رهبر معظم انقلاب به چند استفتاء با موضوع روزه‌ی زن باردار، تزریق آمپول در حال روزه و کفاره باطل کردن روزه با کار حرام پاسخ گفته‌اند.

به گزارش  جماران به نقل از خبرگزاری حوزه، پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری متن استفتاء و پاسخ‌ها را منتشر کرده است .

 

 حکم روزه‌ی زن باردار

آیا روزه گرفتن بر زن بارداری که نمی‌داند روزه برای جنین او ضرر دارد یا خیر، واجب است؟

اگر بر اثر روزه، خوف ضرر بر جنین داشته باشد و خوف وی هم دارای منشا ء عقلایی باشد، افطار بر او واجب است و در غیر این صورت واجب است که روزه بگیرد.

***

* تزریق آمپول در حال روزه

تزریق آمپول در حال روزه برای روزه‌دار چه حکمی دارد؟

آمپول تغذیه‌ای و تقویتی و آمپولی که در رگ تزریق می‌شود بنابر احتیاط، جایز نیست.

***

* باطل کردن روزه با کار حرام

کفاره باطل کردن روزه با کار حرام چه میزان است ؟

بنابر احتیاط مستحب، کفاره جمع دارد.

***

* فرو بردن اخلاط

هنگامی که مبتلا به بیماری زکام بودم، مقداری از اخلاط سر و سینه در دهانم جمع شده بود که به جای بیرون انداختن، آن را فرو بردم، آیا روزه‌ام صحیح است یا خیر؟

فرو بردن اخلاط سر و سینه ضرری به روزه نمی‌رساند، ولی اگر به فضای دهان رسیده باشد بنابر احتیاط واجب باید از فرو بردن آن خودداری نمایید.

***

* منع پزشک از روزه

اگر پزشک شخصی را از روزه گرفتن منع کند، آیا با توجه به این‌که بعضی از پزشکان اطلاعی از مسائل شرعی ندارند، عمل به گفته او واجب است؟

اگر مکلّف از گفته پزشک یقین پیدا کند که روزه برای او ضرر دارد و یا از گفته وی یا منشأ عقلایی دیگری برای او خوف از ضرر حاصل شود، روزه گرفتن برای او واجب نیست، بلکه جایز هم نیست.

***

* استفاده از شیاف توسط روزه‌دار

داروهای مخصوصی برای معالجه بعضی از بیماری های زنان وجود دارد (شیاف‌های روغنی) که در داخل بدن گذاشته می‌شود، آیا استفاده از آن موجب بطلان روزه می‌شود؟

استفاده از آن داروها به روزه ضرر نمی‌رساند.

***

* رسیدن روزه‌دار به محل اقامت، بعد از زوال

اگر شخصی بخواهد قبل از زوال به محل اقامتش برسد، ولی در راه به‌خاطر پیشامد حادثه‌ای نتواند در زمان معیّن به مقصد برسد، آیا روزه او اشکال دارد و آیا کفّاره بر او واجب است یا فقط قضای روزه آن روز را باید به جا آورد؟

روزه‌اش در سفر صحیح نیست و بر او فقط قضای روزه‌ی آن روزی که پیش از ظهر به محل اقامتش نرسیده، واجب است و کفّاره‌ای هم ندارد.

***

* ترمیم یا کشیدن دندان روزه‌دار

آیا کارهای دندان پزشکی از قبیل کشیدن دندان، عصب کشی، بی‌حسی، پر کردن، روزه را باطل می‌کند؟

اگر چیزی وارد حلق نشود، روزه صحیح است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.