: قطعا اکثریت کابینه دولت دوازدهم می توانند از مجلس رای اعتماد بگیرند زیرا به هرحال این مجلس هماهنگی و همکاری بیشتری نسبت به مجلس نهم با دولت دارد.
خبرگزاری ایلنا نیز در گزارشی مفصل به کابینه جدید روحانی پرداخت:
به گزارش ایلنا، کارگروههایی با حضور محمد شریعتمداری، اسحاق جهانگیری و محمود واعظی و محمدعلی نجفی کار بررسی گزینههای کابینه دوازدهم را برعهده داشتهاند.
هرچندکار بررسی کارگروههای مورد نظر به اتمام رسیده و آنها هم نظرات خود را براساس تفکیک وزارتخانههای صنعت و بازرگانی، ورزش و جوانان و راه و مسکن به رییس جمهور منعکس کردهاند اما هنوز مجلس به فوریت لایحه دولت در خصوص تفکیک وزارتخانهها رای نداده است.
طبق خبرهای رسیده به ایلنا رییس جمهور به معاونت پارلمانی خود اعلام کرده تنها اگر مجلس تا مردادماه در مورد لایحه تفکیک وزارتخانهها تصمیم گیری کند این لایحه را در مجلس نگه خواهد داشت در غیر این صورت آن را پس میگیرد تا در میانه راه دولت دوازدهم مجبور نباشد وزرای وزارتخانههای تفکیک شده بار دیگر برای رای اعتماد به مجلس معرفی کند.
حسین مرعشی درباره احتمال بازپسگیری این لایحه به ایلنا گفت: بعید میدانم این اتفاق صورت گیرد چرا که مجلس به احتمال زیاد طی هفتههای آتی به این مساله ورود پیدا کرده و آن را مصوب خواهد کرد.
اسامی وزرای پیشنهادی کارگروههای مشخص شده دولت برای معرفی کابینه
خبرهای رسیده به ایلنا حاکی از این است که با نظر رییس جمهور محمد جواد ظریف برای وزارت امورخارجه، بیژن نامدار زنگنه برای وزارت نفت، قاضیزاده هاشمی برای وزارت بهداشت و درمان و علی ربیعی برای وزارت کار خواهند ماند و معرفی مجدد آنها در پستهای قبلیشان تقریبا قطعی شده است.
یک منبع آگاه به ایلنا گفت: معرفی سعید اردکانیان برای وزارت نیرو تا حدی قطعی شده است. برای وزارت راه گزینههای محسن پورسیدآقایی و محمد سعیدنژاد به ترتیب از سوی سه کارگروه مورد نظر مطرح هستند. گزینههای وزارت مسکن نیز عباس آخوندی و پیروز حناچی هستند.
طبق اخبار بدست آمده با وجود اینکه گزینههایی همانند محمد شریعتمداری ، مجید انصاری در این کارگروهها برای وزارت کشور مطرح شدند و علیرغم نقدی که به عملکرد رحمانی فضلی در وزارت کشور وارد است اما برآیند نظر روحانی حاکی از ابقای رحمانی فضلی در وزارت کشور است.
طبق اخبار رسیده سردار دهقان، امیر سیاری و امیر حاتمی برای وزارت دفاع مطرح هستند.
اما گزینههای وزارت علوم دولت دوازدهم طبق آنچه پیش از این معرفی شده بود به ترتیب فرجی دانا، جعفر توفیقی و میلی منفرد هستند که گویا فرجی دانا با وجود درخواست شخص روحانی از وی هنوز این پیشنهاد را نپذیرفته است.
از سوی دیگر گزینه سورنا ستاری به عنوان اولویت چهارم برای این وزارتخانه مطرح است.
این درحالی است که طبق اخبار رسیده به ایلنا نظر مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ابقای فرهادی در این وزارتخانه است که باید دید در نهایت روحانی در خصوص این وزارتخانه پر حرف و حدیث چه تصمیمی خواهد گرفت.
براساس آمار رسیده از کارگروههای سه گانه معرفی وزراء رفتن دانش آشتیانی از وزارت آموزش و پرورش قطعی شده است برای ریاست این وزارتخانه زهرا شجاعی، شهیندخت ملاوردی، مرتضی حاجی مطرح هستند که گویا ملاوردی هنوز برای پذیرش ریاست این وزارتخانه قانع نشده است. از سوی دیگر گزینه زهرا شجاعی به دلیل چالشهای مربوط به رای اعتماد هنوز مورد قطعیت قرار نگرفته است.
در وزارت ارشاد سید عباس صالحی یکی از گزینههای جدی است. هرچند گفته میشود رییس جمهور علاقمند به استمرار حضور صالحی امیری است.
یک منبع آگاه در کارگروه سهگانه به ایلنا گفت: تاکید حسن روحانی بر این است که برخی گزینهها همچون سید رضا صالحی امیری، محمد باقر نوبخت و حجت الاسلام سید محمود علوی به هر طریقی و در هر پستی در کابینه دوازدهم حضور داشته باشند.
بر همین اساس برای وزارت اطلاعات حجت الاسلام سید محمود علوی قطعی شده است هرچند نام حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، حجت الاسلام مجید انصاری نیز شنیده میشود.
