مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: سال گذشته صادرات بخش معدن و صنایع معدنی کشورمان بیش از ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
به گزارش جماران، علی یزدانی شامگاه شنبه (۳ تیر) در جمع خبرنگاران استان در سنندج با اشاره به بازدیدی که از شهرکهای صنعتی کامیاران و سنندج داشت، اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته، یکی از شهرکهای صنعتی سنندج را که ۱۴ سال از مصوبه تاسیس آن میگذرد و بلاتکلیف مانده بود از وضعیت راکد به فعال تبدیل کردیم.
یزدانی با اشاره به اینکه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از منابع استانی برای فاز نخست این شهرک پیشبینی شده است، عنوان کرد: براساس برآوردهای انجام شده به حدود ۲۷۰ واحد تولیدی کوچک در این شهرک زمین واگذار میشود و به هیئتمدیره شهرکهای صنعتی استان اختیارات کامل در راستای سرمایهگذاری در شهرکها داده شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از شهرکها و نواحی صنعتی کشور در راستای اقتصاد مقاومتی افزایش قیمت نداشتیم، گفت: از محل منابع شهرکهای صنعتی به ۱۶۰ هزار نفر از اعضای بنگاههای کوچک و متوسط آموزشهای لازم ارائه شده است و از دیگر مشوقهای اعمال شده تامین ۵۰ درصد هزینه حضور بنگاههای کوچک در نمایشگاهها و هزینه پژوهش و تحقیق بوده است.
یزدانی ضمن اشاره به اینکه در استانهایی همچون کردستان کل هزینههای مربوط به اداره کل استاندارد در حمایت از بنگاههای کوچک تامین میشود، ذکر کرد: ۵ هزار و ۹۴۰ معدن در کشور وجود دارد و بالغ بر ۵۳ درصد از تولیدات معدنی کشور در حوزه مصالح ساختمانی است.
وی میزان تولیدات معدنی کشور در سال گذشته را ۳۹۶ تن اعلام کرد و افزود: صادرات بخش معدن و صنایع معدنی کشورمان بیش از ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بود.
وی به ظرفیت معادن فلز و غیر فلزی در کشور اشاره کرد و گفت: سامانه بهینیاب درخصوص تسهیل کار و ارائه خدمات به تولیدکنندگان راهاندازی شده است که تاکنون هزار و ۳۰۰ نفر در این سامانه ثبتنام کردند که از این تعداد تنها بالغ بر ۵۰ بنگاه معدنی بوده است.
وی در پایان یادآور شد: ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانکی برای حمایت از بنگاههای اقتصادی در سال جاری پیش بینی شده است و ۲ هزار واحد معدنی، ۵ هزار بنگاه که قراراست نوسازی شوند و ۶ هزار طرح صنعتی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی موجود در کشور مشمول دریافت میزان تسهیلات مذکور میشوند.