توهین، ایراد افتراء و نشر اکاذیب نسبت به رؤسای سه قوه،‌ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌ معاونان رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و اعضای شورای نگهبان جرم سیاسی محسوب می‌شو

رییس اتحاد وکلای جوان (اوج) گفت: طبق قانون، مجازات توهین به سران قوا سه تا شش ماه حبس و یا تا (۷۴) ضربه‌شلاق و یا پنجاه ‌هزار تا یک ‌میلیون‌ ریال جزای نقدی است.

به گزارش جماران؛ فرزانه سادات ابوالقاسمی در بررسی حقوقی توهین برخی افراد به رییس‌جمهور در حاشیه مراسم راهپیمایی روز قدس گفت: متاسفانه در مراسم راهپیمایی روز قدس شاهد حرکتی مهندسی و سازماندهی شده  از سوی عده‌ای افراد معلوم‌الحال بودیم که در حرکتی سخیف و نخ‌نما شده نسبت به رییس‌جمهور توهین کردند. این عده غافل از آن بودند که توهین و فحاشی در مکتب پیامبر گرامی‌اسلام  حضرت ختمی مرتبت (ص)  و ائمه اطهار(ع) مورد نکوهش بسیار  قرار گرفته است.

این وکیل دادگستری ادامه داد: متاسفانه ‌در روزی که  بعنوان نماد  وحدت و یکدلی مسلمانان بر علیه صهیونیست‌های غاصب  می‌باشد ، از سوی عده‌ای بی‌خرد و خودسر و در اقدامی مهندسی شده، رئیس جمهور که عالی‌ترین مقام اجرایی نظام جمهوری اسلامی پس از رهبری است، در زمان حضور در راهپیمایی  روز قدس مورد دشنام و ‌توهین قرار  گرفته است.  فحاشی و توهین  به شخصی که با رای قاطع ملت  بعنوان  ریاست جمهوری  انتخاب  شده ، توهین  به جایگاه منتخب مردم و در توهین به بخش عظیمی از  شهروندان است.

رئیس اتحاد وکلای جوان (اوج) با بیان اینکه توهین‌هایی که نسبت به رییس جمهور روا داشته شده است یک جرم مشهود و عمومی است و براساس مقررات قانونی  دادستان موظف و مکلف است به این موضوع ورود کند، اظهار کرد: ورود دادستان به عنوان مدعی العموم نمی‌تواند مسقط حق شکایت خصوصی رییس جمهور باشد. صد البته نمی‌توان این مهم را مانند دیگر اتفاقاتی که موجب تشویش اذهان عمومی شد به دست فراموشی سپرد؛ چرا که توهین به رییس جمهور را می‌توان توهین به حیثیت یک ملت تلقی کرد. 

او تصریح کرد: آنچه مسلم است باید در برابر اتهام زنی‌های بی‌اساس و مغرضانه و توهین‌های مهندسی شده که مع‌الاسف به  امری مرسوم تبدیل شده است ایستاد. قانونگذار نیز بنا به اهمیت موضوع، توهین به افراد را در ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات از توهین به سران سه قوه در ماده ۶۰۹ قانون تعزیرات را مجزا کرده و به اعتبار مقام و شخصیت طرف اهانت شده، برای مرتکب ، کیفر سخت‌تری را برای آن در نظر گرفته است.

ابوالقاسمی با اشاره به ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی که مقرر می دارد توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک ‌چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود، ادامه داد: طبق  ماده ۶۰۹  قانون ذکر شده هرکس با توجه به سمت‌، یکی از روسای سه قوه یا معاونان رییس جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یاقضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به‌سبب آن توهین کند به سه تا شش ماه حبس و یا تا (۷۴) ضربه‌شلاق و یا پنجاه ‌هزار تا یک ‌میلیون‌ ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

این حقوقدان ادامه داد: به لحاظ اهمیت مسئله؛  قانونگذار در قانون جرم سیاسی نیز به این مهم توجه داشته و در بند ۱ ماده ۲ این قانون گفته است «توهین، ایراد افتراء و نشر اکاذیب نسبت به رؤسای سه قوه،‌ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌ معاونان رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و اعضای شورای نگهبان جرم سیاسی محسوب می‌شود».

رییس اتحاد وکلای جوان در پایان گفت: براساس ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲جرم توهین به رئیس جمهور از جرایم غیرقابل گذشت است و با توجه به تبصره ۲ ذیل ماده ۱۰۰ این قانون جرائم غیر قابل گذشت، جرائمی می‌باشند که شکایت شاکی و گذشت وی در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آنها و اجرای مجازات تأثیری ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.