برای وزارت دادگستری نیز دکتر میرمحمد صادقی سخنگوی اسبق دستگاه قضا و محسن اسماعیلی عضو فعلی مجلس خبرگان رهبری و همچنین از اعضای حقوقدان شورای نگهبان از گزینههای جدی هستند که البته در کنار حجت الاسلام مصطفیپور محمدی مطرح شده است.
برای تصدی وزارت اقتصاد ودارایی طیب نیا به اتفاق نظر سه کارگروه مورد نظر به عنوان گزینه اول و مسعود نیلی و تقوینژاد به عنوان گزینههای بعدی در نظر گرفته شدهاند.
در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی یکی از جدیترین گزینهها در صورت انتصاب محمود واعظی به عنوان رییس دفتر رییس جمهور است و البته نصرالله جهانگرد نیز به عنوان گزینه بعدی پس از این دو گزینه مطرح است.
برای وزارت جهاد کشاورزی محمودحجتی در صورت عدم حضور در شهرداری تهران جدیترین گزینه و پس از آن عبدالمهدی بخشنده و عیسی کلانتری مطرح هستند.
رضا ویسه، سید رضا نوروززاده و محمد نهاوندیان جدیترین گزینههای کارگروههای تعیین شده برای وزارت صنعت و معدن و تجارت خواهند بود. ضمن اینکه نهاوندیان جدیترین گزینه در کنار محمد شریعتمداری برای تصدی وزارت بازرگانی خواهد بود.
در وزارت ورزش نیز سلطانی فر و دادکان و برای وزارت جوانان محمدرضا رستمی، محمد مهدی تندگویان مطرح هستند.
در معاونت علمی و فناوری رییس جمهور در صورت عدم حضور ستاری در وزارت علوم وی به عنوان اولین گزینه برای این معاونت مطرح است و محمد فرهادی و جعفر توفیقی گزینههای بعدی هستند.
در سازمان حفاظت محیط زیست معصومه ابتکار با نظر اکثریت مورد نظر مطرح شده است برای بانک مرکزی نیز مسعود نیلی، اصغرفخریه کاشان و همتی مطرح هستند.
طبق نظر کارگروههای مورد بحث حضور جهانگیری در معاونت اول رییس جمهوری قطعی شده است.
سردار دهقان علاوه بر وزارت دفاع یکی از جدیترین گزینههای حضور در شورای عالی امنیت ملی است.
هرچند علی شمخانی نیز احتمال حضورش منتفی نشده است.
طبق آمار غیر رسمی ایلنا پیشنهاد سه کارگروه مورد نظر این است که معاونت اجرایی رییس جمهور، نهاد ریاست جمهوری و دفتر رییس جمهور در هم ادغام شده و در صورت عدم حضور شریعتمداری در وزارتخانههای دیگر ریاست سه نهاد ادغام شده با محمد شریعتمداری یا محمود واعظی باشد.
برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حسین مرعشی، مرتضی بانک و بهمن نامور مطلق مطرح هستند.
یکی از مباحث اصلی مطرح شده در کارگروههای مورد نظر این است که در صورت حضور محمد علی نجفی، محمود حجتی و عباس آخوندی در شهرداری تهران اولویت بندیهای وزارتخانهها تغییر خواهد کرد.
با وجود اینکه شهیندخت ملاوردی به عنوان یک خانم در وزارت آموزش و پرورش مطرح است اما خبرها حاکی از آن است که تمایل ملاوردی بر حضور در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است.
برای مرکز مشارکت امور زنان نیز زهرا احمدیپور به عنوان یکی از گزینههای جدی گرفته شده است.
اشرف بروجردی نیز در ریاست کتابخانه ملی باقی خواهد ماند.
پیش از معرفی گزینههای پیشنهادی از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و ستاد بانوان روحانی خواسته شده گزینههای مناسب از میان زنان برای حضور در وزاتخانهها و معاونتهای وزارتخانهها را معرفی کنند.
همچنین با محوریت ستاد بانوان حسن روحانی قرار است کادرسازی از زنان برای حضور در پستهای اجرایی انجام شود تا در سالهای آینده گزینههای بیشتری برای حضور زنان در وزارتخانهها و معاونتها وجود داشته باشد.
شهیندخت ملاوردی نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با تایید این خبر اعلام کرد که گزینههای زن وزارتخانهها را به تصمیم گیران مربوطه اعلام کرده است و هر روز نیز پیشنهادهای جدید را به آنها منتقل میکند.
او همچنین با تاکید بر ضرورت حضور زنان در وزارتخانههای دولت دوازدهم این را هم گفت که پیش از این تابوی حضور زنان در وزارتخانهها شکسته شده است ومعرفی یک زن برای وزارتخانههای دولت دوازدهم اتفاق جدیدی نخواهد بود.
یکی از اعضای کارگروههای مشخص شده دولت برای معرفی وزرای پیشنهادی به ایلنا گفت: نظراتی که به رییسجمهور ارائه میدهیم صرفا در حد مشورت و پیشنهاد است و تصمیم گیری نهایی برای انتخاب وزراءکابینه دوازدهم برعهده شخص روحانی خواهد بود.