یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حداقل تا ١٣ سال آینده منطقه خاورمیانه ناامن است.
به گزارش جماران، علی آقا محمدی در آئین روز ملی اصناف در استان همدان اظهار داشت: با نگاهی بر عملکرد ١۰ ساله چشمانداز در حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پیشرفت داشتهایم، اما در حوزه اقتصادی آنچه را که طلب میکردیم بدست نیاوردهایم.
وی با بیان اینکه «به اندازه کافی در این زمینه فعالیت نداشتهایم و طرف مقابلمان به جنگ ما آمده است» افزود: هر دو عامل سبب عدم پیشرفت مطلوب در حوزه اقتصادی کشور شده است.
وی با اشاره به جنگ تحمیلی گفت: جنگ سیاسی و اقتصادی به ما تحمیل شده و به شرطی میتوانیم عقب ماندگی از سند چشم اندازه را به دوسوم برسانیم که همه اقتصاد را به عنوان دین، جهاد، شرافت و ناموس تلقی کنیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام صواب فعالیت اقتصادی را به اندازه جهاد برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر جوان تحصیلکرده در کشور وجود دارد و سالی ٢۶ میلیارد دلار نیروی انسانی مازاد داریم در حالیکه عربستان که سالانه 26 میلیارد دلار هزینه میکند نیروی کار خارجی را وارد کشورش کرده و به خدمت میگیرد.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد فکر جدید به منظور ایجاد شغلهای جدید افزود: افکار سابقمان را باید عوض کنیم، رقابت در گذشته به معنای پنهانکاری بود که امروزه با این شیوه نمیتوان کار کرد. پنهانکاری گذشته امروز وجود ندارد و در گذشته نباید کسی میدانست چقدر پول داریم اما امروزه اگر مشخص نباشد کسی چقدر پول دارد شخصیت و اعتباری در بانک ندارد.
وی نرخ رشد سند چشم انداز را 8 درصد اعلام کرد و افزود: نرخ رشد 8 درصدی به این معناست که میزان فعالیت و کارکرد باید دوبرابر شود.
آقا محمدی با تاکید بر تعویض فکر و نگرشهای رقابتی تصریح کرد: با پنهانکاری رشد و فروش دائمی نیست و افت و خیز زیادی در کار وجود خواهد داشت و رشدی صورت نخواهد گرفت.
وی لزوم همه گیری تکنولوژی و فناوری اطلاعات را اعلام کرد و گفت: در این صورت همه مشاغل قدیمی مانند مسگرخانه جمع خواهند شد، توجه دیر هنگام به پیشرفت ها و تکنولوژی، سبب از بین رفتن چنین مشاغلی شده است.
وی با اشاره به ناامنی موجود در منطقه خاورمیانه افزود: حداقل تا 13 سال آینده منطقه ما نا امن است و این موضوعات فعلا ادامه دارد و کاسب شجاع نیاز داریم که بتوانند در عراق و منطقه به تجارت بپردازند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عالیترین آرزو را شهادت در راه خدا عنوان کرد و زندگی با شجاعت و قدرت را والاتر خواند و یادآور شد: باید بسیجی باشیم و در منطقه عراق نیز به تجارت بپردازیم.
وی زمینه فعالیت تجاری در عراق را مناسب ارزیابی کرد و گفت: اتاق اصناف را تقویت کنید و مسائل و مشکلات را از زاویه واقعیات ببینید و حل کنید و به جای اینکه برای حرف مردم زندگی کنید، برای خوب کار کردن زندگی کنید.