دبیر دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت تصیح کرد: مسایل امنیتی را با چشم سیاسی و نگاه قومیتی نمی توان نگاه کرد، باید به همه علت های حادثه توجه شود.
به گزارش جماران، حسین نورانی نژاد اظهار کرد: بزرگ ترین تروریست ایران مسعود رجوى و فرقه اش بود، اما همچنان که هیچ وقت کسى تروریست بودن او را ربطى به خراسانى بودنش یا قومیت و محل تولد دیگر همدستانش نمى دهد، قطعا رفتار تروریستى اخیر هم ارتباطى به قومیت عاملان آن پیدا نمیکند.
وی ادامه داد: اتفاقا اگر صفاتى براى هموطنان کرد ما به عنوان یکى از اصیل ترین اقوام ایرانى در سطح جامعه مطرح باشد، شادى و شادابى و موسیقى و زندگى و مهمان نوازى و از این قبیل امور است.
عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان گفت: مساله تروریسم قطعا نه یک موضوع نژادى و قومى که یک مساله اندیشه ای، سیاسى و فرهنگى است.
وی ادامه. اد:تنوع قومى در ایران موضوعى است که نه فقط جزو جذابیت هاى فرهنگى ایران است که مى تواند جزو عوامل امنیت ساز در منطقه متکثر و پرآشوب ما باشد.
نورانی نژاد افزود:اطراف ما ملل مختلف با مذاهب و اقوام و زبان هاى مختلف حضور دارند. بسیاری از رنگ های این رنگین کمان قومى و زبانى در منطقه، در ایران نیز حضور دارند، و همین مى تواند با مدیریت صحیح و عادلانه به نقطه امنیت بخش ما در تعامل با همسایگان و حتی به محوریت ما در حل منازعات منطقه اى منجر شود.
وی تصریح کرد:نمى توان کتمان کرد که با رسیدن به این نقطه هنوز فاصله داریم. ما هنوز نتوانسته ایم نسبت دقیق و سیاست ثابتى بین مدیریت اجتماعى، فرهنگى، اقتصادى و امنیتى در مناطق قومى ایجاد کنیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد:در موضوع پیش آمده اخیر، تحریک و دخالت عوامل بیرونى و دشمنان خارجى، چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم یک امر مسلم است. اما اگر از این عوامل خارجی بگذریم، در بخش عوامل داخلى به قومیت افراد تروریست نه به عنوان یک امر نژادى و قومى که به عنوان یک معلول مى توان نگاه کرد. نگاهى که اگر در آن دقیق شویم احتمالا حق السهم متعدد و زیادى براى بسیارى از عوامل و سیاست هاى داخلى ترسیم مى کند.
وی گفت:آن چه در حال حاضر و به فوریت نیاز است، اطمینان دادن و قوت قلب دادن به هموطنان کرد و عرب و همه اقوام دیگر است که بدانند اتفاق رخ داده را ملت و دولت و حاکمیت ایران، برخاسته از یک باور و یا فرهنگ قومى نمى دانند و اگر قصورى بوده، همه ما سهمى در آن داریم.
دبیر دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت گفت:نکته بعد این است که با سیاست هاى واکنشى مثل سختگیرى بیشتر و یا تغییر رویه نسبت به محکومانى که احیانا قرابت فکرى و به خصوص قومى با تروریست ها داشته اند، احساسات و اذهان حتى عده اى بسیار قلیل را به سمت همدلى با تروریست ها نکشانیم. در واقع کیاست لازم در هر رفتارى که اثبات کند تروریست ها و همفکرانشان اشتباه کرده اند و رویکرد حاکمیت نسبت به همه اقوام و مذاهب، توام با عدالت و حتی تبعیض مثبت نسبت به آنهاست، در شرایط حاضر محکومیت بیشتر افکار عمومى به خصوص در مناطق قومى را نسبت به رفتارهاى گریز از مرکز به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد:در کنار همه این مدیریت هاى سیاسی و اجتماعى، طبعا مدیریت امنیتى هم اهمیت بسزایى دارد و طبیعى است که مسایل امنیتى را صرفا سیاسى و اجتماعى نمى توان حل کرد اما حتما مدیران امنیتى هم ملاحظات سیاسى و اجتماعى را در مدیریت بخشى خود در نظر مى گیرند.
نورانی نژاد گفت:در آخر هم بررسی عوامل شخصى، روانى و شخصیتى تروریست ها مى تواند در بررسى دلایل حادثه اخیر راهگشا باشد.