پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

برنی سندرز در واکنش به اقدام خصمانه سنای آمریکا؛

تحریمهای جدید ایران توافق هسته‌ای را به خطر می‌اندازد

نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برخلاف حمایت قاطعانه خود از تحریمهای روسیه اظهار داشت که وضع تحریمهای جدید علیه ایران ممکن است «توافق مهم هسته ای با تهران را در معرض خطر قرار دهد».

به گزارش جماران، «برنی سندرز» سناتور دموکرات و نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به تصویب طرح جامع تحریمهای ایران و روسیه در مجلس سنای آمریکا در صفحه توئیتر خود نوشت: «من باور دارم که تحریمهای جدید علیه ایران ممکن است توافق مهم هسته ای با تهران را در معرض خطر قرار دهد».

وی در پیامی دیگر با اتخاذ موضعی کاملاً متفاوت، از وضع تحریمهای جدید علیه روسیه حمایت کرد.

این سناتور دموکرات پس از دادن رأی منفی به طرح جامع تحریمهای ایران و روسیه در مجلس سنا، در بیانیه ای که بخش هایی از آن را در صفحه توئیتر خود نیز آورده، تصریح کرده است: «من قاطعانه از تحریمها علیه روسیه که در این لایحه گنجانده شده است، حمایت می کنم. اینکه روسیه در انتخابات آمریکا یا هر کشور دیگری در جهان مداخله کند، غیرقابل قبول است و یک چنین اقداماتی باید عواقبی داشته باشد».

در ادامه این بیانیه آمده است: «من به شدت نگران سیاستها و فعالیتهای دولت ایران به ویژه حمایت تهران از دولت بشار اسد در سوریه هستم. من در گذشته به تحریمها علیه ایران رأی موافق داده ام و باور دارم که تحریمها ابزاری مهم برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره بود. اما معتقدم که این تحریمهای جدید ممکن است توافق بسیار مهم هسته ای را که بین آمریکا و متحدانش و ایران در سال 2015 منعقد شد، در معرض خطر قرار دهد. این ریسکی است که ارزش آزمودن ندارد. به ویژه در شرایطی که تنشها بین ایران و عربستان سعودی و متحدان آن رو به فزونی است. من فکر می کنم که آمریکا باید نقش بی طرفانه تری در خاورمیانه ایفاء کند و نه تنها برای مقابله با فعالیتهای ایران بلکه برای مقابله با حمایت چند دهه ای عربستان سعودی از افراط گرایی رادیکال راههایی بیابد».

گفتنی است که روز پنج شنبه طرح جامع تحریم‌های ایران و روسیه در مجلس سنای آمریکا تصویب شد. این طرح با اکثریت قاطع آراء تصویب شد و سناتور «برنی سندرز» و «راند پاول» به آن رأی منفی دادند. این طرح که با ۹۸ رأی موافق در مقابل ۲ رأی مخالف به تصویب رسید، برای تبدیل شدن به قانون نیازمند تصویب در مجلس نمایندگان و امضای رئیس جمهور آمریکاست.

این قانون علاوه بر اینکه اشخاص و شرکتهای مرتبط با برنامه موشکی ایران را در معرض تحریم قرار می دهد، دست رئیس جمهور آمریکا را برای وضع تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه تروریسم و نقض حقوق بشر باز می گذارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.